Scudo Sports

aynakol sökümü

Tepki
5
aynakolumu değiştirmek için lokma anahtarımla somunu çıkardım aynakolu çektim ama çıkmadı ilk başta biraz yağ döktüm yine olmadı sonra wd 40 sıktım yine en ufak bi oynama bile yok nasıl sökebilrim

Scudo
@Serden Us

İlk linkte verildiği gibi çektirme aparatı ile çıkaracaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Celik
ben bisikletim kendim toplamaya çalışıyorum sadece kadro var üstünde başka bi şey yok

Alternatif bi yöntem var mıdır? Aynakolu zaten değişitirecem çekiçle falan vursam göbek miline zarar verir miyim?

Yanıtlar için teşekkürler

bence tanıdğınız bir bisikletçi warsa ondan 1dklığına ödünç alabilirsiniz çekiçle falan vurmak sakata gelebilir

• Beğen
Milin içindeki bilyaları dağıtabilir. Sert vurursanız kadroya da zarar verebilirsiniz.

İlle kendim sökeceğim derseniz sanırım en iyi yöntem vidalar açık şekilde bisikleti sürmek. Kadro üzerine hareket edecek kadar donanım takıp, aynakol vidaları sökük sürerseniz bir süre sonra çıkabiliyor aynakol. Ama hareket halinde pat diye çıktığında zarar görmemek için çok dikkatli olmak lazım.

• Beğen
En iyi yöntem vidaları sökük sürmek galiba bi deneyelim bakalım inşallah olur.

@Kadir Celik

Su boruları için kullanılarn anahtarlar ile açılması gerekir, deneyin.

elimde su borusu anahtarı var, vidaları zaten söktüm lokma anahtarıyla, ama aynakolu milden çıkaramıyorum sıkışmış

Zaten sistem sıkı geçmedir. Göbek milini tekrar kullanacaksanız vida sökü sürmek çok da iyi bir yöntem değil. Milde fazladan aşınmaya sebep olduğunuzda yeni taktığınız kollar da sürekli gevşeme yapabilir.

• Beğen
Ben eskiden sökme anahtarı olmadığı zaman vidaları gevşetir yakın çevrede turlardım :) zoru gördümü düşüyordu kendiliğimden:vroam:

• Beğen
Geri