Scudo Sports

Aynakol çıkıyor nasıl takarım?

funq

Forum Demirbaşı
Tepki
319
Bisiklet
Geotech
resimde kırmızıyla işaretlediğim somun gevşiyor ve yerinden çıkıyor, tamamen sökülüyor hem de! somunu da sıkamıyorum iyice, çünkü gösterdiğim gibi derinde kalıyor, içeri ne pense giriyor ne ingiliz anahtarı. bunu nasıl sıkacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz?

http://img58.imageshack.us/img58/8180/adszjs8.jpg
By (link)

Scudo
lokma'nın girebileceğinden şüpheliyim oraya :s

özellikle çok sıkı sıkılması geren bir yer tüm kuvvetinle sıkmalısın aynakolu o dedğin anahtarla olmaz bir bisikletçide sıktırsan sorunun çözülür gibi geliyor.Göbekten ses geldiği için bisikletçinin önündedn her geçiçte sıktırıdım ben:D

yapabileceğim bir şey yok yani, bisikletçi yolu zaten kaçınılmaz benim gibiler için yahu, bisikletçime kadar çıkmadan gidebilir umarım :D

bisikletçiye gittim, değiştirdi komple kolu, yalama olmuş dedi :(

İlki 3x9 uyumlu Shimano XTR FC-M970 (link) Buradaki Y-1H598040 Crank Arm Fixing Bolt Unit olarak geçiyor. Orjinali ebay gibi yurtdışı sitelerden temin edilenbiliyordu ama temu gibi sitelerden aleminyum alaşımlı renkli olanları daha makul fiyata gelebiliyor ama shimanonun parça sitesinden tam ölçüsünü bulamadım. (link) M19 uyuyor ama diğer ölçüleri tutmuyor. Resimdeki cıvata ölçüsüne göre kumpasla ölçüm değerlerim;
A - 24.60
B - 0.8
C - 0.45
D - 13.80 (18.30-4.5)
E - 19 (M19)

İkincisi Shimano FC-M430 (link) Bunu çıkartıp ölçüm yapamadım ama (link) cıvata daire çapı ölçüsü mevcut. Krank vidasının kodu Y1FP98010. Bu ürün diğerine göre daha fazla bulunuyor.

Alıp temin etmiş olanlar varsa, bilgi ve tecrübesini paylaşırsa sevinirim.

Dosyalar

• Cıvata ölçüleri_bike.jpg
    Cıvata ölçüleri_bike.jpg
    122,1 KB · Okunma: 54
O civatanın dişi M8x1 ölçüsünde. Bu sebeple, normal civatacılarda bulunamıyor (standart M8'in hatvesi 1.25 milimetredir).

Şundan 2 adet al gitsin, fazla düşünülecek bişey değil.

(link)

O civatanın dişi M8x1 ölçüsünde. Bu sebeple, normal civatacılarda bulunamıyor (standart M8'in hatvesi 1.25 milimetredir).

Şundan 2 adet al gitsin, fazla düşünülecek bişey değil.

(link)
Hangi aynakol için yazdınız bilmiyorum ama M18-M19 deseniz neyse ama m8 aynakol yapraklarına anca uyar. Zaten resimdeki koda bakınca belli oluyor ama üretici ölçüleri malesef paylaşmamış. Sizin dediğiniz (link) oluyor.

Kardeşim, bisiklet denen vasıtanın herhangi bir elemanında M18 civatanın ne işi var? Kare mil orta göbeklerde, aynakolları mile bağlayan civata M8X1'dir.

Tespit civatası diye gösterdiğin civata, içi boş milli rulmanlı orta göbeklerde (yani Hollowtech, GXP, vs) sol aynakolu mile bağlar. Çapı 8'den büyük, hatvesi 1'den küçüktür onun.

Son düzenleme:
Malesef sizin linkini paylaştığınız ürünle benim aradığım arasında bariz bir fark var. Karşılaştırma resminden anlaşılmasa bile (link) anlaşılıyor.

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    43,6 KB · Okunma: 9
Sen şu görseli koyunca ben de kare mil civatasından bahsediyorsun olarak aldım haliyle:

civata-olculeri_bike-jpg.326337

Meğersem Shimano'nun hollowtech sol krank vidasından bahsediyormuşsun. İnternetin altını üstüne getirdim, o civatanın çapını ve hatvesini bulamadım. Zaten gerek de yok. Anladığım kadarıyla Shimano ürünlerinde bunun 2 tipi var, ikisinin çapı ve hatvesi aynı, boyları farklı. Sendeki en boy oranındaki hangisiyse ondan alacaksın. Shimano yazması yeterli. Yerli sitelerde de vardı bu ürün, temu'dan aliexpress'den alıp beklemeye gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Geri