Scudo Sports

Ayna koldan gelen ses

pilot

Forum Demirbaşı
Tepki
206
İsim
mehmet coşkun uzak
Bisiklet
Focus
Sağ pedala güçlü bir şekilde basınca sıkıntı verici bir ses geliyor ve gittikçe ses artıyor. Pedaldan zannetmiştim pedallları değiştirdim fakat hala devam ediyor. Göbekten geliyor diye tahmin ediyorum. Tamirciye gittim bugün göbekten de olabilir ön dişlilerden de olabilir dedi. Sizce nedir benim bisikletin derdi?

Scudo
hangi model aynakol kullanıyorsunuz, kac kmdir kullanıyorsunuz, en son bakım ne zaman yaptınız gibi açıklayıcı bilgiler olursa tahminimce daha kısa sürede cevap bulacaksınızdır.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Bende ilk aldığım zaman bisikleti hafif bi çıt sesi oluyordu sonra kendiliğinden kesildi.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
@samet polat
bisikleti 5 yildir yoğun olarak kullaniyorum. Salcano istanbul. Bakimlarini düzenli yaptiririm.2 ay kadar önce full bakim yaptirdim. Bakim sonrasi oldu.

Aynı ses bende de vardı birkaç gündür. 17 yıllık bisiklet. Bu yazdan beri aktif kullanmaya başladım. 1000 km'yi devirdim. Şu ana kadar hiç bisikletçi yüzü görmedi. Ama son 1 haftadır bazen pedal çevirirken, bazen de boşta giderken tıkır tıkır sesler gelmeye başladı. Aynakol veya göbeklerin bilyaları dağılacak herhalde dedim. Bisikletçiye götürmeden önce tepeden tırnağa ( jant göbekleri, aktarıcılar, zincir, dişliler, jant vs) sırayla wd40, bulaşık deterjanı, ve würth yağ ile (yağı gerekli yerlere sıktım sadece) temizledim. Bisikletçiye götürmeden önce birkez daha süreyim dedim ve ses mes yok şimdi. Alakası var mı anlamadım.

Yeri gelmişken sorayım;

Aynakol göbeği bakımı tek olarak,
Jant göbekleri bakımı,
Hem aynakol hem jant göbekleri bakımı,

kaçar liraya mal olur aşağı yukarı. Tamirat amaçlı olarak bisikletçiye hiç gitmedim. Hangi rakamı isterlerse kazıklanma sınırına gelmiş olurum acaba?

Geri