Scudo Sports

Aydos Ormanı Yangın Yolu

Ömer E.

Aktif Üye
Tepki
142
Bisiklet
Giant
Merhaba.
Aydos ormanına gidenler bilir, dik, geniş, muhtemelen yangın yolu olarak kullanılan yollar var. Dün 6000 km yol yapmış, mtb'de deneyimli bir arkadaşımla oradaydık. Ormanın içinde sakin sakin gezerken arkadaşım tepeye tırmanıp iniş yapmaya karar verdi, ben tecrübesiz olduğum için ona katılmadım. O gözden kaybolduğunda 50 metre kadar tırmanıp inişe geçtim. Toprak çok kuru, tüm zemin ufalanmış taşlar ile dolu, yer yer büyük taşlar vardı. 50 metre mesafede fren hiçbir işe yaramadı.

Telefonla arayıp uyarmak istedim ama ulaşamadım. Biraz turlayıp tekrar aynı yere geldiğimde arkadaşım yokuşun dibinde kanlar içerisinde yatıyordu. Frenler (hidrolik disk) bir işe yaramamış, bisiklet çok hızlanmış, arka lastik bir taşa çarpmış. Havada üç dört takla, iki diz, iki kol ve bel derin sıyrıklar, yarılmalar ve L2 omurga kırığı. 10 gün yatak istirahati, muhtemelen birkaç ay korse belki de fizik tedavi. Bu böyle bir kazada alınabilecek en ufak hasar oldu bence. Sırt çantası ve kask olmasaydı ne olacağını düşünmek bile istemiyorum.

Bölgeye gidecek aradaşlar lütfen o inişleri denemesin.

Scudo
büyük geçmiş olsun.
yokuşu fazla olan yarler çok tehlikeli.

çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin.

Arkadaşınıza acil şifalar. adrenalin uğruna yüklenirken komik gözükse de ağar güvenlik önlemi almalı.

Çok geçmiş olsun Allah korumuş beterinden
dik yokuştan inerken zikzak çizmek en doğru yol olur...

acaba inerken ön amartüsörün kilidinide açmışmıydı. belki onunda etkisi olmuştur. ben bazen unutuyorum çok sarsıyor bisikleti

Çok kötü düşmüşsünüz geçmiş olsun, taşlar çok irileşmeye başlamış, yavaşlamak istemişsiniz ama bisiklet tutunamadığı için durması çok zormuş..

Geçmiş olsun.

Fren konusunda şöyle bir bilgi vereyim.
Fren ne olursa olsun (hidrolik disk de, mekanik disk de, v fren de, cantilever da), lastiğin yolu tuttuğu kadar fren gücünüz vardır.
Ne zaman lastik ile zemin arasında sürtünme sınıra gelir, o zaman fren gücünüz bir işe yaramaz.

çok geçmiş olsun ben sultanbeyli de oturuyorum aydosta uçuyordum sultanbeyli tarafı çok dik bilirim oralar ondan dolay kimsenin oraya orman demesini sevmiyorum çünkü orası orman değil dağ topraktan çok taş var

oncelikle gecmis olsun bende aydos ormanin hemen kiyisinda oturuyorum burasi eski volkanik oldugu icin ufalanmis das cok dogru inislerde ne yaparsanz yapin cok yavas inmeniz gerekmekte

• Beğen
Tepkiler: ramazanedis
Geçmiş olsun bende benzer bi kaza yaptım düşerken kafamı yerdeki taşa çarptım kask olmasa kafamı yarıyodum kask önemli arkadaşlar

Geri