Scudo Sports

Ayak parmaklaırmda uyuşma

-Paşa-

askssy
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
merhabalar,
son 1 aydır yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum.

-Özellikle parmak uçlarım ayağımın yarısından parmak uclarına kadar olan bölümde bisiklette örnegin 1.5 saatten fazla kaldığımda uyuşma oluyor hareketsizlikten diye düşündüm bisiklet üstündeyken ayak parmaklarımı açıp kapamayı denedim. geçici çözdü ama yine devam etti. boyum 180 m boy corratec xvert kullanıorum. sele yuksekliğim ve açım tam ( forumdan aldığım kriterlere göre ). yani tam olarak sorunun nere kaynaklı olduğunu da bilmiyorum.

gerçekten uzman kişiler antrenörler ve bu sorunu daha önce yaşamış ve çözüm bulmuş kişiler cevaplarsa çok sevinirim.

hoşçakalın

Scudo
Aynı sorun bendede var spd pedal kullanıyorum. Spd den önce böyle bişey yoktu. Bence benimki spd den kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ayakkabının ayak parmaklarının üzerine gelen tokasını tamamen açtığımda ağrısı biraz geçiyo.

geçmiş olsun bende son zamanlarda başladı spd kullanırsam geçer diye düşünüyordum ama sanırım sorun farklı.. tavsiyesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

bende aynı dertten muzdaribim benzer bir konu açmıştım bana önerilen daha sert tabanlı bir ayakkabı kullanmamdı sanırım sorun spd nin ayak tabanına yaptığı baskıdan kaynaklanıyor ve bisiklet üzerinde geçirdiğim süre arttıkça popomun acısından ağırlığımı ayaklarıma aktarıyorum ve buda ayak tabanımdaki baskıyı arttırark uyuşmayı arttırıyor

• Beğen
Tepkiler: frttsn
ben de buna benzer bi uyusma yasadım. benımkı ayakkabıyı fazla sıkmamla ılgılıydı. ıplerı gevsetınce pek sorun kalmıyor ama kontolum azalıyor. arada bi denge kuruyodum ben de... siz de bir deneyın bunu

aynı sorun bende de var arkadaşlar. spd kullanmadan önce yumuşak tabanlı ayakkabılara bağlıyordum. şimdi spd kullanıyorum ve aynı şey devam ediyor. ayakkabıları gevşek kullanmayı denemek lazım ama benim gibi günlük hayattada ayakkabılarını sıkı kullanan biri için bakalım nasıl olacak

b en çok sıkmıyorum üstelik basketbol ayakkabısı ile d ekullandım aynı şey oluyor. ilk başlatda olmuyodu. acaba teknik bir şeyi mi atlyıoruz. gayet rahat ayakkabılarla bile oluyor

konuyu hortlatıyorum, kusura bakmayın. ama birçok insan bu durumdan muzdarip. ben de dahil. özellikle tabanları sert spd ayakkabası aldım. düzelir diye umut ediyordum, yine uyuşuyor. ve yanlış yaptığım şeyi farkettim sanırım. pedallara çok fazla yükleniyorum, haddinden fazla güç uygululuyorum. yumuşak şekilde basıp, hızlı çevirmek varken ben bunun tersini yapmışım. bu durumu düzelttikten sonra, baya bir azaldı.

tabii başka etkenlerde mevcuttur belki.

Bu durum ayakkabının tabanından ziyade üst kısmının ayagı sıkması ile alakalı. Eğer ki üst kısmından gevsetme yaparsanız daha o anda farkı algılayacaksınız.Günlük takım elbise giydigim ayakkabımda da zaman zaman olmakta ve bağını gevsettiğim zaman sorun kalmamaktadır.

Bende aynı durumu yol bisikletiyle mıcırlı asfaltta giderken yaşıyorum, titreşimden uyuştuğunu düşünüyorum, normal asfaltta her hangi bir sıkıntı yaşamadım.

bugün Bursa da kent meydanına gitmem gerekti samsung servisinden telefonu almam gerekiyordu dolmuşa 4 tl vermek yerine bisikletle yavaş yavaş giderim dedim tabi oruçta var saat 17 civarı evden çıktım giderken el parmaklarım da bir uyuşma hissettim parmaklarımı biraz hareket ettirdim geçer gibi oldu gidiş geliş 16 km yol hiç zorlanmadim ama uyuşma korkuttu beni neden dir acaba

koşu ayakkabıları var neredeyse çorap gibi onlardan kullanın geçer. normal ayakkabılar çok sıkıyor kan gitmediği için uyuşma yapabiliyor.

bazen uzun süre bisiklet sürdügümde benim de oluyor inip biraz yürüyünce geçiyor

Selamlar dostlar, Yaklaşık 1 ay önce aldığım pedal ve ayakkabıyı kullanmaktayım. Fakat belli bir süre sürdükten sonra sol ayağımın parmaklarında uyuşma yapıyor. Ayakkabının içinde parmaklarımı biraz oynatmaya calısıyorum hafiften işe yarar gibi oluyor ama çözemedim olayı. İlk kilit pedal deneyimim olduğu için anlamadığım konular. Sağ ayagımda hiç bir sıkıntı yok sadece solda oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Arkadaşlar uyusma dediginiz olay sinirlere yeterli kan iletilemediginde olur. Farkina varmadan elcikleri cok sıkmıs olabilirsiniz bu yüzden eliniz uyusmustur veya ayağında uyusma olan arkadasin ayakkabisi bir sekilde kan dolasimini engellemiştir. Normal sartlarda dıș bir etken yokken durduk yere eliniz ayağınız uyusuyorsa vakit kaybetmeden doktora gitmekte fayda var.

Ayakta uyuşmanın birçok nedeni olabilir lakin özellikle sert tabanlı ve dar ayakkabı giyenlerin aklına gelmesi gereken ihtimal sinir sıkışması bence. Sert tabanlı ayakkabılarla uzun kilometreler boyunca yürümek ya da pedallamak metatarslar arasındaki sinirlerde baskıya neden olabilir. Bu bazen ağrı yapar, bazen uyuşma ya da elektriklenme-karıncalanma şeklinde kendini gösterebilir.

(link)
(link)

Benzer şikayetleri olanların paylaştığım linkleri incelemesini tavsiye ederim.

@MehmetÇ

Bu tip uyuşmalar genelde ayarsızlıktan olur. Kal ayarları, sele yüksekliği, selenin gidona uzaklığı, gidon yüksekliği gibi ayarlarınızı vücudunuza uygun yapın. Siz yapamazsanız bir bisikletçiye götürün o yapsın.

• Beğen
Tepkiler: DEV ve MehmetÇ
@muratcolakoglu bikefit deniyordu bu olaya sanırım. ciddi rakamlar istiyorlar bunun için yani en azından üni öğrencisi için :) kendi ugraslarımla cözmeye calısıyorum.

@MehmetÇ

Evet bikefit deniyor ama ben demedim.

Bikefit profesyonelce de yapılır amatörce de yapılır. Size kendiniz yapın demek istedim. Kendiniz yapamazsanız bunu kendi çapınca uygun fiyatla yapanlar var. Onlara gidin anlamında bisikletçiye gidin demek istedim.

• Beğen
Tepkiler: MehmetÇ
Geri