Scudo Sports

Ayak Ağrısı

sercanczo

Forum Bağımlısı
Tepki
116
Kilitli pedal kullanmaya başladıktan sonra ayaklarımın orta dış kenarı ağrımaya başladı.Bunun sebebi nedir?Ağrıdan nasıl kurtulabilirim?

Scudo
Geçmiş olsun, :( aynı sorunu yaşayan bir arkadaş çıkarsa yardımcı olabilir umarım.

• Beğen
Tepkiler: sercanczo
Aşağıdaki konu başlığını,benim oradaki 10 numaralı mesajımı ve ilk mesajdaki resimdeki figure 3'ün sol üst tarafını dikkatlice incele,oku istersen.Ağrı ve uyuşma olan yer mor ile gösterilmiş ve sanırım seninkine(zaten herkesin yaşadığı olay) çok benzer.

saglıklı spd kullanma teknigi

Sanıyorum sorununuz kalin biraz ileride olmasından kaynaklanıyor, aynı sorun benim yarış ayakkabımda da var, henüz ayarlamadım... Kalininizi biraz geriye almayı deneyim, benim de bazı yerlerde nasıl ayarlanacağına dair yazılarım olacak onları da araştırabilirsiniz. Bunun da nedeni kal önde olunca kaldıraç etkisi artarak tendonu daha fazla zorlaması sanıyorum, en son yol yarışı sonrası ayağım en dış kısmı nerdeyse yürüyemeyecek kadar ağrıyordu ve bir kaç gün sürdü ağrısı.

Ayağımdaki ağrı ilk 15-20 km boyunca çok şiddetli oluyo.Sonrasında azalıyo arasıra yokluyo sadece.Dediğiniz gibi kallerin yerini değiştiricem.Hafta sonu turunda umarım faydasını görürüm.

Tamam, son durumu yine buraya yazarsınız durumda düzelme olup olmadığını...

Kallerin yerini değiştirdim ağrı eskisine göre azaldı ama hala devam ediyo.

Yok mu bi çaresi bu ağrının bıktım artık bisiklete binmeyi işkenceye çeviriyo resmen

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Ayakkabınız belki ayağınıza iyi oturmuyordur, hatalı numaradan da olabilir, merka model nedir ?

Ayakdaki dış kenar ağrının sebebi büyük olasılıkla, ayakkabı kalin dış kenara olan eğimin fazla olmasından. Yani pedala ayağını dış kenarlara doğru eğilimli güç uygulayarak basıyorsun. Özellikle uzun yol antremanda ve rampa çıkışlarında bu ağrılar bezdirci olabilir.

Bisikletforumda daha önceden yazılmış ve bu tarz ağrılara çare olabilcek kilitli pedal aparat bilgisi vardı, konularda arama yaparsan linkine ulaşabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: sercanczo
Ayakkabım mavic pulse ayağıma tam oluyo.Pedalda bi etken midir bilmiyorum ama pedalda crankbrothers eggbeater c.

• Beğen
Ayağı ağrıyanlar öncelikle ayaklarının anatomik olarak bir problemi olmadığından emin olmalılar. Mesala bende içe basma sorunu var ve bu yüzden ayakkabılarımın içine özel bir tabanlık koyuyorum. Diğer bir durumda sanırım dizlerin yaptığı açı. Eğer ayarlama şansınız varsa ayakkabının hafif dışa yada içe doğru açısını değiştirip deneyin. En son tavsiyem ayakkabınızı sıkmadan oldukça bol bir şekilde bir deneme yapın. Ağrınız azalırsa problemi çözmek üzeresiniz demektir.

@çağrı can Bende içe basma değilde son zamanda yapısal bi bozukluk oluştu hangi tabanlığı kullanıyorsunuz?

@byhsyn34 ayağıma özel yapılmıştı. Bendeki problem fazla değil aslında. Biraz düz tabana yakınım ve içe basıyorum. Bu arada yere basışınızda bir problem olduğunu ayakkabının anormal deformasyonundan anlayabilirsiniz. Mesala benim ayakkabılarım dışa doğru eğilir. Kimisinin topuğu çabuk erir, kimsinin içe doğru eğilir. En doğrusu bir uzmana danışmak.

• Beğen
Tepkiler: byhsyn34
@sercanczo büyük ihtimal ayakların orta kısımlarını kullanıyordunuz spd den önce. Bu ayağın kendi içindeki kas ve kemikleri neredeyse hiç kullanmadan pedal çevirdiğinizi gösterir. Şimdi spd ile ayağın içindeki kas ve kemiklere yüklenmeniz ağrı yapar eğer ağrı 1 aydan fazla artarak devam ederse yanlış bir şey var demektir azalır yok olursa dediğim gibidir. Spd de ayakkabı değiştirince bile olur genelde.
Birde spd pedal 1 cm kadar pedal ve sele arasındaki mesafeyi arttırıyor. Spd için selenizi 1 cm yükseltmek gerek. Kal+ kilit mekanizması 1 cm lik bir yükselti oluşturuyor pedal mili merkezinden pedalın en üst noktasına olan mesafe normal pedalinkinden biraz fazladır.

• Beğen
Cranc brothers egg beater tarzı ve yüzey alanı küçük kilitli pedallar ayak tabanında ağrı yapıyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: magentis
@Burak Şimşek @byhsyn34 ve diğer arkadaşlar nasıl oldunuz, ayak ağrınızda son durum nedir..?

Ben 2-3 yıldır mtb spd shimano ayakkabı kullanıyordum sıkıntım yoktu, 6 ay önce karbon bir sidi marka ayakkabıyla birlikte yol spd'ye geçtiğimden beri tekrarlayan sağ ayak dış kısmında ağrım var, ortası kısım yumuşak, kenar kısmı;dolgun olmayan bir ayakkabı tabanlığı değiştirmem biraz rahatlatsada tam olarak çözmedi, trainerda farkettimki yüklenmelerde ayağımın dış kısmını basıyorum, ama tabii sidi marka ayakkabıların taraklı ayaklara uygun olmayan iç kenarları yukarı doğru olan yapısının ve carbon tabanın sert olmasının da bunu artırdığını düşünüyorum, şuanki düşüncem kali dışa doğru kaydırıp basış açımın içe daha çoğalmasını denemeyi düşünüyorum, ziraa sol ayağımda ağrı yok, daha sonra konuda bahseden bir arkadaşın yaptığı gibi kredi kartı gibi bir cismi kal'in içden alt kısmına sıkıştırmak olacak, şuanda kal ayarı sele yükseklik ayarında ufak denemeler yapıyorum zaten..

Daha önce aynı sorunu yaşayanlardaki son durumlarıda öğrenmek isterim..

.

Bunun en büyük nedeni, fit olmadığından.

Fit yapıldığından A da Z ye her yeriniz bisiklete göre fit ediliyor.

Kaller de ki açılarınız yanlış olduğundan dolayı, büyük ihtimalle ayağınızı rahatsız ediyor.

İnternet üzerinden, spd kal ayarı nasıl yapılır vs diye aratırsanız yardımcı olacak video bulabilirsiniz.

İlk aldığımda, bende de çok ağrı vardı fakar fit yaptırdıktan sonra 1 gram ağrım kalmadı.

Açıkçası; #çarebikefit diyebiliriz :)

@Volks

Kal ayarlarımı dizimin boşta oynamasına göre kendim sağ, sol olarak yapıyorum, dış limite yakınsa dış diz kapağını, iç limite yakınsa iç diz kapağını zorluyor.. Koltuk ayarınıda bike fit videolarına göre ve deneme yanılma yöntemi ile milim milim değişikliklerle en ideal hale getirdim..

Ama bu ayak dış kemiği ağrısının onlarla alakası yok, ayağın dış kısmını bastığım ve ayakkabının dar tipli olmasının olduğuna düşünüyorum..

Bunu yaşayıp daha önce yaşayıp aşanlar aceba nasıl aştı onu merak ediyorum..

Geri