Scudo Sports

Avid XX frenlerimi Bleed ettim ve hortumlarını kısalttım...

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.312
Merhaba arkadaşlar,
Bu sabah Avid XX frenlerimin hortum fazlalıklarını aldım ve Avid Bleed Kit ile havalarını aldım.
Bora (Alben) bir yazısında hortum kısalmasından sonra fabrika çıkışı gibi iyi olmayacağından çekindiğini belirtmişti tecrübelerine dayanarak.
Ancak benim gördüğüm kadarıyla fabrika çıkışında çok iyi yapamamışlar, bir ton hava çıktı frenlerden. Youtube dan da izlediğim videolar yardımıyla gayet başarılı bir işlem gerçekleşti ve frenler ilk başlarından daha performanslı bir konuma geldiler. Bu yüzden kitiniz varsa korkmadan havasını alın, ben hayatımda ilk defa yaptım (zaten ilk disk fren sistemim :) ) . Gayet güzel oldu öneririm.

Scudo
Hakan Abi öncelikle disk fren dünyasına hoş geldin. Hem Sram'a geçmiş olman, hem diske geçmiş olman beni ziyadesiyle şaşırttı :).

Diğer taraftan, doğru kitle ve özenli bir şekilde yapıldığında tüm bu işlemler, herşey sorunsuzca haloluyor. Fakat bir dünya hava çıktı içinden demişsin, onu biraz yadırgadım. İçinde hava olan disk fren çalışmaz ki, yani hiç tutmaz. Hoş gerçi, fren kolundaki kapağın altında bir plastik conta vardır, esnek. Onun konumuna göre sistemde daha az veya çok yağ olabilir ama hava?

Neyse, hayırlı olsun tekrar. Yeni bisikletinin fotoğaflarını beklediğimizi de belirtiyim bu arada ;).

Ek: Ya abi dayanamadım, affına sığınarak;

Bleed etmek: Havasını almak, hidrolojik frenlerde ve geri tepme tertibatında, hava boşluklarını gidermek üzere, sıvının bir kısmını akıtarak bu tertibatı yağlamak. ;)

Eline saglik Hakan, iyi gunlerde kullan frenlerini..
Bu arada benim housingler de uctu, hem de baya bi miktar:) Kackar Bisiklette Serkan Bey ile kisalttiktan sonra hava alma islemi de uygulamadik ancak sonrasinda fren gucunde bi azalma hissetmedim..
Dedigin gibi demek ki bir de sistemin havasini alsak bu halinden de daha guclu olacak frenler ama simdilik fazlasiyla guclu oldugundan bleed isine de girismek istemiyorum

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@HaliliOzturk

Sağol Halil'cim, valla bunlar XX (elixir) olduğundan hava da olsa çalışıyor öyle bir ünleri var :D Çok sorunsuz aletler :)
Diske biraz da mecburiyetten geçtim, artık üst model ne kadro kaldı ne maşa vfren uyumlu olarak. Ama güzel de oldu, gayet güzel çalışıyorlar ve çok kuvvetliler, ama genel kullanımda masraflı olabilirler, zira bir mtb yarışı bir maraton koştum, 300-400 km antrenman yaptım sanki padlerin yarısı gitti, vfrenlerde 1-2 sene geçer normalde :) . Geçen gün antrenman bisikletimle bayaa antrenman yaptım, yadırgamadım vfreni güç olarak...
Türkçe karşılığını biliyorum tabii :) ama o kadar kelime yazmak yerine bleed demek çok daha anlatıcı geldi bana ;)

@Bora Alben

Teşekkürler Bora,
Evet bana da bir arkadaş söyledi, hava almadan bile kısalttığın halde sorun yaşanmıyormuş :s
Bence bleed işine giriş, videoları seyret (elixir için olanı özellikle) gayet kolay bir işlem hiç korkulacak bir yanı yok, frenler de iyice uçuşa geçsin erteleme ;) Hava alınca iyice kütüklüyor galiba az sonra antrenmanda deneyeceğim :)

Geri