Baris Yuce
Üye
- Tepki
- 20
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Aynakol sökme anahtarına ne kadar benziyor. Uyumlu olabilir mi acaba?
Vidali ruble anahtari diye almis olabilirsiniz ama hangi vidali ruble icin onuda arastirdinizmi. Vidali rublelerin bir kac cesit anahtarlari var.Konuyu hortlatıyorum ama bende de 1980 model klasik Peugeot var. Vidalı ruble diyerekten internetten vidalı ruble sökme anahtarı / parçası aldım ama olmadı. Ruble vida yeri bol geniş ruble anahtarı daha küçük. Ruble markası Maillard made in france yazıyor. 5'li sistem. Rubleyi bozmadan nasıl sökebilirim. Klasik sevenler bilgisi olanlar yardımcı olursa çok memnun olurum

Yok üstad eski değil sıfır sayılır. Şimdi nasıl sıfır denilecek. Kısaca projem hakkında bilgi vereyim.Vidali ruble anahtari diye almis olabilirsiniz ama hangi vidali ruble icin onuda arastirdinizmi. Vidali rublelerin bir kac cesit anahtarlari var.
Mesela bu resimde kirmizi kare icine aldigim tüm anahtarlar vidali rubleler icin. Daire icine aldigim da Maillard icin.
296050 dosyayı görüntüle
Benim Tahminim senin rublen Maillard Normandy.
Bunun anahtari da daire icine aldigim yani fotografdaki.
296049 dosyayı görüntüle
Birde bu var Maillard icin
296047 dosyayı görüntüle

Bunlarda rublenin fotoğrafı şimdi çektim.@macerakolik
296051 dosyayı görüntüle
İki üst gönderideki anahtarsız freewheel sökme yöntemine başvuracaksın... Fotoda gösterdiğim karşılıklı 2 kertik, ruble kapağının açılması için yapılmış. Kalın şaftlı bir düz tornavidayı bu kertiklere dayayıp çekiçle saat yönünde çevirilecek. Kapak çıkarıldıktan sonra bilyaları düşürmeden kaybetmeden bir şekilde al. Mıknatıs varsa kolay oluyor. Sonrasında teker tarafındaki bilyaları almak gerekecek. Bunları kaybetmeden almak için bir tas lazım. Rubleyi tasa dayayarak jantı tepetaklak yapacaksın. Sonrasında jantı yukarı kaldırınca bilyalar tasa düşecek. Şu videoda işaretlediğim yerden itibaren izlersen anlarsın.
Eski bir ruble olduğu için muhtemelen boşluk oluşmuştur. Bilya kapağının altındaki spacerlardan 1 veya 2 adet çıkartırsan boşluk alınmış olur. Rublenin yakından fotosunu atarsan dişleri ne durumda, revize etmeye değer mi değmez mi söyleriz.

@macerakolik Sendeki büyük kapaklılardanmış. Bunların kapaklarını açmak için en küçük 2 dişlisini çıkarmak gerekiyor. 2 adet zincir kamçısı lazım. Ve allah ne verdiyse abanman lazım küçük dişlinin açılması için. Nasıl açıldığını buradan görebilirsin :
@macerakolik Ben rubleyi anahtarsız sökmekten bahsediyorum. Bu anahtara sahip rublelerden kalmadı artık. Tarihi eser olarak geçiyorlar. Bir (sayıyla "1") kere iş görecek diye bu anahtardan almak mantıklı değil. Son yolladığım videoyu takip ederek rublenin iç ceketine ulaşıp onu da boru anahtarıyla çevirerek ayırırsın göbekten.
Şu da var, ruble sıfır gibiyse neden sökmek istiyorsun? Göbek bilyalarını çıkartıp temizleyip yağlayıp tekrar kapatmayı, ruble göbek üstündeyken de yapabilirsin.
Alip takmak istediginiz rubleye bagli. Tabiki baska anatariniz olan rubleyi takabilirsiniz. Ama önce göbeginizdeki disliler Itaalyanmi, Ingilizmi yoksa fransizmi onu nelrilemeniz gerekyior sonra almak istediginiz ruble göbeginizin dislisi ile uyumlu olmasi gerekiyor. Mesela Ingilizi italyana vs. yada diger türlü takamasiniz. Bu ayni Orta bgin dislileri gibi oluyor. Disli neyse takilacakta aynisi olamasi gerekiyor.Doğru haklısın. Değerli görüşlerin için teşekkür ederim. Ruble sıfır gibi aslında çok doğru söylüyorsun. aslında birinci amacım ruble sökme sebebim göbek bilyalarını yağlamak. 2. amacım jant tellerini sökmeden polisaj yapıp jantları parlatacaktım, zaten jant tellerini sökmüyorum varsın rublede kalsın. Belki rubleyi sökebilirsem hubın oralarıda greslerim diye düşünmüştüm. Diyelim ki her halukarda rubleyi bir şekilde söktüm ve zarar verdim çöpe attım. Yerine vidalı shimano ve halen mevcut ruble anahtarlarıyla sökülüp arada temizlenebilecek bir ruble alıp takmak istesem jant göbeği değişmeden olur mu? Bu konuda bilgin var mı?
Göbek bilyalarını çıkarmak için rubleyi sökmeye gerek yok. Milin sol tarafındaki konik ve kontra somunu milden çıkarıp mili sağa doğru çekeceksin ve mil gelecek. Sonrasında tekeri biraz sallayınca sağ tarafın bilyaları düşer zaten. Sonrasında bir diş fırçasını motorine daldırıp sağ tarafın çanaklarını temizleyebildiğin kadar temizlersin. Sol çanağa zaten ulaşabiliyoruz sol toz kapağını kaldırarak. Düz tornavida yardımıyla sağ çanağı greslersin. Sonrasında tekeri sol taraf yukarı bakacak şekilde yere paralel konumlandıracaksın. Mili sağ taraftan sokup sağ çanağın ortasındaki deliği kapatacaksınki bilyaları atınca çanakta kalsın, yere düşmesin. 9 bilyayı da attıktan sonra sol tarafın da bilyalarını dizip, yaprak anahtar + kurbağacık ikilisi ile sol tarafın kontrasını yapıp göbeği kapatacaksın. Kolay gelsinaslında birinci amacım ruble sökme sebebim göbek bilyalarını yağlamak.