@Muhammet Erdem
bu kadar maliyetin yanında alacağınız fren takımı zaten büyük ihtimal düşük seviyeli bir takım olacaktı, bu durumda daha fazla sorun yaşayacaktınız.
-özellikle soğuk havalarda performans düşüşü.
-hava yapma ihtimali.
-balatalara kaçabilecek şeylerle performans düşüşü.
-rotor eğilmesi, sürtme sorunu yaşatabilirdi.
-maliyeti(bakım ve tamirde de daha fazla)
-ağırlığı
eğer şimdiki fren pabuçlarınızdan memnunsanız v-fren ile devam etmenizi öneririm

ileride de daha az esneme yapacak fren bacakları, kolları ve telleri ile düşük seviye bir hidrolik diskten çok da aşağı kalmayacak performans sağlayabilirsiniz.
ben de astro 270 sv kullanıyorum ve v-fren ile toplamayı düşünüyorum, deore xt fren bacaklarına geçeceğim ileride.
@enes savaş
senin fren soğukta tutmuyordu da ısıtmak için frenleme yapman gerekmişti hatırlarsan

o kadar konu açıp yardım istedin.
burada bisikletçide balatalara kum kaçtığı için balata değiştiren gördüm.
forumda bol bol rotoru sürten, iki mermer arasında ezip düzeltmeye çalışan var...
bisikleti ters çevirdiği için hava yapanlar, hatta çevirmeden hava yapanlar... yokuş yukarı çıkarken bile frenleri boşalanlar...
ayrıca bol bol disk fren bağlantı kısmından kırılan kadro da cabası.
şunu da ekleyeyim, hidrolik disk frenle kıyaslanan frenler çoğunlukla acera seviyesinde bile olmayan düşük fiyatlı ve seviyeli modeller.
plastik fren kolu koyulmuş v-frenler.
bizim bisikletin üzerinde gelen tektro 837'ler.
ben pek rastlamadım nedense xt, xtr v-fren kullanıp da hidrolik diskle kıyaslayan.
üst seviye v-fren kullananların azlığı da bu karşılaştırmalarda hidrolik disk freni olduğundan iyi konuma getiriyor.