Scudo Sports

“aşırı yatırımın” geride bıraktığı iç karartan bisiklet mezarlığı

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Tepki
13.318
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Dünyanın en büyük kalabalık ülkelerinden Çin, bu konuda en son örneklerden. Ülkenin Xiamen şehrinde faaliyet gösteren üç bisiklet paylaşım şirketinin balonu patladı ve aşırı yatırım sonucunda şirketler iflas etmiş durumda. Bunun sonucunda şehrin sokaklarına yerleştirilen bisikletleri toplayan yönetim, gerçekten hayret ettiren bir bisiklet mezarlığı oluşturmuş görünüyor. Bu şirketlerden sadece geçtiğimiz ay kapanan Bluegogo‘nun 20 milyon kullanıcısı olduğu belirtilirken, mezarda bulunan toplam bisiklet sayısıysa bilinmiyor. Ancak aşağıda yer alan videoda görebileceğiniz üzere nüfusu milyonları rahatlıkla geçecek bu mezarlık, özellikle drone çekimlerinde iç karartıcı görünüyor. Yukarıdan özel düzenlenmiş bir parkı andıran bu mezarlık, adeta temelsiz yatırımların geldiği durumu gözler önüne seriyor. Ayrıca şehirde görüldüğü kadarıyla halen toplatılmayan yüzlerce bisiklet kaldırımlarda kaderine terkedilmiş şekilde (link).
is-yapmayan-bisiklet-paylasim-sirketleri-geriye-rengarenk-bisiklet-mezarligi-birakti-3-3.jpg
(link)
is-yapmayan-bisiklet-paylasim-sirketleri-geriye-rengarenk-bisiklet-mezarligi-birakti-3-5.jpg
Yazık olmuş:eek:

Scudo
Çok garip bir durum. Bazı soru işaretleri var burada.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bakın tüyo veriyorum, iyi bir yatırımcı o bisikletler paslanmadan 10 tl den alıp burada 150 tl den okutabilir. hatta krizi fırsata dönüştürmek isteyenler çoktan iş başına geçmişlerdir bile.

Geri