Scudo Sports

Aşırı kiloluyum bisiket tercihi ve önerisi

Cihan San

Üye
Tepki
1
Merhaba Arkadaşlar Bu Aralar Çok Kilo Aldım Sadece 2 3 Günde 1 2 Saat Düz Yolda Çukur vs. Yok Sahilde Sürmek İçin Bisiklet Bakıyorum Hani Yarış Gezmek İçin Değil 2 3 Günde Bir Sürecem Maksat Kilo Vereyim Bana Uygun Bisikletler Önerebilir misiniz ? Mesela Size Bir 2 Bisiklet Örnek Vereyim Sizce Nasıl ?

Stabil Çelik Amortisörlü
Amörtisörlü maşa
26" Alüminyum (Siyah) jant
26-24x1,95 Excel lastik
Alüminyum V-Fren
vites kolu Shimano SL-RS36

400 Lira Fiyatı

Amortisörlü Stabil çelik kadro
Amortisörlü Stabil çelik maşa
26 - 24x1.95 Excel lastik
V-Fren
Microshift MS-16 vites kolu
Qilong Qlb-14 arka arttırıcı
Index ruble
Dotek aynakol

350 400 Lira Arasımı Ne

Stabil Çelik Amortisörlü kadro
Amörtisörlü maşa
26"-24" Çift Kat Alüminyum jant
26-24x1,95 Excel lastik
Alüminyum V-Fren
Shimano SL-RS36 vites kolu
Shimano RD-TY21 arka arttırıcı
Shimano FD-TZ30 ön arttırıcı
Index ruble
Dotek S377 aynakol

450 Lira

Mesela Bunlardan Birini Alsam İşimi Görürmü 1 2 Saat Öyle Pahallı Şeyler İstemiyorum Maşş Sizlerin Bisikletlerinize Baktımda 1500 2000 10bin Liraya KAdar Olan Var Ama İşte Okdr Parada Vermek İstemiyorum Hemide Bütçem Kısıtlı Bana Bir Akıl Verin Yada Bu Sevdadan Vazmı Geçsem :D Şimdiden Teşekkürler

Scudo
Çift amortisörlü kalitesiz bisikletlerden uzak durun. 500-600'e temiz bir bisiklet alabilirsin. kilo problemi olmaz 120 kiloya kadar. bisikletler garantili oluyor zaten. sadece ön amortisörlü bir bisiklet sizin için uygundur. bütçeni,boyunu,nerelerde kullanacağını yazarsan bisikletforum ailesi yardım edecektir size.

• Beğen
Tepkiler: Cihan San
Öncelikle yukardaki bisikletleri bence unutun. Çünkü çok yorar bisikletten soğutabilirler sizi. Siz şehirde süreceksiniz yani size şehir bisikleti lazım.
(link)
linkteki bisikleti öneririm ben. Biraz fazlası olabilir ama inanın değer.

• Beğen
Teşekkür Ederim Yorumunuz İçin Boy 182 102 Kiloyum Nasıl Diyeyim Ben 2 Günde 1 Sahile Yürüyüşe Gidiyordum Baya Kilo Almıştım 110 Kiloya KAdar Çıkmıştım Cahillik İşte :S Neyse Aklım Başıma Geldide Kendime Dikkat Etmeye Başladım Ama İşte Herzaman Yürüyüş Yürüyüş Sıkıldım Etrafıma Baktımda Sahilde Çoğu İnsanın Altında Ya Bir Bisiklet Ya Bir Paten Bende Bisiklete Merak Saldımda Fiyatlara Baktım Gerçekten Bana Göre Pahallı 1000 2000 Lira 400 500 Liraya Uygun Birşey Bakıyorum Ya Sırf 2 Günde Bir 1 2 Saat Sürmek İçin Hani Eğer O Fiyat Aralığında Yoksa Söyleyinde Bende Bu Sevdadan Vazgeçeyim :D Yürüyüşe Devam Şimdiden Yardımcı Olan Herkese Çok Çok Teşekkür Ederim

bu tür bisikletler toplumumuzda dikkat çekiyor ve "asıl bisiklet bu olsa gerek" yanılgısı oluşturuyor. 12-14 kilonun üzerinde ağırlığı olan ön ve arka süspansiyonlu biiskletlere itibar etmeyin. sizi yorar, üzer, bisikletten nefret ettirir. sadece ön amortisörlü veya düz çatallı bir bisiklet hayli hayli işinizi görür. disk frenleri de önermiyorum. V-frenli bir bisiklet daha kolay bakım imkanı sunacaktır size. salcano modellerine bakabilirsiniz.

• Beğen
Hayır, bu sevdadan vazgeçmeyin. Her bütçeye göre bisiklet var. Bütçenize göre bir araştırma yapıp aralarından en iyisi seçilir. Sizin için önerilerim decathlon'a bakmanız.
(link)
(link)
(link)
(link)

bu bisikletler ömür boyu kadro,gidon,boğaz garantili. ve ücretsiz bakımları var istediğiniz zaman gidersiniz. bir gidip gezin derim. bisikletlere binip içerde tur atma imkanı var.

• Beğen
Stabil Çelik kadro
Stabil Çelik maşa
26 - 24x1.95 Excel lastik
Alüminyum V-Fren
21 vites
Microshift MS-16 vites kolu
Sunrun arka arttırıcı
Sunrun ön arttırıcı
Index ruble
Dotek S377 aynakol

Bunun Gibi Birşey mi Diyorsunuz Yani ? Uyarmı Bana Acaba ?

Ben de size arkadaşımın dediği gibi şehir bisikleti öneririm. şehir içi dağ bisikletleri sizi yorar ki zaten dağ bisikleti yani Mtb bisikletlerin asıl kullanım amacı orman ve arazi şartlarında kullanmaktır. Şehir bisikletinin akıcılığı ve ergonomisi sizin için daha uygun gibi. Hem Salcano bisikleti bayisinden sıkı pazarlıkla daha uygun fiyata alabilirsin. Yok ben dağ bisikleti alıcam diyorsan decathlon mağzalarındaki bisikletler hem fiyat açısından hemde servisi açısından uygundur. Tercih sizin fakat bence doru düzgün markası belli olmayan, bisikleti sattıktan sonra arkasında durmayan, düzgün servisi olmayan bir bisiklet almamanız.

• Beğen
Taksitli Almayı Düşünüyorum Kredi Kartı veya Senetle Hangisinden Alabilirim ?

Hocam Salcano'nun verdiği fiyattan daha aşağı bir fiyata bulabilirsin. Ben Adana'da çok bayii seçeneği olmadığı için internetten ürünümü sipariş ettim 2.580 TL Salcano fiyatlı ürün 2.069,00 TL fiyatla satıştaydı 2013 model diye mi? Ne diye bilmem ama sonuçta ürünün özellikleri aynı , kredi kartı, kargo eklendi ama fiyat yine uygun oldu (deveyuku.com) . Kardeşim 95 kilo ben de konu açmıştım hatta bugün eğer yol bisikleti istemezse ben de bu ürünü almayı düşünüyorum beğendiği taktirde. İstanbul'da bayii seçeneğin çok bence bir gez :)

(link)

Benim sipariş ettiğim ürünün modeli xrs 030 apex

decathlon taksit yapıyor bildiğim kadarıyla ama İstanbul'da ikamet etmediğim için size dükkan tavsiye edemiyeceğim. İnternetten Hepsiburada.com, N11.com, deltabisiklet.com, erdoganlarbisiklet.com gibi sitelerden kredi kartına taksitle alabilirsiniz. yada salcanonun sitesinden bayiliklerine bakıp ordanda alabilirsiniz.

Bencede 500-600 liralık bir bütçe ile ihtiyacınıza uygun bir model bulabilirsiniz.

Öncelikle kutlu geceler. Ben bir bisiklet almaya karar verdim ancak aşırı kiloluyum ve nasıl bir bisiklet tercihi yapmam gerektiğini bilmiyorum. 118 kilo biri herhalde dağ bisikleti kullanır. Tavsiyeniz ve önerileriniz için cevap bekliyorum.

Dipçe: Yaş 17, kilo 118, boy 172

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Hayır, dağ bisikleti şart değil. Yol bisikleti de kullanabilir, şehir bisikleti de.
130 kilo iken dağ bisikleti 1 sene dağ bisikleti kullandım. Şimdi 110 kiloyum, 2 senedir yol bisikleti kullanıyorum.

Hoşunuza giden türü seçin...

Daha çok hangi arazi koşullarında kullanacağına bağlı.
Türkçe'yi güzel kullanman çok hoşuma gitti.
Tebrikler kardeşim
TDH

• Beğen
Tepkiler: qokturk98
kilolu birisi olarak jant setini iyi seçmen gerekir diye düşünüyorum en çok o konuda problem yaşıyorum yoksa dağ yol farketmez senin tercihine ve kullanım amacına bağlı
kadro boyunada dikkat etmeni öneririm kilo çok problem yaratıyor kadro boyunda

Kadro ve tekerlek sağlamlığı dışında;
Yol bisikleti geometrisi gereği daha çok eğilmeyi gerektireceğinden göbek sıkıntı yapabilir.
Daha dik oturarak sürebileceğiniz ve dengenizi daha kolay sağlayacağınız bir bisiklet örn. şehir bisikleti rahat etmenizi sağlar diye düşünüyorum.
Bisikletinizi bisikletçide deneyerek alırsanız daha iyi olur.
Ayrıca kilodan dolayı yumuşak sele ve tayt gibi konfor sağlayıcı ekipmanlara biraz para ayırmak iyi olabilir.

• Beğen
Tepkiler: qokturk98
Kutlu sabahlar dostum kiloyu dert etme ben 130 kilo idim iki ay oldu 26 jant 20 kadro bir dağ bisikleti aldım on numara yardırıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Geri