Scudo Sports

Asfalta yağan ilk yağmura dikkat!

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Merhaba arkadaşlar.

Bisikleti ulaşım amaçlı kullanıyorum genelde ama dün ve bugün işim yoktu ben de antrenman yapayım dedim. Yol bisikletimle Kazan yönüne doğru giderken hafif yağmur başladı. Hava parçalı bulutluydu. Yani birazdan o hafif yağmur dinecekti. O güzegahı ilk kez kullanıyorum. Asfalt çok güzel ancak yol kenarı palet izleri ve tümseklerle dolu. Yani yol bisikleti için kenardan gitmek sıkıntılı. İlk yağmur başladı yollar ıslandı. Otomobil için bile tehlikeli olacak bu yol bisiklet için hele ki yol bisikleti için daha da tehlikeli olacaktı. Bundan dolayı yağmurun yolun pisliğini alması için yol kenarına geçip çok yavaş ilerlemeyi düşünmüştüm ki dümdüz giderken bir anda ön teker kaydı tümsek kenarından. Bir anda yolun ortasına uçtum. Ellerimi kaldırdım gelen araçlar beni görsün diye. Tabi bir yandan da yerimden kalkmaya çalışıyorum. Neyse araçlar yavaşladı ben de kenara geçtim. Korku ve yaraların acısından olacak gözlerim karardı. Birkaç dakika dinlendim.

Yağmurun, özellikle yeni ıslanan asfaltın çok tehlikeli olduğunu bilmeme rağmen düştüm. Artık üç kat daha temkinli olacağım. Islak zemini görür görmez, hatta üzerimde ilk yağmur damlasını hissettiğim anda yağmurun yolu iyice temizlenmesini bekleyeceğim. Özellikle yol bisikleti kullanırken.

Düşmek de bu işin içinde var ama yağmurların başlayacağı bu mevsimde ilk yağmurların ne kadar tehlikeli olduğunu hatırlamakta da fayda var.

Herkese kazasız, sağlıklı ve mutlu sürüşler olsun.

Scudo
Geçmiş olsun maalesefki hiçbir lastik o yağmurun ilk yağdığındaki yerdeki pıtırcıklarda duramaz ve kızaklar..

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Geçmiş olsun :( İlk yağmurdan sonra zaman varsa 5 dakika beklemek gerekliymiş, ben de düşüyordum neredeyse :kötü:

@Ahmetgitar

Çok geçmiş olsun.
Ne kadar ince ve tırnaksız kullanırsak kayma riski daha da artıyor. Belki kışa uyumlu lastik fayda edebilir.:)

Çok geçmiş olsun. Anlattığınız şekildeki hafif yağışlı Bir pazar sabahı turumda
(link)
bu yokuşta bisikleti elime alıp inerken bi ara yürümekte bile zorlandım ikidebir kaydım düştüm :aglyrmngaa: (bisiklet sedona 720 dağ bisikleti, teker 2,10 schwalbe black jack genede kayıyor yarış, yol yada dağ bisikleti farketmiyor).

Büyük geçmiş olsun hocam. Ben de bugün hafif yağmura denk geldim MTB olmasına rağmen insan tedirgin oluyor hele ki yol bisikletiyle sizin de dediğiniz gibi çok çok daha temkinli olmak, fazla yüklenmemek lazım

@kuşlar gibi özgür
Normal bisikletler için evet ama 23c yol lastiği olunca basınç azaltmak ilk çakıl taşında lastiğin yanaktan yırtılması demek. Aslında yol bisikletini çok sürmüyorum. Dün de hava güneşliydi. Şehirlerimiz için daha doğrusu ülkede her türlü havada bisiklet sürmek için sanırım 28c ideal bir taban genişliği.
Diğer yandan ilk yağmur zaten otomobilde olsak bile tehlikeli...
Şans işte :)

@Ahmetgitar

geçmiş olsun,şivalve-lugano ,üstü pürüzlü ama eskidiği an üst dümdüz oluyor ve malesef tutmuyor,yanlardanda zati tutmuyordu,
şivalve maraton yanlardan kaydırıyor,deneme yaptım 65 kiloyum ,ıslak zemin üstüne geldim ,bisikleti hafif döndürdüm,arka kaydı,bu tekerde adamı düşürür, continental 4 mevsimi deneyen var ise öğrenmek isterim, yanlardan kaydırıyormu,tekerin yanlarında çıkıntılar var gerçi,çok para burda,aynen dışardan getirtmece.

@Kudret Kurtcebe Conti 4 season 25 mm lastik kullanıyorum 4000 km yi geçti gayet problemsiz hiç sorun yaşamadım ıslak kuru zemin performansı gayet iyi. Çifti 65 Euroya mevcut yurtdışında.

Geçmiş olsun, özellikle arabalar için çok tehlikelidir. Çevremden insanların kısa süren "yaz yağmuru" nedeni ile çok ağır kaza yaptıklarını bilirim.

İlginç bir anım vardır, bilmeyenler için yazmak istedim.

Arabayla yoldaydım ve kısa bir yağmur geçişi oldu. Yol kenarında duracaktım zaten uygun bir yerde durdum. Kapıyı açıp arabadan iner-inmez ayağım kaydı düştüm. Sonra fark ettim, bütün asfalt sanki "yağ dökülmüş gibi" kaygandı.

Hemen oradan ayrılıp yol dışına park ettim. Kısa yağmurlara DİKKAT!

@Ahmetgitar Bu bilgiyi ilk defa öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Geri