Scudo Sports

As 829 Kİlometre Saatİ Nasil Kullanirim

Tepki
0
Arkadaşlar yardım edermisiniz TM DST falan var ne bunlar anlatırmısınız nasıl ayarlarım sıfırlarım ?

Scudo
TM: sürüş zamanı (saat:dakika:saniye)
DST: sürüş mesafesi (km)
ODO: toplam mesafe (km)
MAS: maksimum kaydedilen sürat (km/saat)
AVS: ortalama hız (km/saat)
rpm: tekerin devri (tur/dakika)

-Scan modundayken belli aralıklarla hepsini gezer.
-Sıfırlamak için ODO ve Scan haricinde bir yerdeyken set tuşuna basılır.
-MAS yazanı sıfırlamak için o moddayken set tuşuna basılır.
-Saat fonksiyonu varsa set tuşu ile saat ayarına girilip set ve mode tuşlarıyla ayarlanır.
-Tekerin çapını/çevresini ayarlamak için ODO açıkken mode ve set tuşlarına aynı anda basılır ve kullanma kılavuzundaki verilere göre uygun değere set tuşu ile getirilir. (Bunun ayarlanması hızın doğru ölçülmesi için gereklidir.)

Not: MAS ve saat seçeneği 829 modelinde bulunmuyor olabilir, bilmiyorum.

Çok teşekkür ederim.Acaba bu kilometre saatinin markası nedir ? Hiç bir yerden
ulaşamadım internette ?

"As Size" gibi bir şey aklımda kalmış marka olarak.
Bitişik şekilde "Assize" da olabilir.
Yine de emin değilim.

saat sürekli açık çabuk pil bitiryor ve kapanmıyor da bu da yetmezmiş gibi pil değiştiğinde tüm bilgiler sıfırlanıyor; at çöpe gitsin!
bi daha almam bundan ben..

abi bu cihazın bende kullanım klavuzu yokta ben bunu nasıl bulabilirimm??

bende var bir tane baya süratli gidiyorum 15 km/h yazıyor sorunda tekerlekteki ayarındamıdır acaba??

@özcan parlakoğlu

doğrusunu nası gircez peki...yukarıdaki arkadaş özelliklerini saymış ölçü girme gibi bir bölüm yok

@erkan köroğlu

Yanlış hatırlamıyorsam ODO menüsündeyken iki tuşa da (mode ve set) aynı anda basmak gerekiyor o ayara girebilmek için. Ancak sayaçta teker çapı da giriliyor olabilir, teker çevresi de. Buna göre ayarlamanız gerekiyor. Ayrıca bu ayarı yaparken bazı modellerinde toplam km (ODO) ve maksimum hız verileri sıfırlanıyor.

904 modelinin kullanma kılavuzu vardı elimde ama hala duruyor mu emin değilim. Bulabilirsem, tarayıcıdan geçirip eklerim buraya. Aynı olmasa da benzer şeyler içeriyor olabilir.

@erkan köroğlu

saati alıp kurcalamışlığım olmadığından bişey diyemiyeceğim, illaki teker ölçüsü girilen kısmı vardır, kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır :in:

Henüz kılavuzu bulamadım malesef. Ama dediğim şekilde ayar menüsüne bir girmeye çalışın bakalım olacak mı...

@Serden Us

set ve modeye aynı anda basınca bi şey olmuyor ama sadece sete basınca 5' den 31' e kadar ınch seçimi yapabiliyoruz zannedersem o olmalı.Şurdan yola çıktım: ınch' i en aza aldım baya süratli gittim 6 km/h'yi geçemedim en yükseğe aldım yvaş gittiğim halde 35km/h yaptım bu beni bir yerlere götürüyor sanırım...

Kullanma kılavuzu kuytu köşelerden çıktı sonunda. Birazcık mazot ve yağ bulaştığı için pislenmiş ancak halen okunabilir durumda. Zaten taradıktan sonra birazcık oynadım üzerinde daha düzgün görünmesi için.

Tarama boyutu oldukça yüksek olduğu için link şeklinde veriyorum, tıklarsanız büyük haline ulaşabilirsiniz:

Fotoğraf bulunamadı.

Merhaba Serden abi.
Verdiğiniz bilgiler gerçekten çok işime yaradı çok teşekkür ederim.
Ancak bir noktayı anlayamadım.
@Serden Us
Bu noktada dediğiniz gibi mode ve set tuşuna aynı anda basıyorum.Beni resimdeki yere yönlendiriyor.
http://a.imageshack.us/img823/4522/dsc00018bx.jpg
Burada 4 haneli bir rakam var ve oraya ne yazacağımı bulamadım kullanma kılavuzunda...

Bisikletimin tekeri 26 inc..

Tekerin çevresini ölçüp mm olarak girmeniz gerekiyor.

Sibop yere dik gelecek şekilde ön tekeri ayarlayın ve sibop hizasından yere işaret koyun. Bisikletin tekerini bir tur atacak şekilde ileri götürün ve sibop tekrar aynı konuma gelince aynı hizadan yere bir işaret daha koyun. İki işaret arasını (yani teker çevresini) ölçün ve çıkan değeri bu ekrana girin.

Göstergenizde direkt çevre girme seçeneği olduğu için, bu kendi ölçtüğünüz çevre uzunluğu daha doğru ölçüm yapmanızı sağlayacaktır. ;)

Bu arada, kullanma kılavuzundaki çevre değerlerinin 3 haneli olmasının sebebi, cm cinsinden olmasıdır. Ancak ben pek güvenmiyorum oradaki verilere. Çünkü jant çevresine göre ölçüm yapıyor. Halbuki biz jant üzerinde yol almıyoruz, dış lastik üzerinde yol alıyoruz. Dolayısıyla bazı modellerde, 2 haneli yani inch (") olarak göstergeye girilen çapı da lastik çapı olarak ölçmek sanıyorum daha doğru olacaktır. (Bu son cümle sizin gösterge modeliniz için geçerli değil, dikkate almayın).

• Beğen
Tepkiler: Özkan Uzuncezar
Geri