Scudo Sports

Arkadaşlar Ön Kaldırma Hakkında Bi Problemim Var ..

FX_De5aT

Üye
Tepki
0
Ya Ben Ön Kaldırıyorum 3-4 pedal fln Atıyorum sonra Bisiklet Önü yere iniyo( kendiliğinden ) Acaba benmi Bırakıyorum Ne yapabilrim. . ? .. Lütfen Yorumlarınızı Beklerim..

Scudo
Pedallara az yükleniyorsun güç az geliyor ve ön iniyor bu kadar basit. Sen daha sağlam bas pedallara ama dengeyi iyi sağla fazla yüklenirsen de bir anda arkaya gidersin. Kısacası daha iyi yüklen pedala. hadi kolay gelsin..

bisiklette ön kaldırma profesyoneli olarak açıklamayı ypayım:Dön kaldırdıktan sonra bisikletin önünün yere inmesi bisikletin ağırlığından oluyor genelde ama iş sende biter ağır bisiklettede gayet güzel ön kaldırılır.ön kaldırma şöyle olur.vites 4-5(sana göre değişir çok düşük vites olmamak şartıyla) pedala ne hızlı ne yavaş şekilde basarken kaldırcaksın.önünü kaldırırken kolların dümdüz ve gergin olmalı.ön kaldırdıktan sonra pedala ne hızlı ne yavaş basıcaksın kaldırırken pedala hangi hızlı basıyosan kalkıncada o hızla basıcaksın.yani ön kaldırdığında sakin olucaksın normal sürüyomuş gibi yapıcaksın:D

Ya ben işin açıkcası 12 yaşındayım bisikletim bmx boyunda vitessiz ön kaldırmaya çalışıyom oldu derken ön düşüyo ve ellerim su topluyo xS

Ön kaldırmaya ne gerek var, ön kaldırıcan sonra akord dağılacak.

ya evt ön kaldırarak pedal yarışı yapardık ... o yıllarda korkusuzluktan mıdır nedendir uzun uzun yarısırdık.. şimdi 1-2 hafta önce aldığım bisiklette ( hafif olmasına ragmen) ilk denememde başarısız oldum ..hatta arka teker kaldırayım derken takla atıyordum çne doğru S: denemeyi bıraktım hemen :S sanırım önce konsantasyonu iyi saglamak gerekiyor arkasından cesur bir hamleyle ( muratın dediği gibi kolları kırmadan ) kalkış ,sonrası denge işi dengeyi etkileyen kendi agırlıgımız duruşumuz gidona(ara ara sağ sol gibi ) yön verişimiz vites aralığımız pedala basma gücümüz gibi sıralanabilir... ancak vites konusunda eskiden 18 vites kullandıgımızdan arkadaşlarla 4 vitesi tercih ederdik ...pedala daha rahat basılıyor itiş gücü daha az olurdu..
valla aklımda kalanlar bunlar ancak;
bunları denerken lutfen kask eldiven dizlik gibi koruyucu kıyafetlerinizi kuşanın aksi halde gerçekten ciddi yaralanmalar yaşayabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: murat yayla
umut ercan haklısın ağırlımız duruşumuzda çok etkiliyor.ama vites 4 bana göre az kalıyor çünkü vites 4de çok pedal basıp az mesafe ilerliyosun.benm tercihim 20 km civarı hızda vites 8de ön kaldırmak az pedalla çok mesafe gitmek.

murat ben hatırımda kaldığı kadarıyla nacizane fikrimi söyledim sen bu işin ustası oldugunu belirtmissin onun icin ne dersen o dur kardesim :) biz yol hesaplayarak yarıs yapmazdık pedal sayımızla kıyaslardık aksi halde o yaslarda güç fazla olmadığından ve kullandığımız bisikletler genelde agır oldugundan(13-15 yaşlarında) bizim için ideal bir vitesti ..ama en önemlisi cesaretmiş sanırım:) dün yorumumu yazdıktan sonra yeni bisikletle deneme yaptım yok olmuyor :( kolum bacağım bi kaza olmadan denemeyi bıraktım :S

bu arada profil resmindeki gibi tepetaklak düşüyordum az kalsın arka kaldırarak yüksek bir kaldırıma bisikletin arkasını atayım derken fazla öne agırlık vermisim ucuz yırrtım :)
kask dizlik siparişlerim gelsin tekrar bi yorumlarız artık murat :)
selamlar.

tabikide en önemlisi cesaret:)sen al kask dizlik fln tekrar denersn yorumlarız:)

Bisiklette ön kaldırmasını burda konu açarak birisine sorarak değil izleyerek,deneyerek ve düşerek öğrenebilirsin.:in:

Ya Geçenlerde Gaza Geldim Bisikletle Yere Çakıldım Kafaüstü nasıl Hallederim bu problemi

Benim önceki bisikletle 6-7 pedal atabiliyordum ama daha yeni Bianchi Sauk'la denemedim denemem de zaten düşerim falan hem ben hem bisiklet mahvolur :D

Geri