Scudo Sports

Arka Vites Sorunu

Mesut D.

Daimi Üye
Tepki
15
Bisiklet
Salcano
Bu sabah neredeyse 2 km yol aldıktan sonra böyle bir sorunla karşılaştım.Önce vitesten jırr jırr diye zincir sesi gelmeye başladı inip baktım ama birşey göremedim.Daha sonra zincirin aksadığını farkettim yani arka viteste bulunan o uzun yer yere doğru sarkıyo ama vites takılı.

Anlatmak istediğim ;
(link)

Vitesimin hali ;
(link)

(link)

Orada vidanın olduğu yer çıkmıştı bende onu önlemek için geçici olarak onu sıkıştırdım.

Scudo
Arasında küçük bir çark gibi birşey var o çıkmış tek olarak satıyorlarmı bilmiyorum satılmıyorlarsa yeni attırıcı almak zorundasınız

• Beğen
Tepkiler: Mesut D.
Ya şimdi vitesi daha öncede zorunlu olarak değişmiştim şimdi tekrardan değişmek istemiyorum başka ne yapacağımı bilen birisi var mı ?
:(

Bir bisikletçiye gidip elinde çıkma arka vites makarası var mı diye sor. Varsa al ve onu çıkan yere tak. Olmadı sesin gelmeye başladığı yere gidip parçayı ara.
Sıfırınıda alabilirsin makaranın ama her bisikletçide olmayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mesut D.
Bende bir tane kullanmadığım bisiklet var ondan alsam olurmu yani her vites için uygunmudur ?

EDİT: Yalnız bende olmayan makara değilmiş alttaki parçaymış.Yani yay.

Parçayı buldum ama kendi bisikletime büyük geliyor sanırım nasıl yapabilirim kesem olurmu ?

İşte parça ;
(link)

(link)

Çarkın olmadığından haberim bile yoktu :) Ama yayı fırlatıp çark takmam ile sorunum çözüldü.Bana yardımda bulunanlara teşekkürler..

Sorununuzu çözdüğünüze sevindim. :)

Geri