Scudo Sports

Arka tekerleğin QR sıkılınca daha az dönmesi

alican93

Üye
Tepki
0
İyi günler. Arka tekerleğim quick release kapalıyken daha az dönüyor. Sanki sürtünme artıyormuş gibi. Minimum sıkılıkta yapmama rağmen serbest halinden bariz bir şekilde farklı. Bunun olması normal mi? Yoksa yağlama falan mı gereklidir? Arka göbeğim ve rublem Shimano XT. Teşekkür ederim, saygılar....

Scudo
aynısı bende de oluyor. bilyalı göbeklerin genel sıkıntısı. arka tekeri çıkartıp ince ayarı yapman lazım. ne çok sıkı olcak nede gevşek. göbek sallanmadan en gevşek ayarı yakalaman lazım.
gerçi bu durumda bile qr sıktığında biraz sıkıştıracak. belki göbeklere bakım da gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: alican93
Ben öyle çok sıktım ki ondan ağırlaştı belki de. yarın biraz gevşeteyim. En korktuğum şeylerden biri tekerleğin yerinden çıkması. Ne kadar acemiyim.

@hogutmen aynen şimdi gidip azcık gevşetcektim ulan şimdi teker altımdan kaçar diye geçti içimden tıpış tıpış koltuğa döndüm ve sessizce dizi izlemye devam ettim :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Yanlış-eksik montajdan gidonu elinde kalan varmış hocam. Ben sıktığım yerlere uhu da dokuyorum. Sele mesela. Kendi kendine gevşemiş. Forumdan okudum seleden olabileceğini. Bir baktım. Alyanı bi dayadım. Herhalde bir daha zor gevşetirim.

Sele gıcırdıyordu

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@alican93 disk fren mi kullanıyorsun? Eğer öyleyse QR mandalını sıktığında balataların rotora sürtmesine neden oluyor olabilirsin, o yüzden daha zor döner lastik, qr sıkılı iken fren ayarı yapman lazım.

Bende de qr'ı orta sertlik sıkınca teker hafif sallanıyor sert sıkınca da çıt çıt ses geliyor bisikletçim rotordan dedi anlamadım gitti vallahi giderken ses gelmiyor ama :)

Geri