Scudo Sports

Arka tekerim bir anda 8 çizmeye başladı

C.Koc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.053
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu gün 35 km lik bir tur sonralarına doğru arka tekerim bir anda 8 çizmeye başladı hemde bir hayli 8 çizme darbe almadı jant yamuldu desem o da yok en son akorttort ayarım dan itibaren 600 km civarı yaptım bir anda böyle akort bozulması normalmi ? görünüşte göbek ve tellerde bir sorun göremedim ama...

• Beğen
Tepkiler: bariss.t
Scudo
Bianchi italyan. İtalyanlarda bunlar normal. 2 gün sonra arka tekerlek normale döner bu sefer ön tekerlek 8 çizmeye başlar. İşin içinde italyan varsa çok ta şaapmamak lazım. Kafayı yersin sonra. 4 tekerlekli italyandan tecrübeler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@C.Koc göbek mili gevşemiş olabilir. Sokma mili içinden geçirdiğin yer. Jantı söküp oynuyor mu bakın bir. Gevşemişse 2 taraftan aletle kontralı sıkın, geçmezse göbek zarar görmüş olabilir demek bildiğim kadarıyla.

• Beğen
@bariss.t bisikletin göbekleri değişmişti en son akortta jant tekrar örüldü garip geldi bu kadar bozulması ören ustada işinin ehli bir adamdır...

• Beğen
@bariss.t gerçek bianchi sürseniz böyle söylemezdiniz :)

• Beğen
@Mustafa Zeybek sanmıyorum kontrol ettim zaten elle sökülen göbek göbeklerde slx göbekler

• Beğen
@C.Koc göbek mili gevşedi bence. Geçenlerde bende de oldu oradan biliyorum. Jantı birçok defa söküp taktım o sırada gevşetmişim. Bir de çok sıkarsanız akıcılığı azalıyor. Deneye deneye bulursunuz ayarı.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc ve bariss.t
@C.Koc

O konuda fikrim yok hocam. 4 tekerleklisi hakkında sorun olursa baya birşey öğrendim. Ama aynı kan bunda da vardır. Sürmesi keyifli dimi ama :islik:

@Mustafa Zeybek

Sürüş keyfine lafım yok. 16 senedir boşuna uğraşmıyorum 4 tekerleklisiyle :D İtalyandan sonrası daha iyi bir italyan :koptum:

images

images

Bir yukarıdakilere bak birde buna;

images

Tekerlekli şeylerde italyanlar bir yana diğerleri bir yana.

• Beğen
@C.Koc

Jantı örerken telleri olması gerekenden gevşek dizmişse akordu daha ilk sürüşte böyle kaçar :acpsnr: Parmağınızla telleri bir yoklayın, kolayca bükülebiliyorlar mı yoksa bükülmeleri neredeyse imkansız mı

@Serkan Mıstınoğlu gayet sert zaten örüleli 600 km yaptım benim anlamadığım bir anda bu derece 8 çizmesi hadi yavaş yavaş olsa sıkıntı yok tamam ayar kaçtı dersin...

Jantı bu gün yaptırdım anca hata bendeymiş o kadar kontrol ettim ama jant tellerinin birini kırmışım :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri