Scudo Sports

Arka Janttan Gelen Garip Ses

Emre Gözütok

Forum Bağımlısı
Tepki
199
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar bisiklet şu aralar sürekli bozuluyor aksaklıklar art arda geldi neyse ki çoğunu hallederim fakat bu sefer hiç anlamadığım bir olay var. Arka janttan silah sesi gibi 'tak tak tak' sesleri geliyor. Tanıdık bir abim göbek gitmiş ya da yaylardan biri gitmiş olabilir dedi. Ben de böyle düşünüyorum fakat foruma bir sorayım dedim. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

İşte video :

Scudo
@bozokaydin

Teşekkürler.

Hiç kirlenme gibi bir duruma benzemiyor aslında. tırnaklar kırılmış olabilir. Peki böyle bir durum varsa göbeğin komple değişmesi mi lazım yoksa tamiri var mıdır ?
Bu hafta komple bakıma vereceğim umarım hallederler.

@bozokaydin

Teşekkürler.

Hiç kirlenme gibi bir duruma benzemiyor aslında. tırnaklar kırılmış olabilir. Peki böyle bir durum varsa göbeğin komple değişmesi mi lazım yoksa tamiri var mıdır ?
Bu hafta komple bakıma vereceğim umarım hallederler.

Jantinizda bulunan gobegin "freebody" denen rublenin oturdugu kisminin tirnaklari ya bozulmus ya da temizlenmeleri lazim.

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
Sizin gobeginizin bakimi oluyor, en cok 10 dk surer. Bakim alakali ise, tamir ile duzeltilebiliyorsa cok kisa surede yapiliyor. Ben de bugun bir bisikletimdeki kaset gobegindeki tirnaklari ile ilgili problemi sadece gres temizlemesi ve yeniden yaglama ile hallettirdim, gerekirse gobegi rulmanlarina kadar acacaklardi, gerek kalmadi ve ucret dahi almadilar.

Baska bir acidan bazi bisikletciler de ugrasmak hic istemek istemez ya da urun satmak ister bakimla olmuyor denebilir. Ornegin Crossmax SLR jantlar icin orjinallerinden daha kaliteli ve hafif rulmanlar da bulunuyor bunlari kendisi gidip alip gelen Mavic rulmanlardan 5-6 kat daha ucuza halledenler de var, orjinali direk satmaya calisanlar da. Biraz da emek ve ugrasmak istemek ve niyet ile alakali.

• Beğen
Tepkiler: Emre Gözütok
@bozokaydin

Umarım dediğiniz gibi olur.
Tırnaklar hakkında haklı olabilirsiniz çünkü pedalı çevirip bıraktığımızda teker döner fakat rublenin ve pedalların dönmemesi lazım normalde. Fakat bu sesle beraber pedal çevirmeyi bıraksam bile tekerle aynı anda pedallar da dönüyordu. Dediğinize göre çok ciddi bir sorun değil kısa zamanda hallolur .
Teşekkürler ilginiz için. :)

Geri