Scudo Sports

arka dişli sorunu

Mur4t

Üye
Tepki
0
ya bnm kendi kullandıım bianchi deki arka dişliler normalde rahatlıkla geri dönmesi gerekirken zor geri dönmeye başledı ve sürüşümü çok etkiledi. normal olarak pedalları bırakıyorum zincir toplanıyor sonra tekrar normale dönüyor ve bu sürekli oluyor. altta bunu anlatamama ihtimalime karşılık bi bu kadar dandik bi şekilde resim üstünde göstermee çalıştm aşşaıda gösterdiim ok yönünde dönmesi gerekirken dier çizgiyi zincir gibi düşünürsek onun gibi toplanıo ve sonra tekrar düzelior. sanırım yağı azalmış ya da bi sorunu var. bunu kendimmi yapıım çıkartık yoksa bianchi servisinemi götüriim?? hala garantisi var.http://img113.imageshack.us/img113/1933/dilikc6.th.png

Scudo
arkadaşım bence rublede sorun yoktur,sorun arka vites attırıcıdan kaynaklanıyordur arka vitesi ayarlatır ve yağla sorun devam ederse ruble yamulmuş ve janta sürtüyor olabilir:)

yok kardeş hepsini yaptım deiştiricide bi sorum yoq yağladımda ama nafile

dostum o mesele bendede oldu benim zincirim çok gevşekti onu bi göster eğer çok esnekse sarkıyosa belli olur zaten

@Mur4t

Anladığım kadarıyla kaset dişlide sorun yoktur sorun bence arka jant göbeğinde kaset dişlinin oturduğu göbekte sıkışma sorunu var herhelde bence sen bisikleti servise götür.Arka göbekteki tırnaklarda bir sorun veya bilyalarda sıkışma olabilir.Kısacası kaset dişlide sorun yoktur bence.Şayet arka dişli kaset sistem değil de eski vidalı sistem ise sorun arka dişilidedir.Çünkü vidalı tipte bilyalar dişilinin içindedir.Kaset sistemde kaset dişlide bilya vb. yoktur.

@Mur4t

kardeş aynı sorun bende de var problem arka vites attırıcısında ona bi ayar çektir düzelir.

Tekerleği sök, rubleyi ( dişli) geriye döndür eğer sıkışıklık varsa dişlide sorun var demektir. Kaset tip yada vidalı ruble farketmez bilya yatakları sıkışmış yada dağılmış demektir- değiştir.

Eğer ruble rahat dönüyorsa, sorun arka vites tedir, ayarla..

Mustafa İçdağ

SaĞolun ArkadaŞlar Hallettİm Ben Sorunu BozukmuŞ DİŞlİ Yenİsİnİ Aldim

Geri