Scudo Sports

Arka Artırıcının Takılması?

iCg

Aktif Üye
Tepki
33
Arkadaşlar aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi "Dropout" ile "Bracket" arasında boşluk olmaması gerektiği, eğer boşluk olursa artırıcının performansında problem olabileceği yazıyor. Ancak kendi artırıcımı olabildiğince incelememe rağmen bütün dişli konumlarında bu açıklık mevcut. Nasıl bu boşluğun oluşmasına engel olabileceğimi çözebilmiş değilim. Ne yapılmasını önerirsiniz?

http://img24.imageshack.us/img24/6153/icgu.jpg

Scudo
@iCg

Bunu arttırıcının montajını yaparken ayarlıyorsunuz. Civatayı gevşetip açıklığını alıp tekrar sıkmanız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: iCg
yanıtınız için teşekkürler.

dediğiniz gibi denedim. vidalamaya başlar başlamamaz boşluğu aldım ve kadro bağlantı vidasını sıktım ancak bir elimde alyanla sıkarken diğer elimle de artırıcıdan tutuyorken sıkma işlemi bitip artırıcıyı bıraktığımda artırıcı kendini saldı ve yine 1 cm boşluk oluştu.

nerede hata yapıyor olabilirim?

Kadro kulağının tırnak kısmına ,arttırıcıyı tam olarak oturtup,sonra bağlantı allen vidasını sıkmak gerekiyor...

tam olarak oturtmaktan kastınız nedir?

artırıcının "açı ayar vidası" kadroya takılmasın diye söküp öyle taktım ve bunun dışında yaptığım şey, boşluğu alarak kulakçığa artırıcıyı vidalamak oldu. artırıcnın kulakçığa bağlandığı parçada 1 tırnak boyunda 1 mm genişliğinde bir girinti var. Bu girintinin amacının bununla bir ilgisi olabilir mi?

Bahsettiğim tırnak o girinti oluyor....Arttırıcıyı o girintiye oturtup,ondan sonra allen vidasını sıkmak lazım...

(link)
Bu linkte çok yakın çekim olmasa da olay kısaca anlatılmış...

Kadro kulağının tırnak kısmı bu mu?

http://img140.imageshack.us/img140/4218/85791697.jpg

Evet...O tırnağın 1-2 mm kalınlığı vardır... arka arttırıcının tam olarak o kısma oturması gerekir... Takmaya çalıştığınız "arka arttırıcının" modeli nedir?

Ayrıca arka arttırıcı üzerindeki ayar -gerginlik vidası kadro kulak miline baskı yapıyor olabilir..Bu vidanın durumunu ayarlamak lazım...Alttaki linkte arka vites ayarı anlatılıyor...Benim bahsettiğim vida 4. fotoda(sağ-ortada) görülmekte...
(link)

Siz yukarda; "artırıcının açı ayar vidası kadroya takılmasın diye söküp... "diye yazmışsınız.. o vidayı yeniden uygun şekilde taktınız mı?,kadro kulağına baskı yapıp yapmadığı bakın..Ayrıca kadro kulağı,kadroya düzgün monte edilmiş mi?
Not:Yukarda linkte bahsedilen vida, direkt olarak kadroya montaj edilen arka arttırıcı ile ilgili...
Siz,Kadro kulağına monte ederken yine aynı linkteki 5.foto(en son)daki vidanın durumuna bakın...Kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
Geri