Scudo Sports

Arka amortisör'den gıcırtı geliyor..

umut.94

Üye
Tepki
0
merhaba arkadaşlar benim arka amortisör den gıcırtı yapıyor veya o bölgelerden
ne yaptıysam olmadı bir de sizin önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.:mad:

Scudo
@umut.94

Geçmişte bende çift amortisörlü kadro kullanırdım.Beni de sinir eden o gıcırtı sesinden çok çekmiştim.Çift amotisörlü kadrolar şehir içi kullanımda insanı yorduğu gibi, cabası olarakta bu gıcırtı seslerini çıkartarak sürüş keyfini en aza indirgemekte.Ağırlığını zaten söylemiyorum.
Yayı yerinden söküp içini temizle diyeceğim, veya dışından yağla ( az bir süre kesiyor sesi ) Ya da yayı tamamen sıkıp yaylanmayı azalt.Ama sana asıl tavsiyem, düz kadroya geç.Ata biner gibi bisiklete binmekten kurtarıyor insanı.Yine de seçim senin.

@umut.94

o gıcırtı sanıldığı gibi arka amortisörden değil,amortisörün kadroya bağlanan hareketli noktalardan geliyor.yerli marka süspansiyonlu kadroların çoğunda süspansiyonun kadroya bağlanan kısmında plastik pullar bulunuyor.profesyonel kadrolarda ise o plastik pullar yerine rulman kullanılıyor.plastik pullar zamanla kullanım sonucu kuruyor ve sertleşiyor o nedenle siz ağırlık bindirdiğinizde gıcırtı sesi çıkıyor.
yani arkadaşın dediği gibi düz kadroya en yakın zmnda terfi etmeni öneririm;)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
amortisörün kadroya baglandıgı vidalardan yaparsa onları değiştir veya temizleyip yaglayabilirisn ;)

@elman_temel

Çok doğru O bölgelere yağ damlattığım zamanlar kesiyordu sesi.Ama kuruyunca tekrardan aynı gıcırtı.İyisi mi sen düz kadroya geç.

Bir noktayı da ben ekleyeyim.
muhtemelen yaylı bir amortisörün var...
amortisör kolunun hazne içinde kaybolduğu(girdiği) noktada bir conta vardır.
isterse fox olsun..ben Avalanche kullanıyorum..bu conta zamanla sertleşiyor ve her esnemede ses çıkarıyor. arkadaşların söyledikleri noktalara ek olarak o contayı da madeni sıvı yağ ile yağla. bu da bisiklet bakımının bir parçası haline gelsin..yani ses çıkarmasada arada sırada birkaç damla yağ sorununu gidermede yardımcı olacaktır.

Arkadaşlar benim de arka amortisör sen gıcırtı geliyor napabilirim?

@byzguner
Amortisörünüzün modeli markasi nedir?

Salcano hectorun amortisörü malesef no name 10€ luk amortisör, büyük ihtimal yenisini almak gerekir. Tamiri olurmu bilmiyorum ama degmez bence.

Çift amortisör pişmanlıktır 7 yıldır kullanıyorum imkan olmadığı için değiştiremiyorum onun için alırken asla çift amortisör almayın .

Arkadaşlar benim amortisörden ses geliyor sokak bisikletçisine götürdüm yağ döktü ama bişey değişmedi yine neden olabilir tavsiye ve öneri bekliyorum ve kadıköyde bisikletçi var mı

@tolgaku

Kucukyalı tandem bisikleti önerebilirim anadolu yakası için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benimde ön amortisörden ses geliyor ustam yağladı hurcu sıktı sürerken gelen ses gitmedi. Artık amortisördendir sen bu bisikleti elinden çıkar merida al diyor :)

Geri