Scudo Sports

arka aktarıcıda sorun.. ! ? !

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
selamlar
benım arka aktarıcıda bır sorun var. bıraz once buyuk bı tehlıke atlattım :(
sorun şu; pedala bıraz yuklenınce (4.-5. de) anladıgım kadarıyla zıncır kendını asagı atıyor (6.ya) bu da ani bir bosalmaya neden oldu. bu bır kac gundur oluyor acaba ne yapmalıyım ??
oyle tahmın edıyorum kı bu ayarlarla ılgılı bırsey ama ayar kendılıgınden bozulur mu :)
NOT: bu 2. kez oluyor(gecen sefer bısıkletcıye goturdum bazı ayarlar falan yaptı. ama sımdı bır sure bısıkletcıye gıdemeyecegım :) ) bu arada aktarıcı tourney

Scudo
Arka attırıcılarda 2 adet vida bulunur. Bunlar attırıcının hareket alanının alt ve üst sınırını belirler.
Eğer problem zincirin en büyük yada en küçük dişlilerden dışarı taşması ise (zincir atması) sorun bu vidalar ayarlanarak giderilir.
Ama problem vitesin zamanlı zamansız değişmesi, dişliden dişliye birtürlü geçmemesi yada vites kolunun konumu ile attırıcının konumu aynı değilse (vites kolu 3 de iken attırıcı 5 de ise gibi ), o zaman yapacağın şey vites telinin gerginliğini ayarlamaktır. Bunu da vites telinin arka attırıcıya girdiği noktadaki yada vites kolundan çıktığı noktadaki vites teli kablosunun üzerinde bulunan ayardan (ismi herneyse) yapabilirsin...
Zamanla vites ayarı bozulabilir ama bu bir iki günde olmaz! Eğer kısa sürede bozuluyor ise vites telini attırıcıya sabitleyen somun gevşek olabilir!! bunuda kontrol etmeni tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
ben de kı sorun şu kolda vites mesela 5 te normal gıdıyosun bıraz yuklenınce zıncıri 6 ya atıyor.

biraz once bu ayakta surerken oldu az daha burada msj yazamayacaktım :D :S :(

@tuninger_haa

vitesi ilk önce 1'e al aktarıcıya giden kablonun oradaki vidayı açarak boşluğu al ve boşluk yapmadan vidayı tekrar sık eğer tam ayar olmadysa 2. mesajda bahsi geçen 2 vida ile arka teker havada pedalı çevirirken o vidalarla ince ayarını yap.

kolay gelsin .eğer yapamazsan bir bisikletçiye git...

bu arada hizayla ilgili bi sorun goremedım yani dişliyle aktarıcı aynı hızada :D :S

bir de zincirimde hafif bir egıklık var bununla alakası olabılır mı (ama cok :))

Aynı sorun benimde basıma gelmisti ayrıca 5 teyken 6 ya kendiliginden atmıyor emin ol 5 te kalıyor aktarıcınla ilgili de degil fazla yuklenince caaaaat diye bir ses gelip pedalın bosa kacıyo bisikletciye goturdugumde ben zincirlerinde kırıklar var dedi kırıkları sıktı sonra hic bir sorun kalmadı sorun zincirden yani

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
ya ama ben de kırık yok kı :S
kontrol etmıstım su sana daha once sordugumda :D

Geri