Scudo Sports

Arka aktarıcı bisikletime uyumsuz mu ?

furkan k.

Üye
Tepki
10
Bisiklet
Salcano
Cümleten Selamünaleyküm.
Kısa süre önce ikinci el bir bisiklet aldım ve aldığımdan beri bisikletimin üzerindeki 105 arka aktarıcıdan tam anlamıyla randıman alamıyorum. Daha önce sora setli bir yol bisikleti kullanıyordum o bile bundan çok daha tatmin edici geçişler sağlıyordu ve neredeyse sorunsuzdu. Aktarıcım sürekli ayar kaçırıyor ve geçişlerde bazen ayarlasakta sıkıntı çıkarıyor bisikletçi aktarıcıda bi bozukluk olmadığını söylüyor.Komponentler tamamen fabrika çıkışı orjinal haliyle duruyor yani herhangi bir parça değişimi sonradan ekleme söz konusu değil fakat buna rağmen bu sorun aktarıcının kısa bacak olmasından veya arka aktarıcı shimano 105 olmasina ragmen rublenin 10'lu olmasından doğan uyuşmazlıktan kaynaklanıyor olabilr mi ?
Bu konuda tecrübeli,bilgi sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Herkese iyi forumlar.
Not;
Aynakol:34-50 Tiagra
Ruble:12-30 (10'lu)

Scudo
Üzerinde gelen orjinal diyorsunuz. Uyumsuz olma ihtimali zor. Ayarlarının doğru yapıldığına emin misiniz. Yani ustanın işçiliği güvenilir mi. Yada aklıma ilk gelen tel gerginliği yada uzamış olma ihtimali. Başka ustalara da gösterin bence 1 kişi sözü işe haraket etmeyin.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@TaxoneraTelide yeni değiştirdik daha kötüydü biraz düzeldi ama tam olarak çözülmedi küçük şehirde yaşadığım için çok fazla usta seçeneğim yok, ama ayarlamanın doğru yapıldığını düşünüyorum hatta daha önce birçok defa kendimde ayar yaptım bundada aynı şekilde yapmama rağmen birşeyler eksik oluyor.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bütün seti birbiri ile uyumlu yapmanız mantıklı gibi. En ucuz yoluysa tiagra arka aktarıcı gibi gözüküyor.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

105 aktarıcı, 5800 mü 5700 mü? ve kısa bacak mı yoksa orta bacak mı?

@amoush00Son care o gözüküyor oda yaklaşık 200 tl olduğu için şimdilik başka çözüm yolu bulmaya çalışıyorum

@Murat B.Aktarıcı RD-5701 Yazıyor.Orta veya kısa olduğunu nasıl anlayabilirim bilmiyorum ama aktaricidaki iki makara merkezi arası 6 cm

İkisi de 10lu. Ya aktarıcı da ufak bir yamukluk yada mekanizmasında bozukluk var yada rubleniz 12-30olduğu için aktarıcının daha uzu bacaklı olması gerekiyor. Aklıma gelen bunlar.

• Beğen
Tepkiler: furkan k.
105 5701 gs orta uzunluk daki arka aktaricidir. 37 rubleye kadar destekliyor. 5700 serisi 10`lu sistem uyumludur. verdiginiz biligilere gore herhangi bir sorun yaratmamasi lazim. butun grupset bilgilerini yazarsan belki sorunu bulabiliriz. kollar, zincir vs. hepsini yazsan iyi olur.

@3rsinHocam kollardan zincire kadar 4601 4600 tiagra sadece arka aktarıcı 5701 onunda iki makara merkezi arası uzunluk 6 cm sanırım kısa

6cm ise SS dir yani kisa aktaricidir 30 rubleye kadar destekler. kollar ve zincirin de arka aktariciyi destekliyor. grupsetin de herhangi bir sorun yok (kagit uzerinde) baska bisikletciye git derim gercekten bisikletci olan birine cunku piyasada bisikletciyim diyen sahtekar cok.

Murat B. nin yorumunu da al diye tavsiye ederim. cift dikis herzaman iyidir.

• Beğen
@3rsinMaalesef küçük şehirde yaşadığımdan çok fazla alternatif yok.Arka aktaricinin kadro kulağına alyanla sabitlendigi yerde ne kadar sıksamda aktarıcıda bi oynama olduğunu farkettim sanırım ondan kaynaklanıyor olabilir söküp biraz kurcalıyacağím inşallah hallolur [emoji3]

arka aktaricilarda birkac mm oynama olur. zincir bazen gergin bazen hafif oldugundan esneme payi gibi dusun. benim anladigim kadariyla vites ayari tam ve dogru yapilmamis. bundan dolayi surekli vites gecmiyor veya gec geciyor veya sacma sapan gecisler yapabiliyor arka aktarici.

youtube video larini izleyerek kendin de ogrenip yapabilirsin bence ilk secenegin bu olsun.

@Fırat ÇinerKadro kulağının yamuk olup olmadığını nasıl anlayabiliriz gözle görülür ciddi bi yamukluk yok gibi

Fırat Bey'in de dediği gibi kadro kulağı yamulmuş olabilir. Veya vidaları gevşemiş olabilir; kadro kulağı ve ona takılmış olan aktarıcı sağa-sola doğru pek hareket etmemeli.

Arka aktarıcınızın teknik bilgileri:
(link)

Rublenin en büyük 30 dişlisinin olması ve toplam kapasitenin 34 diş olması bakımından aktarıcınızı tasarım limitlerinde kullanıyorsunuz. Bu yüzden ayarlarını yapmak biraz güç olabilir ama uyumsuzluk söz konusu olmamalı.

• Beğen
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda kadro kulağını söküp bakıcam.

Geri