Scudo Sports

Araba çarptı, ucuz kurtuldum.

Korhan A.

Üye
Tepki
15
Bisiklet
KTM
Pazar günü gece Bursa Güzelyalı mevkiinde bayır aşağı inerken yan yoldan beni hiç kale almayarak yola çıkan araç, ben kendimi kurtarmak için sol şeride doğru hamle yaptığım sırada arka tekerime çarparak düşmeme sebebiyet verdi. Hızım 40 civarlarında idi yerde 5 metre kadar sürüklendim. Neyse ki ters yönden gelen araç olayın gidişatını gördü ve fren yaparak durdu yoksa altında kalacaktım. Kazadan hemen sonra bir hışımla kalkıp sürücünün yanına gittim adamın eşi yan koltukta ve arka koltukta da çocukları vardı. Arabasını ileride kenara çekti. Ve polis çağırmamamı istedi, ağzı kokuyordu alkollü oldugu belliydi, sol kolumda sürtünmeden dolayı olusan kanamalar ve sol ayak bileğimde siddetli bir ağrı vardı. Olay yerine polis geldi ve adam arabayı eşim kullanıyordu felan dedi, karısını da oturtmuş hemencecik direksiyon koltuğuna. Neyse ki bana çarpmamak için duran araç bana sahitlik yaptı. Hastaneye gittik film çekildi, göz ucu ile söyle bi inceleyen doktor bişeyin yok dedi. Şu an sol ayağımın üzerine basamıyorum. Adamın alkol limiti ise yasal sınırlar içerisindeymiş. Neyse ardından karakola gidip ifade verdim, şikayetçi oldum. İnceleyebildiğim kadarı ile bisikletin arka arttırıcı ve jantı hasar gördü. (Sedona 321 via) Arabanın ön tamponu ise yerinden çıkmış, boyası dökülmüştü

Kaza raporu ardından bisikleti tamir edebileceğim ve faturalarını karşı tarafın sigorta şirketinin ödeyeceği söylendi. Nasıl olacak pek anlamadım. Bundan sonra nasıl bir tutum izlemeliyim, yardımcı olursanız sevinirim.

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsınız verilmiş sadakanız varmış, sigorta işlerinden anlamam ama şikayetçi olduğunuz için ve de karşı tarafın suçlu olduğuna dair raporda masrafları karşılama sorumluluğuda olması dahilinde bisikletinizin masraflarını karşılatabilirsiniz yani şikayetçi olmanız gerekir diye biliyorum, tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, o hızlarda bir çarpışmada sonuç çok daha kötü olabilirdi.

Sizde var mı yok mu değinmemişsiniz ancak bu tarz durumlar için aydınlatma ekipmanları büyük önem taşıyor.

Geçmiş olsun. Kaza raporuna ve aracın trafik sigorta poliçe fotokopisine ihtiyacınız olacak. Bisikletinizi yaptıracağınız servisin yaptığı iş için fatura kesebilecek bir yer olması lazım. Yani resmen bisiklet tamir işi yapan bir yer olması lazım. Mahalledeki gariban bisikletçi muhtemelen olmaz. Sigorta şirketini arayarak exper isteyeceksiniz. Exper gelip serviste bisikletteki hasarı görüp tamircinin yapacağı işlemin uygun olduğunu onaylayacak.

Değişecek parçaların bedeli ve tamir ücreti experin olur dediği rakam kadar olabilir. Fazla bulduğu bir ücret olur da onay vermezse sigorta şirketi fazla kısmı ödemekten kaçınacaktır. Örneğin bisikletinizdeki hasar 1000 lira çıktı ama exper bu fazladır, bu iş 700 liraya olur derse ya kabul edeceksiniz ya da sigorta şirketini sıkıştırarak yeni expertiz isteyeceksiniz.

İşlerin yolunda gittiğini varsayarak devam edelim. Exper onayından sonra servis bisikletinizi tamir eder, ücreti sizden alır. Faturayı sigorta şirketine keser. Fatura ve şirketin talep edeceği diğer belgeleri şirkete göndererek paranın hesabınıza yatırılmasını beklersiniz. Bir hafta ile 3 ay arası bir zamanda para hesabınıza yatar. Paranızın geciktiğini düşünmeye başladığınızda dosya numaranızla sigorta şirketini arayarak bilgi alırsınız. Takılan bir şey varsa düzelttirirsiniz.

Teşekkür ederim arkadaslar. Bisiklette arka çakarım vardı, ön aydınlatmam mevcut değildi. Sabah olunca anladım gerçekten ucuz kurtulmuşum. Şu an vucudumun sol kısmı felçli gibi. Forumdan beraber Antalya ya tur gerçekleştirdiğimiz Volkan Aydoğdu arkadaşım, imkanı yok gece yol almazdı. Şimdi onu çok iyi anlıyorum.

bende cumartesi akşamı caddebostan migrostan caddeye çıkan malum barlar sokağından caddeye gideyim oradan basar giderim dedim demez olaydım

sokağa girer girmez babasının malıymış gibi jeepleri yola park edenler sayesinde zig zag çizerek giderken hem sağ hem sol şeritte sırayla araba park etmişler aradan geçicek yol bırakmamışlar yani sadece sağa park etseler neyse hem sol da araba var hem sağda zaten 2 şerit kaldırım bariyerli.

yukardan gelen motosiklet yuzunden o park halindekı jeeplerden birine (yolun şeridinde park halinde yalnız yasak olmasına rağmen) sağ şerit yada kaldırım yanı değil direk yolun üzerine park etmiş gitmiş içmeye öküzün biri

tabi motordan kaçayım derken motosiklette ters yönden gazı açmış caddeden iniyor. ani bir hareketle bu arabanın arka tamponuna çarptım durmadaım yere de düşmedim fren yaptım tabi ani hareketten boyun bel falan ağrıdan sinir başıma vurdu bunun aynayı biraz sert bir hareketle kapattım sileceklerini havaya kaldırdım bekledim kimse gelmiyor alarmı da yok tabi her yer bar umurlarında değil kimsenin bastım gittim.

polisler görevlerini yapmazsa özellikle sahil yolunda motosikletle scoterları saymıyorum yarış motosikleti ile 1000 cc lik motorla bostancı caddebostan arası 180 ile bisiklet yolunda yaya yolunda gazı açanlar var güvenlik scoter olduymu 150 250 lık motor oldumu hemen çıkın yasak der bu babası zengin yarış motorları ile girenlere sağ dan soldan çıkabılırsınız demekle yetınıyorlar tabı bu malum sahışların çucukları tamam çıkarız demelerine rağmen saatlerce o bisiklet yolunun bulunduğu sahıl yolunda gaz açıp gitmeye devam edıyor 2 3 defa bu cumartesı yıne karşı karşıya kaldım kenara kaçmasam çarpıp geçicekti ya bi çocuk atlasa nasıl duracak o motor biz bisikletle sağa sola çimlere çıkarız zati motor kadar hızlı da gidemeyız bu motosikletlere karşı hakkımızı savunmalıyız....

Kaza raporunda karşı tarafın ve senin hata oranlarınız yazar. Bu oranlara göre sigorta şirketi sana zararlarını ödeyecek. Dua et de seni suçlu bulmasınlar. Bazı basit trafik kuralları var. Mesela sağdan gelene yol vermek gibi. Buna uymadıysan kesin suçlu çıkarsın.

Büyük geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle bir kaza yaşamazsınız.

@Ali Uzel

suçlu bulur bu adalet sistemimiz şaka gibi...

alkol alıp ve uyuşturucu kullanıp 8 de 8 kusur ile kaza yaptıktan sonra babasının uçakları sayesinde 1 gün bile ceza almayan bir adam var

3 akrabamı öldüren trafik canavarı elini kolunu sallayarak dolaşıyor bu ülkede ve kendisinin burnu bile kanamadı arkadaşı olan akrabalarımı mezarına parça parça yerleştirdik...

@İsa İhsan Akdoğan

Bisiklet kullanıyor da olsa yola çıktığı an trafik kurallarına uymak zorundadır. Sizin bahsettiğiniz şeyler rüşvetin bu kadar yaygın olduğu ülkemizde normaldir.

Burda bazı arkadaşların aydınlatma olaylarında rengarenk ışık takmam bisiklet pavyon gibi olur vs gibi olan yorumlarını pek çok kez okumuştum.Bence ne kadar aydınlatmanız varsa göze girecek şekilde donatın bisikletinizi ben öyle yapıyorum 300 mt den herkes görüyor.Akşam karanlıkta bisikletinizin havasını şeklini şemalini düşünmeyin.Farkedilir olun.Tabiki ne kadar farkedilseniz bile ani gelişen olaylara yapacak birşey yok.
Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun....

Kaza raporunu yarın teslim alacağım. Beni suçlu bulurlar ise şayet, bu ülkede 1 dk durmam çeker giderim :) Ana yol benim adam tali yoldan bodoslama çıkış yapıyor. 1gram frene dahi dokunmuyor. Karşı yönden gelen sürücü dahi olayın farkına varıp fren yapıyor bu sayede kendimi sol şeride atıp olabildiğince alacağım darbeyi hafifleterek kontrollü sayılabilecek bir düşüş yapıyorum. Kaza da ölmemek suç sayılıyor ise, ancak o zaman ben suçluyum

Geçmiş olsun. Yaralarınız inşallah en kısa zamanda iyi olur.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun. 40 km hızla kaza çok riskli.

Demek memlekette bir araba-bisiklet kazasını normal iki aracın kazası gibi değerlendiriyorlar ha. İnanılmaz.

Bu ülkede bisiklet aynı zamanda "yaya "dır. Yaya geçitlerini inmeden kullanabilir, her türlü kaldırımdan edebiyle gidebilir. Ona çarpan araç yayaya çarpmışçasına muamele görür ki bunun anlamı sana yeni karbon bisiklet alsa, sen istemeden kurtulamaz. Bir de alkollüymüş. Ruslar, Kazaklar çok içer değil mi, votkacılar? Evet içerler ama burada promil sınırı 0.3....Türkiyede kaç? En son 1.0 e çıkarmayı teklif ediyorlardı.
Kazakistanda değil bir bardak fıçı bira, likörlü enerji içeceğinden sonra bile araba kullanamazsın, her halukarda 0.3 çıkarsın ve polisin kucağına oturursun. Burada akşamdan içip sabah ta kullanamazsın, bir tam gün geçecek, yine yüksek çıkar.

Kısacası burada henüz bisikletliye "pozitif ayrımcılık" var. Umalım değişmesin.

İyi dileklerini sunan arkadaslara çok teşekkür ederim. Bir an önce iyileşip tekrar bisikletime kavuşmak istiyorum, beni bu hakkımdan mahrum bırakan kişi için elimden geldiğinde mahkemede tutarlı bir tavır izleyeceğim. O kişinin tekrar trafiğe çıkacağını bilmek benim için hazmedemeyeceğim çok büyük bir vicdan azabı olur. O an ki durumun mahiyeti benim için cinayete teşebbüsten farksızdır. Adam gelip benden 1 gram özür dileyip, pişmanlık belirtisi göstermemiştir. Kendisine bisikletteki hasardan bahsetmem üzerine, sen gel bir de benim arabadaki hasarı gör demesi o an yüzümde anlamsız bir gülümseme bırakmıştı :)

Çok büyük geçmiş olsun.
İnşallah en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.

@Korhan A.

Korhan abi 18 gün önce bende Mudanya rampası inişte az kalsın kaza yasayacaktım.Benim hızım 65 ti sonucun ne olacagını tahmın bile etmek ıstemıyorum @ebubekir sözbir @Kağan Ayan

Karşı taraf alkollü ise, 8/8 onlar suçlu sayılacaktır.

Geri