Scudo Sports

Antreman

onurcb

Üye
Tepki
25
1 Haftadır Antreman Yapamıyorum.Eskiden Hiç Kesintisiz Çıktığım Rampaları Şimdi Daha Zorlnarak Çıkıyorum.Yeniden Eski Kondisyonuma Dönmem İçin Neler Yapmam Gerekli? Pazartesi Antremanlara Başlıyorum Nasıl Başlamalıyım?

Scudo
Dinlenmen gerekli Onur :) 3-4 gün kadar dinlenme antrenmanı yap (günde 20 dk kadar olabilecek en düşük tempoda, boşa çevirmek gibi) sonra şiddeti yavaş yavaş arttır...

ya ben de bisikleti 1 ay oldu alalı ve 1 aydır da antırenman yapıyorum kaslarım ağrıyo sanırım çok zorladım neyapmalıyım hakan bey? günde 40 km den aşşağı inmiyorum ve baya hızlı gitmeye çalışıyorum ondanmı acaba?

daha önce bi bisiklet geçmişiniz yoksa bu sizin için baya ciddi mesafeler hergün yapmayın bunu hakan abinin dediği gibi bi süre dinlenin eskisinden daha sağlam olduğunuzu hisedersiniz

• Beğen
Tepkiler: huseyin kılıc
hatta ağır ant. hergün yapılmaz yani 1 gün çok ağır ant. yaptıysanız en az 2 gün geçmesi lazım ki yırtılan kaslar kendini yenilesin

• Beğen
Tepkiler: huseyin kılıc
@fırat ayanyan

yırtılan kaslarmı ??? kasta bi yırtılma olursa dinlenmeyle heleki 2gün dinlenmeyle geçmesi imkansız...
:)

Kasın kendini toparlaması diyecekti arkadaş sanırım. :)
Arkadaşlar Hakan Bey demişti sanırım.Kaslar çalışma sırasında bildiğimizin aksine yani gelişeceğine geriler.Gelişme dinlenme sırasında olur.Çünkü antrenmanda zorladığınız bacaklar diğer antrenmanda daha az zorlanması için vucut otomatik olarak bacaklara bağışıklık kazandırır.Onun için haftada 2-3 defa bacakları zorlamak yeterlidir.Tabii zorlama derken tüm kuvvetimizle ne var ne yok çevirmeyeceğiz.Belli bilimsel yöntemlere,interval yöntemlere göre yükleme yapacağız...
Kolay gelsin...

şimdi benim kaslarım gelişmicekmi sadece bağımlılık mı kazanacak anlamadım valla :)

Ve Antremanlara Başladım:)Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkürler:)

Geri