Scudo Sports

Antreman İçin Nabız Değerleri

Scudo
Valla açtığın kouları mümkün olduğunca takip ediyorum ellerine sağlık...

• Beğen
Tepkiler: elifm
elif tesekkurler link cidden faideli olmus

tskler

• Beğen
Çok çok faydalı bir link.Teşekkürler.

Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş.En azından benim için çok yararlı oldu.Emeğiniz teşekkürler.Ellerinize sağlık.

Güzel bir link hesaplamayla uğraşmadan güzelce hesaplıyor, yanlız max nabzınızı orada yazdığı gibi tahmini (predicted) hesaplıyor, o yüzden dikkatli olun, eğer yarışlara giriyorsanız genellikle yarışta gördüğünüz en yüksek nabzı baz alın, örneğin oraya göre 185 çıkan nabzım gerçek hayatta 204 atıma çıkıyor oldukça ciddi bir fark var arada benim açımdan.
Aslında antrenmanları laktat eşiğindeki nabza göre yapmak çok daha doğru, onun hesaplama yöntemi (labarutuar dışında) var bir ara eklerim...

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güven
Bende bunun için beklemedeğim hakan abi çünkü bende daha yüksek değerler görebiliyorum gerçekten..
Elif'e de güzel konu için teşekkür ederiz:)

arkadaşlar ben teşekkür ederim, işinize yaramasına çok sevindim.. yaş bölümüne 18 girdiğinizde max nabız 202 çıkıyor, daha da yükseltemiyorsunuz, ama 202 fikir vermek için oldukça iyi bir değer sayılabilir :) 17 falan giremediğiniz için verdiği max değer 202..

sanırım 2. formül daha mantıklı bir de..

antreman yapma niyetiniz varsa şiddetle nabız bandı almanızı öneriririm, bazen insan farkında olmadan kendini aşırı zorlayabiliyor..

bir de öğrendiğim kadarıyla kas yorgunluğunun temel sebebi glikojen depolarının boşalmasıymış (bir de laktik asit birikmesi var, ama laktik asit biriktiğinde zaten farklı ağrılar çekiyorsunuz, şeker depoları boşaldığında böyle bir ağrı olmuyor, yorgunluk-bitkinlik vs oluyor) ve glikojen (şeker) depoları ancak 1 günde yerine geliyormuş.. düzenli ve 3 günden fazla spor yaptığınızı varsayarsak, düzenli beslenme ve karbonhidrat alımı vücudu yıpratmamak boşuna yormamak açısından inanılmaz önemliymiş.. kaybedilen suyu ve tuzu bir an önce yerine koymak da..

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güven
Elif, ikinci yöntem Karvonen formülü:

206.9 - (0.67 x 23 (age)) = 191
191 - 65 (resting heart rate) = 126
126 * 65% (low end of heart rate zone) OR 85% (high end) = 82 OR 107
82 + 65 (resting heart rate) = 147
107 + 65 (rhr) = 172
The target heart rate zone for this person would be 147 to 172

• Beğen
Geri