Antalya'dan Olimpos'a Tur Günlüğü
Evet, turumuzu tamamladık. Olimpos'ta tatil yaptıktan sonra geri dönüşümüze başlayacağız. Yorucu bir tur olduğunu söylemeliyim. Özellikle Yeliz için gerçekten endişelendim. Tekirova'dan sonra başlayan ve Olimpos yol ayrımına kadar süren 13 km'lik yokuş hakkaten bizim tüm moral değerlerimizi yoktu. Aslında Yeliz'in moral değerleri çok düşünce ben onun moralini ve gücünü diri tutmak için çaba sarf ettim sürekli. Haydi resimler ile tura baştan başlayalım.

Sabah saat 6.30'da yola çıktık. Hava daha karanlıktı...
Antalya'dan daha çıkmamıştık ki hava aydınlanmaya başladı. Keyifler yerinde yaşanacak maceralar ve tecrübelere açtık tüm kalbimizi
Hava bu saatlerde serindi buralarda. Rüzgarlık gerekliydi. Tabi ki birde inişlerde o kadar terledikten sonra mutlaka işimize yarayacaktı...
Karşıda görünen tepenin üstü Tünektepe ve sağdan yamacın üstünden ilerleyen yol Altınyaka Yolu diye anılıyor...Hayır hayır karşıdaki dağlara tırmanmayacağız.

Gerçi zamanında altınyaka yolunda da tur yaptık ama zorluk bir hayli yüksek.
Güneş merhaba dedi bize. Antalya'dan çıkışta yüzde 10'a yakın bir eğimle tabiki... Isındık bu yokuşta
Yolda şerit zaman zaman daraldı ve bizde cam kırıklarıyla mücadele ederek au yolundan gitmek zorunda kaldık. Ileride 3 adet korktuğumuz tüneller var. 2'si oldukça uzun birisi nispeten daha kısaydı. Tünellere doğru ilerliyoruz.
Tüneller korktuğumuz gibi olmadı. Sesler ürkütünce bizi, bizde kaldırım tarzı acil çıkış yolunda bisiklet sürdük korkusuzca. Tavsiye ederim. En azından arkadan kim çarpacak gibi bir kaygınız olmuyor.
Tünelleri bitirdikten sonra kim tutar bizi diyip gaza geldik. Fazla gelmişiz ki Tekirova'da başlayan rampalar hemen söndürdü havamızı

Ama Kemer'e kadar yol çok rahat. Testere düzeninde ama sürekli güzel ve keyifli iniş-çıkışlar mevcut. Insanı motive ediyor.
Çeşme gördük ve hemen doldurduk boşalan mataraları. Mevsimden olsa gerek ciddi bir su kaybı yaşamadığımızdan çok su tüketmedik. Rekorum Anamur-Ermenek etabındaki 14 litreyi tek başıma içmemdi

Tabi aylardan Ağustos...
Petrolde durup enerjiyi doldurduk.
Sabah saat 9.30'u gösteriyordu. Kemer'e giriş yaptık. Yolun 45 kmsi bitmişti. Kemer'de öğlen yemeğini yemeye karar verdik. Saat 12 gibi yola çıkmaya sözleştik...
Kemer'de sahil yolunda biraz turladık ve oturabilecek yer aradık.
Mcdonalt's oturduk ve yemek yedik.
Kemer'den saat 12.00'da planladığımız gibi yola çıktık. Geldiğimiz yolu geri dönmemek için orman yolunu tercih ettik ve bu yol bizi direk Çamyuva'ya bağlayacaktı. Ama tek bir sorun var ekstra eğim ve ciddi ekstra eğimler oldu...
Anayola bağlandık ve tırmanışlara merhaba! 15 km boyunca 0'dan 450 metreye çıkartacaktı.
Tırmanmaya devam... Yeliz'in bisikleti salcano üsküp. Bu arada ucuz bisikletle tur yapılmaz algısınıda kırıyoruz... Yeter ki istek olsun en kötü bisikletle bile yol yapılabilir.
Ucuz bisikletle tur yapılabilir demeye kalmadan dinlendiğimiz bir petrol istasyonunda tekerleğe giren bir kıymık yüzünden yarım saatimizi kaybettik... Ama elimden kurtulur mu? Hallettim... Ucuz bisiklet olabilir ama kaliteli tekerlek çok önemli. Ben çift kat continental kullanıyorum ve 3000km'yi devirdim tek bir patlak olmadı...
Fethiye'den tur yapan bir arkadaş ile karşılaştık teker patlamadan önce. Kendisi de forumda yazı yazan birisiymiş. Görürse yazımı selamlar
Artık 200metre'de bir dinlenmeye başladık. Bisiklet gitmiyor. Gerçi ben ara vermeden gidebilirdim ama Yeliz çok ciddi moralmen çökmüştü. Ki o kadar mental olarak kendimizi hazırlamamıza rağmen. Atıştırmalarımızı çıkarttık yiyoruz...
Sürekli mola vermemize canım sıkılıyor ama yapacak birşey yok. Tartışmak yerine moral yüklemek şart! Altın kural bu...
Tepe noktalara ulaşmamıza az kaldı.
Bu tabelayı gördük ve Yeliz'in morali yerine geldi. Şimdi çekilen cefanın sefhasını sürmeye...
Ara ara düzlükler olsa da bir kere moral yerine geldi... Hedef Olimpos yol ayrımı... 11km boyunca sürekli iniş olacak.
Olimpos ayrımına merhaba, hemde koca bir merhaba! Inişler başlasın.
Aşağı inmeden dinleniyoruz. Çünkü inişler zevkli ama bir o kadar da tehlikeli. Yorgunluğu atmamız gerekli...
Inişler inanılmaz güzellikte daha önce bir çok defa araba ve otobüsle gelmiştik ama hic bir zaman bu kadar iyi idrak edememiştik yolu.
Harika manzaralarda motivasyon ve moralimiz daha da artiyor. Şekil-a
Bu fotoğraf günümüzün son fotoğrafı oluyor. Olimpos'a inerken akşama kalmamak için fotoğraf çekecek zaman bulamıyorum. Akşam saat 19.00'da Olimpos'a varıyoruz...
Tur Verileri:
Alınan Yol: 91 km
Çıkılan Mak. Yükseklik: 450 metre
Sürüş Saati: 6 saat
Keyifli, sağlıklı ve mutlu günlerde pedallamanız dileğiyle...