Scudo Sports

Antalya'dan İç Anadolu, İç Ege 20 şehir

bisiklethobimiz

Cemsiz 7 Yıl
Tepki
1.526
İsim
Coskun ortacakiroglu
Bisiklet
Bisan
temmuz ayında yapacağımı duyurduğum Antalya'dan Bisikletle 20 şehri kapsayan İç Anadolu, İç ege turunu sağ salim bitirdim. 64 gün süren 3.700 km. pedal çevirdiğim, 31 km. yüksekliğe ulaştığım, 104 bin kalori harcadığım, ülkemin birbirinden harika yerlerinde yaşadığım güzellikler. bu turumda hiç gitmediğim ve görmediğim yerlerde pedalladım. çadır ağırlıklı konaklama, 110 kilogramdan 95 kilograma düştüğüm, çok ilginç yerlerin fotoğrafları ve IMG_20170712_184727.jpg yazısına başlıyorum,

Scudo
@Kazım kuru55 teşekkür ederim, web sayfam (link) da Cemsiz 6 yıl bölümünde gün gün geniş yazısı ve resimleri ile hazırlıyorum, GPRS bilgileri, faydalı olacağına inanıyorum,

Screenshot_20170916-113545.jpg Screenshot_20170916-113602.jpg Screenshot_20170916-113611.jpg 2. gün Bucak'tan Burdur 54.6 km. çarşıdan ana yola çıktım, önce seydiköy, küçük bir çıkış, sonrası küçük bir iniş, Isparta yol kavşağı, devamında Çeltikçi ilçesi Çeltikçi beli geçidi (link) cemsiz 6 yıl bölümünde

Dosyalar

• IMG_20170713_142837.jpg
    IMG_20170713_142837.jpg
    100 KB · Okunma: 30
Maşaallah, sizin gibi insanları görünce imreniyorum. Helal olsun.

Kanserden 2011 yılında kaybettiğim oğlumun anısına Sırdaş Bisikletimle 2017 yılında Cemsiz 6 yıl Turumuzda Antalya çıkışlı Burdur. Afyonkarahisar. Ankara. Kırıkkale. Çorum. Amasya. Tokat. Sivas. Kayseri. Nevşehir. Aksaray. Konya. Karaman. Eskişehir. Kütahya. Balıkesir. Manisa. İzmir. Aydın. Denizli bitiş. Toplam 20 şehir. 64 günde. 3.700 km.pedal çevirirken. 31km. Yükseklik tırmanmışım. 104 bin. Kalori harcamışım. Yaşım 64 eşimin doğum tarihi 64 bu seneki turumuz 64 yani üç altmışdört bir arada olan yıl. Gün gün web sayfam (link) Cemsiz 6 yıl bölümünde bu sene geçen sene gittiğim yerlerin dışında Olan iç Anadolu ve iç Egeyi düşündüm. Sadece İzmir haricinde denizi sahili görmedim. 64 günde 47 gün çadırda. 7 gün otel. 6 gün ev. 3 gün akaryakıt misafirhanesi. 1 gün köy odası. 110 kilo çıktığım Tura 95 kilo olarak döndüm. Bilgileri paylaşmaya devam edeceğim. IMG_20170909_130206.jpg Screenshot_20170917-183923.png Screenshot_20170917-183910.png

şehir tur Bisikletim alüminyum kadro fiyatı 1.000.-Tl. Arka jant teli tur boyunca 10 ad. kırıldı. Ön jantta tel kırılması olmuyor. Bisiklet 17kilo yazıyor ama 20 kilo. Taşınan yük 30 kilo ben 110 kilo. Toplam 160 kilo. Bu ağırlık arka jantta tel kırılmasına sebep oluyor. Kendimden biraz anlatayım. 35 yaşına kadar amatör futbol oynadım. Çalıştığım iş muhasebe departmanı. Emekliyim. Uzun süre turizm sektöründe çalıştım. Coğrafya. Tarihi yerler. Gezmeyi. Görmeyi seven. Bilmemek ayıp değil. Öğrenmemek ayıp sloganı ve üretimi seven. Uzun yıllar trafik. Şoförlük. Karayolu deneyimi yüksek. Bir kişi olarak. Bisikletin internet. Televizyon. Medya ve Futbol kulüplerinden sonra en etkili tanıtım veScreenshot_20170916-234032~3.png Screenshot_20170917-183947.png Reklamda dikkat çekenidir. 64 günün 56 günü pedal çevirirken 8 gün istirahat etmişim. Gün gün yazmaya devam ederken. Bilgi vermeye de devam.

şimdi merak edilen bir soruyu açayım. ne kadar masraf yaptım. bisikletin bakımı 65.- Tl. bu güne kadar arka teker fren pabuçları çemberin yanaklarını incelttiğinden içeriden lastik basıncı yanağı dışa doğru açtı, Kayseri'de 28 jant çemberi + 32 tele. 50.- Tl aldı, usta telleri takmaya 40.- Tl. aldı. yoldasın 90.- Tl. ayakkabı altı açıldı 70.- Tl. araç 20.- tl. otel 5 gün 290.- Tl. toplam 525.-Tl. 64 gün 20 tl. ortalama harcasam 1.280 tl. genel toplam: 1.805.- Tl. demekki 2.000.- Tl. altı 1.500.- Tl üstü bir harcama genelde sabah kahvaltısı olarak ağırlıklı 200 ml. süt 0.60 Tl. ile 1.00 Tl arası bardağa konan sütün içine cornfleks 0.50 Tl. kara üzüm kurusu 0.50 Tl. toplam 1.10 ile 1.50 Tl. arası günlük masraf bazen simit veya poğaça takviyeli güne akşamdan fit durumundasın, tok karına pedal çevrilmez, su içtikçe açlığı hissetmiyorsun. öğlen yemeği yok, akşam üzeri canının istediği yemek, (lahmacun, etli pide, ekmek arası köfte, meyveli yoğurt, mercimek çorba, bazıları ) bir yerde 25.-tl tuttu. 5.- tl. ile 15 tl. arası, günde sade soda ortalama 2 den az. tanesi 0.50 tl ile 1.00 tl arası Dondurma sadece avanosta 2.- tl külahta yedim. başka dondurma yemedim. cola ve gazlı içecek yok denecek kadar az. Türk Kahvesi Belkahvede 1 tane içtim. ücretsiz. sigara içmiyorum, alkol kullanmıyorum, turum demek ki oldukça ekonomik. emeklinin tur bilgileri. ayrıca 5 yıldır turlarımda sigara yok, ateş yok, mangal yok, çöpler çöp kutularına tamamen doğa dostu olarak yapıyorum, örnek olmamız gerekir diyerek. IMG_20170718_080952.jpg IMG_20170718_115622.jpg IMG_20170720_203942.jpg

Oğlunuzun toprağı bol olsun..
Gençlere çok güzel örnek oluyorsunuz..Bravo size..

@fthgzl79 dostlar sağolsun. Anısı için oldukça güzel bu çalışmaları (link) web sayfamda ölümsüzleştiriyorum. Sivas Kangal'la Ulaş arası Yağ Donduran Geçidi rakım 1.750 metre ilginç gördüğüm Strava GPRSScreenshot_20170920-204912.png Screenshot_20170920-204845.png Screenshot_20170920-204821.png Screenshot_20170920-204807.png IMG_20170912_075644.jpg IMG_20170912_072037.jpg IMG_20170827_113151.jpg ile 2 kişi geçmiş biri benim olmam. Ülkemde görmediğim yerlerden ilginç yazılar. Resimler.

@bisiklethobimiz daha önce gerçekleştirdikleriniz tur ve bilgi paylaşımlarınızı okumuştum. Gerçekten gurur duyuyorum sizinle, elinize emeğinize bacağınıza sağlık. Daha önceden turunuz hakkında bilgim olsaydı Denizliye geldiğinizde sizinle buluşmak gerekirse ağırlamak isterdim.

@MakRo çok teşekkür ederim, amacımız yaptıklarımızı geniş detaylarla anlatıp, bisiklet ve bisiklet sporunu seven insanların da yapabileceklerini faydalanacakları bilgilerin olduğu bir sayfa yaratmak, Oğlumun anısını yaşatırken, sadece yabancıların yaptığı değil, ülkemizin görülmesi, gezilmesi gereken yerlerde bisikletiyle pedal çeviren ülkemizin insanlarının olması. belki bakıldığında imkansız gibi görenler olur, ama disiplin, sabır, kendine uygun program, hazırlık, A planı, B planı derken eğer yapan varsa yapılabilir demektir. örneklerin çoğalması umuduyla, (link) web sayfamızda köprülerimiz bölümünde, karayollarında köprülerimizi yapan mühendisler ve işçilerimizin emeklerine saygı çerçevesinde, geçen sene başladığım Köprülerimizin resimlerini çekmeye bu senede devam ettim, bu hafta resimlerin tanzimi biter geçen sene 2016 yılında 300 e yakın resim üzerine bu seneki resimleri de bu hafta içinde ilave edeceğim Harika muhteşem bir albüm olacak. şu anda böyle bir albüm resmi kurumlar dahil hiç bir yerde yok. IMG_8694.jpg IMG_8695.jpg IMG_8885.jpg IMG_20170714_143151.jpg IMG_20170715_103456.jpg IMG_20170723_113546.jpg

Cem oğlumun anısına Sırdaş Bisikletimle 5. yıl şehirler arası turumuz. kısaca buraya gelişimizi bir hatırlatayım. hatırlanacağı gibi 2013 yılında yapabilirmiyim diye bisikletimi otobüse koyup, Denizli'nin ilçesi Acıpayam'a giderek oradan başlayarak, 1. gün Buharkent, 2.gün Selçuk, 3-4 günler. İzmir Karşıyaka, 5.gün Bergama, 6.gün Akçay, 7.gün Çanakkale, 8.gün Eceabat Şehitler Turu sonrası 9.gün otobüsle Antalya'ya dönüş, 730 km. otel konaklamalı, masrafların tamamı kendi cebimden karşılamalı üstümüzde izin alınarak giyilen bir vakfın forması turumuzu başarı ile bitirince kendime Çanakkale'ye karayolundan ulaşımın 3 yoldan olduğunu. 3 yılda ayrı yollardan sırdaş bisikletimle pedallamanın keyifli olacağını düşündüm ve kendime söz verdim. (yazdığım sertifikanın hikayesi hala gönderemediler.) 2. yıl 2014 yılı yine izinli alınarak aynı vakfın forması ile bu sefer otobüsle gittiğim Eskişehir'den başlayan 1.gün Bozüyük. 2.gün İnegöl. 3.gün Bursa. 4 ve 5 gün Karacabey 6.gün Bandırma 7. gün Biga 8.gün Eceabat 9.gün Şehitler Turu 10.gün otobüsle Antalya'ya dönüş. 400 km. konaklama çadır + otel konaklamalı, masrafların tamamı cebimden karşılanmıştır. 3.yıl 2015 yılı kendime verdiğim sözün son yılı, ama vakıf yapılandan pek memnun değil galiba sesi soluğu, selamı,sabahı yok. gün yaklaşıyor. tur yapılacak ve Çanakkale Zaferinin 100 yılı, eğer vakıf benimle muhatap olmuyorsa formasını giymem, ama Çanakkale'ye giderim. üstümüzde tarafsız yazısı olan ama sol umuzumda oğlumun resmi olan forma ile otobüsle Yalova vapurla İstanbul Yenikapı 1.gün Kumburgaz. 2. gün Marmara Ereğlisi. 3. gün Tekirdağ. 4. gün Keşan. 5.gün Biga 6.gün Gelibolu 7. gün Çanakkale 8. gün Eceabat Şehitler turu 9. gün otobüsle Antalya 400 km. çadır+ otel konaklamalı. masrafların tamamı cebimden karşılanmıştır. 3 yıllık kendime kendim verdiğim vakfa olan sözüm bitti.
4. yıl 2016 yılı. artık kimseye sözümüz yok, eşimle turumuzun adını SENSİZ 5 YIL koyduk. oğlumuzun resmi olan formamızla, eşim güzergahı yaparken Karadeniz'ide düşün dedi. çok mantıklı bir düşünce Sarp Sınır Kapısı + Kapıkule Sınır Kapısı+ Çanakkale + İzmir 70 gün olarak sahilden çizdiğim rota doğa, yeşil, deniz, görmediğim yerler derken günlük km. yi yüksek yapınca 70 dediğimiz günlerden aşağıya inmeye başladı. rakkamlardan 53 gün doğum tarihim bitiş günüde 02 eylül Eskişehir'in Kurtuluşu ve o gün turumuzu İzmir'de sağ salim bitirdim. geriye baktığıumda 53 gün 2.650 km. pedal çevirmişim. 47 gün çadırda kalırken. 4 gün otel 2 gün otobüs (1 günü Antalya'dan sarp sınır kapısına gidiş. 1 günü İzmir'den Antalya'ya geliş). yine masrafların tamamı kendi cebimden karşılanmış olup, tur içinde harcamam gereken ama harcayamadığım parayı da Muratpaşa Hayvan Barınağına 162.50 tl. (migrosta %50 indirim vardı 335.-Tl. değerindeki ) konserve yaş kedi mamasını bağışlayarak, turumdaki iyi insanların bana yaptıkları güzelliklerle beraber, hayvanlara da yaş mama bağışı yaparak sevap kazanmalarına olanak sağladım.
5. yıl 2017 yılı Turumuzun adını CEMSİZ 6 YIL koyduk. aynı yerlere gitmeden bu yılı daha etkili ne yapabiliriz diye eşimle bayağı düşündük. bu güne kadar Trakya, Çanakkale, Karadeniz sahili, Sırdaş bisikletimle gittik, gördük, gezdik. aynı yerlere gitmeden ülkemizin coğrafyasında kalanlar İç Anadolu, İç Ege, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz'in Doğusu, turumuzu 64 gün olarak koyduk, başta sadece bende olan sürpriz olarak turumun bitiminde söylediğim eşimin doğum tarihi 1964 yani 64 benim yaşım 64 güzel bir raslantı. değerlendirmek gerekir. (seneye 64 e 65 oluyor.) Antalya Çıkışlı Burdur- Afyonkarahisar- Ankara- Kırıkkale- Çorum- Amasya- Tokat- Sivas- Kayseri- Aksaray- Nevşehir- Konya- Karaman- Eskişehir- Kütahya- Balıkesir- Manisa- İzmir- Aydın- Denizli önce iç Anadolu, sonra İç ege Denizli bitiş 20 şehir, onlarca ilçeyi kapsayan 64 gün kesin pedal çevireceğim 3.000 km. dedik Sırdaş bisikletimle 3.700 km. oldu. çadır + otel + ev konaklamalı masrafların tamamı kendi cebimden karşılamalı. yine harcamam gerekirken harcayamadığım ve cebimde kalan parayı bir yardım kuruluşuna bağışlayacağımı şimdiden huzurlarınızda söz veriyorum. yine yılbaşında düşüncelerimiz altında elektrikli bisiklet vardı. araştırmalarımız sonunda sürede gün ve km. olarak, uzun şehirler arasında olması, alırken ödeyeceğimiz para, düz yolda 8-10 kg. fazla taşırken, yolda elektrik şarj sorunu, rampalarda 160 kg. kadar ağırlığı kaç km. çekebilecek, hepsi soru işareti, pek bilende yok. risk alınır mı? ve her şeyden ötesi ya o rampaları motorla çıkmıştır. diyerek emeğin sıfırlanmasını yapacak çok kişi var. sonuç yine Sırdaş Bisikletle gidebildiğim kadar bisikletle gidemezsem yürürüm, oda olmazsa araçla giderim. parolamız. yaş 64 kilo 110 kg. yükümüz 30 kg. bisikletin ağırlığı 20 kg. sol ayağımız kasıktan % 100 tıkalı yan damarlardan % 40 kan geliyor diyorum. sol ayak tarak ve topukta nabız yok. ama bir hedefimiz var. tabi bu hedefi koyarken zorlu olacak ama yapılabilecek bir programdı. handikaplarımız kadar, coğrafya bilgisi, karayolunda seyahat ve trafik bilgimiz yanında öğrenme, gezme ve görmeyi sevme, ile üretmeyi seven insan olma özelliğimde artılarımızdı. turumuzun öncesi hatırlatmalarımızı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
1. gün Antalya'dan Bucak sabah eşimle vedalaşıp 12 temmuz 2017 günü yola çıktım, önce çarşı, çallı, dokuma, kepez altı Allahaısmarladık Antalya, Korkuteli yol ayrımı, organize sanayi bölgesi rüzgar hep karşıdan esiyor dağların üstünden Antalya'ya poyraz esiyor. bölünmüş yol yer yer çalışmalar var, 925 metre Çubuk Beli ilk gün vücut olarak daha hazır değilken çıkmak oldukça zor olacak. ama bir şekilde çıkılacak, taş ocaklarına geldim. yol dikleşmeye başladı. rüzgar + sıcak derken kah yürüme başladım, kah bisikletle derken yanımda landrower arazi cibi durdu. bittiğimi anladı herhalde sensiz çıkmam dedi. bisikleti cibin üstüne çıkardık. 10 km. yukarı tepeye Çubukbeli geçidi çıktık. kendisi eski yoldan ısparta'ya gidiyormuş. doğa sever iyi insan. ilk dağı aştık. rüzgar karşıdan esmeye devam ediyor. asfalt eriyor. bölünmüş yolda asfaltlama çalışması Bucak 90 km. GPRS de 83 km. yazıyor. yolda bolca durma, sonunda Bucak'a geldim. yorgunluk tavan 1 akaryakıt istasyonuna sordum hayır cevabı sonrası, otelde kalmaya karar verdim. çok terledim bolca su olan duş altında kendime gelmem gerekir. yemek bile yemedim. ölü gibi yatmışım. zor bir gündü ilk defa Antalya'dan tura başladım. Allah utandırmasın. Yarın Burdur ( 12 Temmuz 2017 turumun 1. günü facebook ta yazdığım : İlk gün Bucak 44 bin nüfuslu Burdur un ilçesi 90 km. Çubuk belinde 10 km. Araçla geçtim. Hava sıcak olabilirde. 80km. Rüzgara karşı gitmek. Çanakkale rüzgarını Burada yaşamak.)
Güzergah Başlangıç Yeri:
Antalya ışıklar cad. merkez
Güzergah Varış Yeri:
Bucak- Burdur
Yapılan km.: 75
Toplam KM: 83.6
Süre: 6 saat 15 dakika
Toplam Süre: 9 saat 15 dakika
Ortalama hız: 13.4
Yükseklik: 1.090 metreIMG_20170712_184727.jpg IMG_8551.jpg IMG_8572.jpg IMG_8561.jpg
(link)
TARİH:
2017

Azminiz ve enerjiniz çok güzel . Çoğumuz bu sıcaklarda yarım saat bile dışarı çıkamazken, siz Anadolu'nun yarısını gezmişsiniz.
İyi turlar :harika:

• Beğen
Tepkiler: bisiklethobimiz
Turumuzun 2. günü Bucak'tan Burdur.: Dünkü yorgunluğa otel, duş iyi geldi. sabah hedefim Burdur önce çarşıdan ana yola çıktım, bölünmüş yol, üst geçit çalışması var, seydiköy küçük bir tırmanış sonrası küçük bir iniş, eskiden Antalya'dan Isparta'ya gidilen yol, şimdi yine gidiş var, bitiminde Çeltikçi ilçesi küçük bir ilçe. daha sonra Toros dağlarındaki geçitlerden Çeltikçibeli geçidi.1.225 metre bisikletin yanında yer yer yürüyerek sıcak havada önce Tekke köyü sonra zirve bolca su Tekke köyünde meyva satan köylü teyzelerimiz. meyva alsam para almayacaklar. sadece bir tane erik aldım, yurdum insanı gönlü bol. inişte sağda çeşme var, ama çıkarken yoruldum, tam gaz aşağıya doğru giderken durmanın alemi yok. Ağlasun yol ayrımı. sağda in suyu tadilatta olduğundan kapalıymış. eskide içinde su varken şimdi artık su yokmuş, onuda çevrede tarlaları sulamak için açılan kuyulara bağlıyorlar, yine bir köylü vatandaş tespiti artık eskisi gibi kar yağmıyor. kışın kar toprağa yatsa, yağmur bol yağsa yine in suyunda su olur diyor. sadece içeriden klima gibi serin gelen hava var. giriş ücretli yazıyor. hava oldukça sıcak, biraz mola vermekte yarar var. 64 gün sürecek turumuz bayağı zorlu olacak, geçen sene Karadeniz yöre halkı, Trakya yöre halkı ile diyaloglarımız çok güzeldi. bu sene önce iç Anadolu sonra iç Ege yöre halkıyla diyaloglarımız inanıyorum geçen seneden farklı olmayacak. yine güzel anılarımız olacak. bu sene yine görmediğim, gezmediğim oldukça fazla yerler var. dostlarımızla paylaşacak çok resim ve bilgiler olacak. mola bitti, Burdur yoluna tekrar çıktım. solda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, geçmiş yıllarda Burdur'un ekonomisi ağırlıklı olarak yıllardır yurt dışından gelen bedelli askerlik yapanların harcamaları ile canlı olurken artık bedelli askerlik olmaması, ibreyi üniversitede okuyan öğrencilerin harcamalarına dönmüş, güzel bir iniş sonrası Burdur şehrindeyim. çarşıda Burdurun meşhur ceviz ezmesini ilk yapanları aradım ama bulamadım. sorduklarımdan bilen çıkmadı. sadece çarşıda bir yerden tadına baktım bir resim çektim. tur boyunca yöre halkının bilgilerini, söylediklerini sizlere aktaracağım. internet, kitaptaki, bilgilerden ziyade yörede yaşayanların anlattıkları bana daha ilginç geliyor. siz doğru olduğunuz müddetçe, onlar zaten doğru insanlar, ara sokakta oldukça güzel bir lokantada çorbalı bir yemek sonrası çadır kuracak yer ararken eski otogar girişindeki itfaiyeye gittim. çaylarını içtim. sadece şehirdeki yangına bakmıyorlar, akla gelecek her işte hizmette varlar, ve oldukça sakin insanlar, yatacak yerde buldum. turumun ilk çadırlı gecesi. yarın Dinar Kavşağı. (13 Temmuz 2017 turumun 2. günü Facebookta yazdıklarım: Burdur'a vardım. 81,600 nüfuslu bir İlimiz. Sorduklarım ceviz helvayı yapan en eskiyi söyleyemediler. Son seneler hariç bedelli askerlik yapan olmayınca Burdur halkının geçim kaynağı sekteye uğramış. Yine son yıllarda Mehmet Akif Ersoy Üniversitenin kurulması sonrası ise şehir öğrenci kenti durumuna gelmiş. Eskilerde Şeker fab. Et balık kurumu vardı. Şimdi varmı bilgim yok. Tren seferi vardı. Oda yapılmıyor artık. Yolda insuyu mağarası tadilat nedeniyle kapalı. Çeltikci beli 1.225 metre yıllarca Araçla geçtiğim yerden Bisikletle geçmenin keyfi bir başka güzel. Yolda Cemsiz 6 yıl yazan tohumlu kalemleri de dağıtıyorum. Hava sıcak rüzgar karşıdan kuvvetli esiyor. İyi günler dostlarım. )
Güzergah Başlangıç Yeri:
Bucak merkezden
Güzergah Varış Yeri:
Burdur Merkez
Yapılan km.: 54.6
Toplam KM: 54.6
Süre: 5 saat 23 dakika
Toplam Süre: 9 saat
Ortalama hız: 10.1
Yükseklik: 1.025 metre
(link)
TARİH: 2017
resimler ve detaylar (link) da IMG_20170713_122021.jpg IMG_20170713_142837.jpg IMG_20170713_144751.jpg IMG_20170713_144121.jpg

web sayfamızdaki Türkiye Haritasındaki imleçler eklenmeye devam ediyor, haritadaki her imleçi tıkladığınızda önce gelen resim, daha sonra yazısı, Ülkemde görmediğim, bilmediğim, çok sayıda yerleri geçen sene 53 günlük Sensiz 5 Yıl Turum, bu sene 64 günlük Cemsiz 6 Turumda Strava yol bilgisayarı, GPRS bilgileri ile yazıları, IMG_20170930_173916.jpg Screenshot_20171001-191051~2.png Screenshot_20171001-191059~2.png IMG_20170813_151137.jpg IMG_20170813_102127.jpg resim ve videolarını (link) da kayıt altına alıyorum.

Cemsiz 6 Yıl turumuzun 21. günü Balıklı Kaplıca nerede Sivas'ın Kangal ilçesinde ilk 64 günün 36 günü web sayfam (link) da okuyabilirsiniz, ilk 36 günde ilginç bilgiler belkide ilk duyacağınız, yazısı ve resimleri ile kayıt altına aldım, Kangal Ulaş arası karayolundaki kışın şöförlerin korkulu rüyası geçit, kışın sık sık ulaşıma kapanan Yağ Donduran Geçidinden Bisikletle STRAVA da GPRS geçiş yapan, kişi sayısı iki, bunlardan biride ben gözüküyorum, buradan şunu yazabiliriz demek ki şehirler arası yollarda Bisikletli olarak yokuz, Kangal adını Çoban Köpeği ile anılıyor, 21. gün kayıtlarımızda, dolu dolu geçen günleri okumanızı isterim, Teşekkürler IMG_20170731_153740.jpg IMG_20170805_122555.jpg

sizinle tanışmak isterdim keşke önceden haberim olsaydı.Ben de burdur'da öğrenciyim ve burada oturuyorum

Turumuzun 37. günü Karaman'dan Ayrancı 83 km. ana yoldan 31 km. içeride, yol köy asfaltı, yol boyunca sağda dere sesi, dere aşağıda etrafı yeşillik, Yeşildere köyü, Kilise camii köyün çıkışında musluksuz akan buz gibi dağ suyu, inişler çıkışlar Manazan mağaraları, Bizans dönemlerine giden yaşam, 5 bin kişinin yaşadığı rivayet ediliyor, beş katlı tüf kayalara oyulmuş Manazan mağaraları, 4-5 km. sonra Taşkale köyü köyün sakinleri eskilerde tarladaki hasadı kaldırdıktan sonra kar, yağmur suyu, nem, küf, haşerata karşı mahsülünü korumak için yine Tüf kayaları oyarak, kazıyarak yaptıkları odalara koyarken, kapısı, ürünü yukarı çıkarmak için palanga sistemi, tırmanmak için kayaya ayak koyacak deliklerini yaparak, bir anlamda tahıl ambarlarını yapmışlar, kapılı bu odalar 250 civarı var dediler, artık tarladan ürünlerini sattıklarından şu anda kullanmadıklarını söylediler, yorucu olmakla beraber görülecek yerlerden, gün içinde gördüğüm Gelinle Damat hatıra fotoğraflarını burada çektiriyorlardı. ben bu güne kadar bilmiyordum, IMG_20170817_131256.jpg IMG_20170817_115737.jpg IMG_20170817_120143.jpg IMG_20170816_151403.jpg

Turumuzu gün gün (link) web sayfamızın Cemsiz 6 Yıl bölümünde yazıp kayıt altına alıyorum, Ülkemiz de görmediğim bilmediğim o kadar çok yeri var ki, geçen sene 53 gün bu sene 64 gün, herkese açık takip edebilirsiniz. Teşekkürler.

Turumuzun 33.günü Aksaray'dan Obruk köyü 6 saat 08 dakika içinde 90.1 km. yol kat etmişim. yol boyunca 578 metre yükseklik tırmanmışım, Obruk Konyailine 60 km. uzaklıkta, Obruk çok eski yıllarda göktaşı düştüğü rivayeti edilen, yeryüzünün çökerek oluşturduğu göçük, derinliğin 160-300 metreler arasında IMG_20170813_151137.jpg img_0307.jpg içinde su bulunan 282 metre çapında yanında Selçuklu döneminde yapılan Kervansaray (tadilatta) görülmesi gerekir dediğim yerlerden.

Konya yol belki düz diye düşünülebilir ama ülkemizin görülmesi yerlerinden. detaylar (link) da Cemsiz 6 Yıl bölümünde

Oğlunuz Cem'in anısına kocaman yüreğinizle gösterdiğiniz gayretin önünde saygıyla eğiliyorum. Yüreğinize, ayaklarınıza sağlık..

• Beğen
Coşkun abi çoğumuzun cesaret edemediği bi tur yapıyorsunuz. Tebrik ederim. İlgiyle okuyup takip ettim.Tekerine taş değmesin.

• Beğen
Hay Maşallah, oğlunuzun mekanı cennet olur inşallah sizlere de Allah tan sabır diliyorum.gerçekten bir çogumuzun hayal edipte yapamadığını yapmışsınız yüreğinize sağlık.

• Beğen
Geri