Scudo Sports

Antalya Lara-Beldibi Göynük

TatanQa_tr

Forum Bağımlısı
Tepki
4.264
İsim
Taner
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Selamlar,

Bisikleti aldığım geçen seneden beri hayalini kurduğum tur(lar)ın ilkine nasipse yarın sabah erkenden çıkacağım 6:30 gibi zira Antalya da 11 den sonraya kalmak 40 derece ile uğraşmak demek. Üstelik yolun önemli kısmı yokuşlu anayol.

Bir gün kamp kurup pazar hayırlısıyla dönmeyi planladım ilk tur için deneme gbi de olacak bir yandan.

Bisiklete yüklemeyi yaptım, şu an suluklar yok zira buzdolabında soğuyor, sabaha alacağım.

İlk resimler
43DFE61B-8ADB-411C-86AD-2BC6FD585B78.jpeg91F6B359-C306-44DF-B9BA-0A697FFBD26E.jpegB8C55F5F-3877-42CB-B930-6FA7211913DE.jpeg5589AA1E-C602-4CB5-A641-53E15E1DDEEF.jpeg

Dosyalar

• 3113006A-F846-45B1-8434-66342BEF68ED.jpeg
    3113006A-F846-45B1-8434-66342BEF68ED.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 85
Scudo
Kazasız belasız turlar dilerim...

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Tünellerde dikkat edin. Güzel turlariniz olsun.

Hayırlı yolculuklar.
Tecrübelerinizi paylaşmanızı diliyorum. Hiç o yolda sürmedim. Ben de istiyorum bi Antalya-Olympos yapıp 2 gece kalmayı ama şimdilik tecrübemi az buluyorum. Kaç kilo yük var bisikletinizde?

• Beğen
@TatanQa_tr şimdiden kazasız belasız turlar dilerim. Şayet daha önce o yolda sürmediyseniz @Atasoy beyin de belirttiği gibi gerçekten tünellere dikkat edin, gerekirse bisikletinizi elinize alıp yanlardaki kaldırımsı yükseltilerden geçmeye çalışın, ışıklandırmanız, reflektör yeleğiniz vs olsa çok iyi olur. Tünelin içinde araç sesleri o kadar büyüyor ki arkanızda dinozor sürüsü sizi kovalıyormuş gibi hissediyorsunuz. O tünellerdeki kaldırımlarda çok dar ve yer yer kırılmalar vardı diye hatırlıyorum. Bir de hakikaten çok sıcağa kalmayın, hatta mümkünse sizi şimdiden yatağa uğurlayalım, malum yarın yol var :harika:

Guzel yuklemisin kamyonu dostum.
Allah Teala kazasiz belasiz turu tamamlamayi nasip etsin inşallah.

Not : Gordugum kadari ile cadirin ust kismini arkaya denk getirmissin. Bi ihtimal oradan cadirin dusme ihtimaline karsi açik olan kismini ters tarafa yani sele altina denk getirirsen daha iyi olur. Bide cadiri yanlamasina takarsan öndeki matida arkaya alabilirsin yada ben mati direk cadirin üstüne sarip cirtcirtla sabitliyorum. Öyle de yapabilirsin

Hepinize iyi dilekleriniz ve uyarılarınız için teşekkür ederim, yolda fotoğraflar çekip yine buradan sizlerle paylaşırım inşallah.

Yüküm 12-15kg civarında vardır tahminimce. En çok ağırlığı da sıvılar ve konserve yiyecekler yapıyor çadırdan sonra.

Saat 8:47 mola verdim beldibi ilk yokuşlarından sonra , hava sıcaklığı artmaya başladı nem az Allah dan.

Fotolar gelsin
ED71E134-9A99-41C3-BD1C-522EB145EB41.jpeg

Dosyalar

• 5D088974-9811-456B-9A9C-3D6BE07C34E7.jpeg
    5D088974-9811-456B-9A9C-3D6BE07C34E7.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 46
  • 184E87EF-B076-49AD-96D8-F585E0A25221.jpeg
    184E87EF-B076-49AD-96D8-F585E0A25221.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 51
Son düzenleme:
Beldibi’ne geldim çadırı kurdum ama sıcak olduğundan ve epey terlediğimden mayoyu giyip hemen denize atladım :)

Biraz dinlendikten sonra foto ve güncelleme yapacağım. Bu arada geldiğim yer Beldibi’nin hemen girişinde bulunan yakamoz beach, gelmeden aramıştım , sahibi Cemal biryere çadır kurabilirsin demişti , eh işte otların arasında biryer bulduk.

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Hatırlayamadım orayı. Güvenlik durumu nasıl? Bi de yola yakın mı? Öyleyse eğer çok keyifli olmuyor kendi adıma. Nasıl geçti? :)

• Beğen
@BayCicik

Yola yakın değil araç sesi yok , mekan gece 2 ye kadar açıkmış, genel olarak yabancı turistler geliyor, bisikleti ağaca bağladım ve alarmı aktif ettim.

Resimler gelsin

Dosyalar

• 64645424-1DB2-482C-854F-82A110E473A3.jpeg
    64645424-1DB2-482C-854F-82A110E473A3.jpeg
    1,7 MB · Okunma: 61
  • 665CB17D-4A3E-4C05-BBD5-402FE86C3C8D.jpeg
    665CB17D-4A3E-4C05-BBD5-402FE86C3C8D.jpeg
    2,4 MB · Okunma: 62
Evdeyim , yol çok keyifli ve bir o kadar zordu , özellikle dönüşte 3.tünele gelmeden bir rampa var ki , inanılmaz uzun ve dik . Yarısında inip yürümek zorunda kaldım :(

Fotoğraf çekemedim dönüşte , şarjım çok azdı zira taşınabilir şarjı evde bırakmışım :(

Şu an şarjda ve oradan yazıyorum , ilk kamplı uzun? tur deneyimimi pc başından yazarım daha rahat :)

Tebrikler :)

Ha bu arada, bi soru; bu turunuzdaki yolu Termessos yolu ile kıyaslamanız mümkün mü?

• Beğen
@BayCicik

Termossos güzergahından arabayla çok geçtim ama bisikletle değil tabii, yol gayet geniş ve rahat gidilir , sadece ünlü kepezüstü yokuşu uğraştırıcı olur ama dönüşte de zevkli olur ;)

Yanlız yüklüyken kontrollü inmek şart , yani aldığı kadar gitsin demek mantıklı değil hiç , 40-45km üstüne izin vermedim ben inişlerde kontrollü fren yaparak (daha çok arka ,daha az ön) . Özellikle araçlar için yapılan yola enlemesine koyulan 4-5 seri şekildeki beyaz renkli hafif yükseltilerden yüksek hızda yüklü geçmek kontrol sıkıntısı çıkartabilir ben öyle hissettim. Yük yokken bu sorun pek olmayabilir denemedim.

@halil halil

Hahahahah :komik:
Soyadımla ilgili en naif şekilde dalga geçme ödülü kazandınız :harika:
Hiç merak etmedim nereden geldiğini, kullanıp gidiyoruz işte :)

@TatanQa_tr

Termessos kentine çıktınız mı? O yoldan mı geçtiniz?
Ben Termessos'a gittim geldim. Hatta Korkuteli eski yoluna kadar gittim. Kepezüstü'nü falan çıkıp gidiyorum sorun olmuyor. İniş zevkli tabii ama yükten bağımsız bir şekilde ben 50'den yukarı çıkmasına izin vermiyorum. Biraz korkaklık biraz acemilik vs ne dersek diyelim.. 50-55 şuan için üst sınırım benim :komik::komik:

@halil halil

Biliyorum hocam :)
Benim büyük dedeler çok mu hovardaymııış, yoksa yöresel kullanımdaki diğer anlamıyla bi ilgisi olup hastalıkla mı ilgili, bilemiyorum açıkçası :)

Son düzenleme:
Selamlar tekrardan .. Şimdi PC başına geçtim , kendimce ilk tur 'dan izlenim ve naçizane tecrübelerimi aktarmayı isterim belki faydası olur.

İlk adım : Bisikleti yükleme (gerekli olanlar,olmayanlar)

Bu kısım yük/denge noktasında önemli elbette. Aşırı gereksiz yük , hız ile ters ilişkili olduğunu düşüyorum ve şunu gördüm ; gittiğiniz güzergahta veya hedefte , etrafında alışveriş imkanı varsa fazla yiyecek almanıza hiç gerek yok , ben bu acemi turumda gereksiz yere 1kg 'a yakın yiyecek taşıdım (2x barbunya plaki , 2x Ton balığı , 1x Bazlama ekmeği (gerçi bu heryerde varmı bilmiyorum iyi dayanıyor) , 4x 200ml meyve suyu) . Yanınıza 2-3 enerji barı alsanız yolda takviye olarak yiyebilirsiniz . Bol su şart , hatta 2 adet de sporcu içeceği aldım yolda birini bitirdim bunun işe yaradığını düşünüyorum. Soğuk tutan çelik termosları tavsiye ediyorum , onu çok sevdim :) .

İki taraflı benim gibi çanta kullancaksanız iki tarafa eşit ağırlık dağıtılması önemli , ayrıca , yolda durup yiyeceğiniz veya içeceğiniz şeyler çantanın en üstünde olsun. Yolda lastik vs tamir işleri için çantanın ön gözü ideal olabilir (Allah 'dan gerek olmadı *) . Tabii ki 2 adet iç lastik dursun . Zincir pin söke aparatı ve ek bakla gereklimiydi bilemiyorum ama aldım 200gr civarı ikisi. Giysi kısmında yaz olduğundan üstümdeki hariç 1 şort ve 1 mayo da aldım bunlar ideal. 1 el,yüz havlusu ve plaj havlusu(eğer deniz planı varsa) iyi oldu. Terlik şart ! :) Şapka da şart tabii !

Burada @mariokaldato 'nun muhteşem heybe yerine sırt çantası olayına bir geliştirme yaptım yola çıkmadan. Balkonda boşta duran UPS kutusu gayet sağlam ve boyut olarak gözüme ilişti ben de kesip çantaların sırt kısmına içeriden yerleştirdim ve kadroya doğru dümdüz oturdular yükleyince . Çok işe yaradı . ( yanlız bir dahaki turumda sanırım bu iş için yapılan heybe alacağım tak-çıkar kolaylığından ) . Ayrıca imkan varsa , ön tekerlerin yanında takılan ve dağıtılan yük daha iyi denge sağladığını kullanıcı tecrübelerinden okumuştum. Bunu da düşünebilirim.

Resmi şöyle:
202998 202997

Ben unuttum ama mutlaka taşınabilir şarj cihazı ve küçük bir ilk yardım kiti çok işe yarar. Arkaya 2 adet ışık taktım , biri sabit büyük olan ,diğeri yanıp sönen küçük. Bu çok önemli , tünellerde veya hava kararınca görünüyorsunuz. Öne de mutlaka şart , karşıdan gelen sizi farkediyor.

Yanınıza cırt-cırt alın en uzunlarından 20 tane kadar . Çadırı matı falan sabitlemek çok kolay ve daha sağlam.

Sinek kovucu sprey çok işe yarıyor kamp yaptığınz yerdeki sinek vs karşı.

Sonuç olarak gereksiz şeyler almayın mümkün mertebe. Ne kadar hafif o kadar iyi.

İkinci Adım : Yolculuk Sırasında

Sabah erken kalkmak şart ben 5:45 gibi kalktım ve bulca müsli-süt karışımını güzelce mideye indirdim. 15dk sonra da yola çıktım.

Mutlaka güneş kremi sürün ve yüksek faktörlü olsun.

Ayna mutlaka olsun sol tarafta acayip işe yaradığını uzun yolda anladım , hızınıza dikkat , turcu çok hız yapmaz amacı bu değil zaten. Hızı başka gün yüksüzken yaparsınız .
Anayolda olduğunuzdan daha dikkatli olun , ani hareketler veya dönüşler amman amman. Önceden tespit edip dönüşleri yapın arkadan gelen olmasın gerekirse durun , en fazla 2-3dk beklersiniz.

Çekiş sisteminizi önceden kontrol ettirin , ben 2 gün öncesinden bisikleti bakıma verdim (garanti muhabbeti devam etsin diye) , ön aktarıcı Tourney yolda beni epey söyletti. Yokuş çıkarken en büyük dişliye geçmedi kaç defa zorladı boşyere beni , sonra düzeldi gibi ama , sanırım ön aktarıcıyı altus yapacağım. Zira çekiş sistemi özellikle yokuşlarda çok önemli .

Bol bol dinlenin güvenli sağdaki boşluklarda, sıvı tüketin 5 dk kendinize zaman verin çok işe yarıyor zira amaç turlamak . Sıcaklarda mutlaka gölge yer bulun.

İnişlerde bisiklet çok hızlanabilir ama siz kontrol altında tutun , ben 45km yi geçmesine izin vermedim zira tehlike arz ediyor (benim lastikler 700x35 belki dağ bisikleti tekerlerinde daha iyi olabilir) . Fren sisteminizi önceden kontrol edin ve pabuçlarınız iyi bir marka olsun. Bende arkada tarafta 3 renkli brakco var , önde bisikletin üzerinde gelen siyah Shimano - öndekini de brakco yapacağım kesin. Frenlemesi daha homojen ve iyi . Ayrıca fren pabuçlarınızın eşit mesafede bastığından emin olun benim sol arka fren daha uzakmış (2-3mm) , hızlıyken frene bastığımda hafiften sağa çekiyordu bunu hissettim - aman dikkat !

Kask şart zaten ama altına mutlaka buff alın , ben ilk defa buff kullandım çok işe yarıyor . Decathlon'da 15tl mi öyle birşey.

Antalya-Beldibi gibi yolda Tüneller bolca varsa ve Tünel yokuş yukarıysa kesinlike yan yürüme yolundan inerek gidin . Zira siz yavaş arkadan gelen çok hızlıysa sizden kaçması zor olabilir - Allah korusun ! Mesela ben birinden yürüyerek gittim tam 1 km , ama diğerleri yokuş aşağıydı ve 45km civarında hızla gittiğimden arkadaki sizi önceden fark ediyor ve sol şeride geçiyor. Ama o tünelde yürümek aman aman ses bombası :) * ışıklar elbette açık *

203009

Bu arada Salcano City Sport v40 ön aktarıcı dışında bana güven verdi , zırhlı lastik uzun yollarda çok faideli :)

Daha iyi sisteme ve kadroya sahip bisikletler belki bir nebze daha rahat ettirebilir , mesela Gravel tarzı ki hedefim bu oldu artık :)

Kamp işinde ; Decathlon Arpenaz 2 - Fresh&Black gayet iyi iş çıkardı , yanında kendinden şişen mat ve gri mat ile birlikte gayet rahat. Tabii çadırı , ağaç kökü veya taş üstüne kurmayın yine de :)

35km gidiş - 35kmgeliş yolundan ve kamp 'dan aklıma gelenler şimdilik bunlar , soru ve yazdıklarıma düzeltme/ekleme yapmak isteyen varsa lütfen belirtsin. İnşallah daha güzel turlara çıkarak buraya yazarım yine , herkese tamamen tavsiye ederim , kendinize güven geliyor yapınca , demek ki yapılabiliyormuş diyorsunuz. Ancak burada bu tür turlar yapan , bilgilerini paylaşmaktan çekinmeyen arkadaşlara ayrıca teşekkür , çok destekleyici oldu.

Bu arada kaldığım yer Beldibi girişindeki Yakamoz Beach sahibine teşekkür ederim çadıra izin verdiğinden , yiyecek-içecek mevcut rahatlıkla yine gidebilirim. Bu yeri favorilerime ekledim. ( (link) )

203010 203011

203012 203013

203014 203015

@TatanQa_tr
Takipteyiz dostum. Smdi okuyamadim ama musait anda komple okucam insallah

@mariokaldato

Abi senin verdiğin çanta fikri bana hız verdi , zira heybeleri almak çok ekstra harcama olacağından kara kara düşünüyordum . Tekrar teşekkür ederim ;)

Geri