Scudo Sports

Antalya (Döner Gazino-Tünektepe) 620 mt

vedat karakaya

Daimi Üye
Tepki
752
Yaklaşık 22 yıldır Manavgat-Antalya bölgesinde yaşamama rağmen bir türlü Tünektepe'ye çıkma fırsatım olmadı ya da denk düşmedi...Araç ile çıkmadığım bu sert rampalı , 620 metre yüksekliğe bisikletle niyetlendim 29 Mayıs Cumartesi günü.Girişdeki yaşlı görevli ''e hadi dene bakalım'' dedi umutsuz bir sesle.Belli ki durum vahimdi.

6,5 km lik bu mücadeleyi 48 kare resim çekerek 2 saatte başardım...Manzara öyle güzel ki insan sürekli resim çekmek istiyor...Bu da dolayısıyla çıkış süresini uzatıyor doğal olarak...

Dönüşte yaşlı görevliden 'afferim' i aldım...Çıkmaya çalışıp da yarı yoldan dönen çok oluyormuş...

Kısa kısa notlarla resimler aşağıda...

Umarım beğenrsiniz...

selekler çarşısı tarafında gördüğüm bisiklet taksi..güneş enerjisi ile çalışıyormuş..:)

ünlü konyaaltı plajı
beach park
denizi seyreden iki tekerliler
minicitynin önündeki yola çıkarak
sahil tarafından limana doğru devam ettim
tırmanma başlayınca
manzara da güzelleşmeye başladı
ama bu süratle gidersem yandım
burada minder hayratı vardı , kullandım
şu an bakarken bile of çektiriyor.
kaldı 3,5 km
sona geldim sayılır
kemer tarafı müthiş güzel manzaralı
sarısu orman kampı
liman ve antalya
kafeterya ve antalya
ben ve antalya
sonuna kadar ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim...

Scudo
Harika manzaralar, Akdeniz tüm sıcaklığıyla buraya kadar geldi.
Elinize, emeğinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler.
Bisiklet Taksi çok hoş, umarım her yerde yaygınlaşır.

Sizi yürekten tebrik ediyorum... Arabaların bile çıkarken zorlandığı rampayı tırmanıp bizlere güzel memleketimizden eşsiz manzaralar sunduğunuz için teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: vedat karakaya
çok güzel yerler ve fotoğraflar.Sanırım bu topiğe bakan herkez iç çekmiştir( ben çektim:) ).Ayaklarınıza sağlık paylaşım için teşekkürler

• Beğen
@Hakan Eşme

Bu aralar serin geçiyor diye gönderdim, yoksa temmuz-ağustos sıcaklığını gönderirsem hiç istemezsiniz inanın. Yazlık bölgeler için harika bir uygulama olur, eğer yaygınlaşırsa bisiklet taksi. Teşekkür ederim.

@RECEP İŞLEK

o resimlerle seni antalya'ya getirebildiysem ne güzel.

@Fuat KURT

doğru arabalar bile çıkarken zorlanıyor...
ancak aynı zorluk inerken de devam ediyor onlara...hem virajlı hem de sert inişli olduğu için kesinlikle hızlanamıyorlar.5-6 tanesini solladım , o kadar keyifli oluyor ki , anlatılmaz...
teşekkürler benden...

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

ülkemin güzellikleri her türlü övgüyü hakediyor.
teşkkürler

@Goflet

valla rampa orada duruyor , gelin tırmanın.
ben bi daha düşünmüyorum açıkcası...

manzara süper hava güzel yol güzel insan daha başka ne isteyebilirki

paylaşım için çok teşekkürler.Rampa çıkmak ve tepeye varınca hazda güzel ama genede ben düz yolu tercih ediyorum.yakında bende deneyeceğim .resimler çok güzel.hoşça kalın.

• Beğen
Antalyanın güzelliklerini turistik broşürlerde aramanın gereksiz olduğunu anladım.Ayaklarınıza sağlık....

• Beğen
Ayaklarınıza, sizi oraya kadar götüren yüreğinize sağlık. Antalya nın benim hayatımda yeri başkadır. Her ne vesile ile olsada görsem bir ahh çekerim. Okadar antalya da yaşamama rağmen o tepeyi sadece uzaktan seyredip geçtim. fakat sizin çektiğiniz resimler benim rota belirleme de vesile oldu. bu manzarayı nasip olursa birgün bizzat izlemek isterim. Çok Teşekkür ederim.

• Beğen
aşağıdan bakıp acaba oraya nasıl çıkıyorlar diye düşündüğüm bir yerde bisikletçi bir abimin zaferini görmek beni çok mutlu etti, ayaklarınıza sağlık...

• Beğen
Fotoğraf harika siz bi harikasınız. Antalya'ya kaç kere gittim hiç bi seferinde bu tepenin adın duymadım. Ama bu yaz geldiğimde ilk gidecek olduğum yerlerden biri burası olacak :D

• Beğen
@Sait Hasançufadaroğlu

yorum için teşekkür ederim...

@recep24ank

insan düz yol isteyebilir , mesela...:)

@eminozk

aynen katılıyorum size...yani ben de düz yoldan tarafım...
ama burası biraz farklı.bu kadar yakında ama çıkılmamış...
şunu halladelim de kafamızdan gitsin gibi...

denemeyi düşündüğünüz de haberleşelim,başlangıca kadar beraber gideriz, sonra ben gökdere'ye siz yukarıya devam edersiniz....
yorumlar için teşekkürler.

@Aydın Yıldırım

En güzel yorumlardan birini, belki de birincisini aldım. Teşekkür ederim.

@mehmet sevinc

Teşekkür ederim. Manzara çok güzel olduğu için fotolar süper çıkıyor.

@mücahit sönmez

Ben de öyle hep uzaktan seyreder bi de herkese gösterirdim. Çıksana kardeşim o kadar göstereceğine dememişim kendime. Sanırım böylesi daha iyi oldu. O yolu araba ile çıksaydım hiç bir şekilde bisikletle niyetlenmezdim, insanın cesareti kırılır çünkü, üstelik bisiklet, resim çekebilmek çok daha fazla fırsat tanıyor. Araçla aynı istek olmuyor. teşekkür ederim.

@m.varolfb

teşekkür ederim genç arkadaşım.
bizler bu yaşta çıkabiliyorsak sizler rahatlıkla çıkabilirsiniz.

@Hasan Kuru

bisikletforum sayesinde bu tepenin adının daha duyulur hale gelmesi güzel bir şey...

yorum için teşekkür ederim.

@umutkahraman

teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: m.varolfb
Geri