Scudo Sports

Anotla Kadro Boyama-Renklendirme Sanatı(Anodizing)

gmfaruk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.377
Bisiklet
Kron
Forumda farklı bisiklet boyama konuları görüyorum. Bence en ilgi çekici bisiklet üzerindeki boyama tekniği ise boya bile olmayan voltaja göre kadroya renk verebildiğimiz bi uygulama olan anot uygulaması. Titanium ve aluminyum kadrolarda uygulanabiliyor. Benim için en ilgi çekici tarafı ise boya gibi eskime problemi yok. Belki 100 sene bile aynı rengi koruyacaktır(rengi uzun vadeli koruma olayından emin değilim öyle farzediyorum lol) Amacım forumda bu konuyu tartışmaya açmak ve farklı anot uygulama fotolarını göstermek. Benim gördüğüm kadarıyla yaygın bi uygulama değil zaten bu işten anlayanı da çok yok.
Mooro_Wagyl-37.jpeg
ano029.jpegano030.jpegano031.jpegfronttrichad.jpeghibiscuschad.jpegInterference_colours2-1340x575.jpegMooro_examples-3.jpegMooro_Wagyl-11.jpegMooro_Wagyl-26.jpegMooro_Wagyl-31.jpegMooro_Wagyl-32.jpegPrince14.jpegtitanium_colors.jpegutamaro2.jpeg

(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
sadece desenler için mi, kadroyu tek renge boyamak mümkün değil mi, mesela turkuaza?

Hayalim. Bir bisikleti daha çekici hayal edemiyorum (fotoğraf Soulrider'dan).

DSC00554.jpg

Hayalim. Bir bisikleti daha çekici hayal edemiyorum (fotoğraf Soulrider'dan).

280777 dosyayı görüntüle
Soulrider güzel boya işleri yapıyor. Benim en ilgimi çeken anot işleri dışında yaptığı altın varak çalışmasıydı. Dinen caiz olup olmadığından emin değilim ama kısmi yerlerde bu tarz şeyler güzel durabilir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Özcan
Müslümanlık ve Hristiyanlıkta caiz.

Gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz.

Vo vo vo Haram.jpg

Elektrikle kaplama, dünyanın en eski elektrik kullanma metodu, bisiklette şimdiye kadar nasıl da kullanılmamış :D
Evde kendi başımıza bile harika sonuçlar elde edilebilir ve ağırlık açısından neredeyse sıfıra yakın bir etkisi olur, çok sevdim.

Ek bir ilginç bilgi: Milattan bile önceki dönemlerde insanlık küpler içinde asit ve metal katmanlar kullanmayı akıl etmiş ve elde edilen şey ile,
yani henüz adı olmayan elektrik enerjisi ile ağrı kesme / akupunktur ve altın, gümüş, kurşun vs kaplama işleri yapmışlar.
(link)

Geri