Scudo Sports

Andrew Talansky 28 yaşında emekliliğini açıkladı

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Cannondale-Drapac takımının Amerikalı sporcusu Talansky, kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Dün, İnstagram hesabından profesyonel sporu bıraktığını duyurdu.

3.png

2010 yılından beri profesyonel olan Andrew'in kariyerinde toplam 7 başarısı bulunuyordu. Bunlardan en önemlileri; 1 kez Kaliforniya turu etap galibiyeti, 2016 Vuelta genel klasman 5.liği ve en büyük başarısı olarak da 2014 Dauphine Kriteryum yarışı zaferiydi...

TalanskypodiumATOC5_051817-143-800x533.jpg

Özellikle Contador'u devirerek ulaştığı Dauphine zaferinden sonra Amerika'lıları bir büyük tur zaferi için oldukça ümitlendirerek, 2014 TDF'de iddialı bisikletçiler arasında gösterilmişti. Fakat 11. etapta yaşadığı kaza ile tura veda etmek zorunda kalmıştı.

team-garmin-sharp-POC-andrew-talansky-winner.jpg

2015 yılında da hastalık ve sakatlıklarla boğuşsa da TDF'de genel klasman 11.liğini ve Amerikan ulusal zamana karşı zaferini elde etmeyi başarmıştı.

15usprottmnpdm_670.jpg

Sporcunun İnstagram hesabından paylaştığı veda yazısı:
Zor bir kararın ardından profesyonel kariyerimi noktalama kararı almış bulunuyorum. Bu, gerçekten inanılmaz bir serüvendi. Takım arkadaşlarımı ve dostlarımı özleyeceğim, ama en çok da beni destekleyen hayranlarımı özleyeceğim. Pek az spor dalı, sizin hayranlarınıza yakın olmanıza olanak tanır, bu da bisiklet sporunu özel yapan ön önemli unsurlardan biriydi. İyi günümde ve kötü günümde sizlerin bana olan desteği ve beni cesaretlendirmesi, duygularımı kelimelerle ifade edebilmem güç. Slipstream Sports ve siz hayranlarımla rüya gibi bir serüven yaşadım, bunun için sonsuz teşekkürler. Profesyonel bisiklet kariyerimin sonu, kişisel tutkularımın peşine düşmemin bir başlangıcı olacak, bunu sizlerle paylaşacağım günün gelmesi için sabırsızlanıyorum. O gün gelinceye kadar, kendim ve ailem adına bu harika 7 yıl için teşekkür ederim.

Güzel bir garmin reklamında da görünmüştü kendisi :)

Haberin alıntılandığı kaynak:
(link)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Herkesin hayatı birinin hayalidir diye bir söz var, cuk oturdu:) Biz hava güzel olsa da bir gün daha fazla bisiklete binelim diye düşünelim, millet bisikletten bıksın. Ne diyelim hayırlısı olsun.

@Soykan U. hayatları gerçekten çok zor. Benzer açıklamayı Cancellara gibi bir efsane de yapmıştı, "kendime zaman ayırmak istiyorum artık" demişti. Gerçekten sandığımızdan çok çok zor bir hayat yaşıyorlar. Muhtemelen artık dayanmıyorlar.
Başarılı olabilmek için boğazlarından geçecek her lokma önceden belli, kalorileriyle birlikte. Yağ yok, tuz, şeker, tatlı şeyler neredeyse yok. Uyuma saatleri ve uyanma saatleri belli. Ya yemek yiyorlar, ya bisiklet üzerindeler, ya da uzanmış dinleniyorlar. Bundan başka bir hayatları yok (sezon zamanı) :(
Sezonda yarıştan yarışa koştukları için çoğu zaman takım aracında uyumak zorunda bile kalıyorlar, kaldıkları yerler çoğunlukla otel. Kendi evlerinde kaldıkları gün sayısı fazla değil. Her ülkeyi, her yarışı geziyorlar ve oraya gezmek için değil, yarışmak için gidiyorlar. Yapacakları her şey önceden belli. Her zaman bir kaza riski, sakatlanma riski, pelotondaki stres, o bağırış,çağırış, yüksek nabız :naslyany:

Garmin reklamındaki gibi yaşamıyorlar :) O, bize yönelik bir reklam olmuş

Vay arkadas millet 28 yasinda emekli oluyor, biz 42 yasinda hala kariyer plani yapiyoruz. Hayat ne degisik, ne ilginc..

İş olarak ele alindiginda demek ki yorabiliyor insani bisiklete binmek. Sonucta bu adamlarin isi bu ama bir cogumuz keyif almak, bir yere ulasim saglamak amaciyla kullaniyoruz.. ustunde isteklerimize gore modifiye vs yapiyoruz fakat onlar bunu bile yapamiyor... yapsalar bile amac yarisi kazanmak oldugu icin ortada bir keyif yok. Meslek gibi icra edildiginde ayni tadi vermiyor olabilir bisiklete binmek, ortada bir zorunluluk hasil oluyor sporcular icin, binmesi ve para kazanmasi gerekiyor.. bizler de is hayatindan kendimize vakit ayiramiyoruz cogu zaman ve baska islere ve ya hobilere yonelip surekli kendimizi yenilemeyi istiyoruz.. demek ki onlarin durumu da bizim gibi.. hayirlisi olsun kendisi icin :)

Bir sporcu 28 yaşında "benden bu kadar" diyorsa varın o sporun ne kadar zor olduğunu siz düşünün.

Demek ki meslek olduğunda en keyifli aktiviteler bile sıkıcı ve yorucu olabiliyor.

Geri