Scudo Sports

amörtüsör hareket yapınca zarar görürmü?

TimitY

Üye
Tepki
1
mesela ön kaldırmak bunny hoop yapmak amörtisöre zarar verirmi?lütfen yardımcı olun..

Scudo
Genel olarak bunlar hafif hareketler bu yüzden zarar vermezler

• Beğen
Tepkiler: TimitY
Tabi bunu hangi amortisörle yaptığınız da önemli.
Düşük kalitedeki amortisörler, bu tip hareketlerin sık tekrarlanması sonucu boşluk yapabiliyorlar, sesli çalışmaya başlayabiliyorlar, kolayca dibe vurabiliyorlar. O nedenle marka/model belirtmekte yarar var.

halil abi cok haklı ben oversize olmayan dandik bi masa aldım daha bir ay olmadan bosluk yaptı bi onceki masamın sag bacagı cepecevre catlamıstı ve senin bıke de bianchi oldugundan kalıteli bi masa oldugunu sanmıyorum(degiştirmediysen die kabul ettim ) o yuzden dikklatli ol hemen bozulabiliyo masalar

bisiklet bianchi hunter-- amörtisörün markasını bilmiyorum.ama mesela ön kaldırırken bunny hoop yapmaya :Dçalışırken:D ön amörtisör çekiverince çıkacakmış gibi ya çıkmaz da:D zorluyomuşm gibi geliyor.

teşekkürler

herkese iyi sürüşler

@mecaoz1

oversize maşa nasıl oluyor?
oversize tanımını furç yatağında bir terim olarak biliyordum.

oversize (Gömme yatak)
http://img116.imageshack.us/img116/6355/37336249rc2.jpg
http://farm1.static.flickr.com/140/404472220_344ba3201e_o.jpg

No Oversize (Gömme yatak olmayan)
http://img385.imageshack.us/img385/2793/1008272wt1.jpg
http://img122.imageshack.us/img122/4230/resim001aw6.jpg

@TimitY

çok aşırı yaparsan içindeki keçeleri kolayca aşındırırsın
ben amartisörün (RST Gile TC) tabiri caiz ise sınır keçesini parçalamıştım (1 senenin sonunda) her kaldırışımda iki metal birbirine vuruyordu. tahmin edersiniz rahatsız edici bir ses çıkıyordu (söküp yeni bir keçe ile değiştirdim)

Oversize demek, amortisörünün şaft borusu çapı 1 1/8" olması demek. Bunun furş yatağının gömme olması veya olmaması ile bir ilgisi yok. Yani yukarıdaki Trek de oversize maşa yatağına sahip.

@Hakan Yazman

HAkan abi çok güzel söylemişsinde bizler o hafif hareketleri yapayım derken ağır harekete dönüştürdüğümüz için ne olursa olsun diğer parçalara varıncaya kadar zarar verme imkanımız oluyordur diye düşünüyoru. :)

Bisikletin önünü kaldırma, bunny hop yapma, kaldırımdan (tabi 30 cm azami) atlama gibi bir kaç şey zaten dağ bisikletinin temelinde var. Arazide her an ihtiyacınız olabilecek, üstelik de bunları çok yüksek süratlerde yapmanız gerekecek bir kaç refleks hareketi bunlar. O nedenle altınızdakinin gerçekten bir dağ bisikleti olduğuna inanıyorsanız içiniz rahat olsun ;)

Bir de hatırlatma: Biz bisikletimize ne kadar bakarsak, o da bizi o kadar taşır...

yukarıdaki konu mankeni olan trek bana ait :) kaldırımdan zıplama atlama dışında sert darbelere maruz kalmıyor fakat bisikleti hafifletmek için rigid bi maşaya geçmeyi düşünüyorum..gene 30cm geçmeyen kaldırımlardan atlama zıplama yapsam maşaya zarar gelirmi? teşekkürler

Puppetmaster aslında ilk dağ bisikletlerinin sabit maşalı olduklarını hatırlarsan, zarar gelmemesi lazım :) Ancak asıl soru şu; Gerçekten o kadar sağlam bir sabit maşa bulmak mümkün mü?
Eğer ki bulduysam veya bulma şansın varsa hiç düşünme al. Çünkü 20-30 cm pek bir şey değil. Tabi biraz da atlamayı bilmek önemli. Onun dışında amortisör zaten arazide (sadece toprak yolda değil, gerçek arazide ;)) hızla ilerlerken gerçekten verimli bir şekilde çalışıyor.

@HaliliOzturk

Peki Halil o maşaların kadroya giren üst borusu ince oluyor ve şimdiki kadroların göbekleri daha geniş. O maşaları nasıl bizim kadrolara takacağız. Forumda birisi Amoeba Scud'a takmış bisikleti bayağı bir miktar hafifletmişti.

@TimitY

Bu durum amortisörün kalitesine bağlı olarak değişir. 80 YTL lik bir amortisör zarar görür fakat 400-450 YTL lik amortisörler kolay kolay zarar görmezler.

@soneryen

İşte bunun için oversize dediğimiz, 1 1/8" lik bir sabit maşa bulmak gerekiyor. Forumda şu anda 2. ellerde bir tane satılık vardı.

@TimitY

kullandığın maşa bu tarz kullanıma uygun olmalı kardeş dkullanım tarzlarına göre amortisörler üretilir .

marzocchi : dj-1, dj-2-dj-3,dj comp, al mountain gibi

saygılar

ben de aynı maşadan kullanıyorum.markası zoom.modelini bilmiyorum ama muhtemelen el düşük modellerinden.ben o maşayla hızımı 1 saniyede 57 kmden 0km ye indirdim bir kum yığının yardımıyla:D ilk 1 gün çok sertti,dondu kaldı.sonra yavaş açıldı.şimdi çok iyi.üstelik ben de çok kaldırımdan şurdan burdan atlıyorum.hep duruşumda stoppie yapıyorum.bence güvenle istediğin hareketi yapabilirsin.tek sorun, esneme mesafesinin kısa olması.bol şanslar,bol hareketler:)

maşanın boşluk yapıp yapmadığını nerden anlıyoruz..

boşluk yapmadığını nasıl anlayacağız ben de bilmiyorum.ama yaylı olduğu için pek boşluk yapacağını sanmıyorum.boşluk varsa eğer zaten atlamalarda veya ön tekeri ani bi şekilde kaldırdığında ses çıkartır.

Arkadaşlar boşluk olup olmadığını anlamak için ön freni sıkın bisikleti ileri geri oynatın bakın anlarsınız ileri geri gidiyorsa boşluk vardır ;)

Geri