Scudo Sports

Amasra-Bartın-Gökçebey Gezi ve Tur

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Uzun zamandır yol yazısı yazmamıştım. Umarım hoşuma gidecek bir sonuç çıkar.

Yolda ve Birlikte Bisiklet Grubu olarak gerek İstanbul içinde ve gerekse de İstanbul dışında günübirlik ya da 2-3 günlük kamplı turlar yapıyoruz.

Bundan 2 ay kadar önce sevgili arkadaşım @SerkanH ile yazışırken aklıma Gökçebey, Bartın taraflarında bir tur yapmak geldi. Buraya bir parantez açarak forumların gücüne dair birkaç cümle etmek isterim. Serkan'la 2 yıl önce forumda tanıştık. Bugüne dek pek çok konuda yardımlaştık (asla ticaret değil) ama hiç karşılaşmadık. Onun yaşadığı bölgede bir tur yapmayı önerdiğimde tüm imkanlarını seferber edip planlama konusunda yardımcı oldu. 2 yıldır tanıyıp, İlk kez Gökçebey'de elini sıkmak imkanı bulduğumda sanki dün akşam annemiz çağırınca sokaktan evlere dağılmış kadar sıcaktık.

Kamp yapmayı seven ama bisikletle kamp malzemesi taşımayı sevmeyen bir grubuz :) Bu nedenle programı şöyle yaptım: Cuma günü İstanbul'dan araçlarla Gökçebey'e gidilecek, malzemeler Serkan'ın eve bırakılıp yola devam edilecek. Bisikletler Bartın'a indirilip Amasra'ya geçilecek. Turistik gezi sonrası Bartın'a dönülüp Öğretmenevi'nde konaklanacak. Cumartesi günü kahvaltı sonrası, araçlar Bartın'a bırakılıp bisikletlerle Gökçebey'e geçilecek. Kamp kurulup konaklanacak. Pazar günü, bu kez farklı bir rotadan Gökçebey-Bartın yapılıp araçlarla dönüşe geçilecek. Gökçebey'den kamp malzemeleri yüklenip ver elini İstanbul. Yazarken bile yoruldum, yaparkenki halimi düşünün artık :)

Cuma sabah, Anadolu yönüne yaptığımız her turda olduğu gibi Mehmetçik Vakfı Tesisleri'nde toplanıp yola koyulduk, ilk durak Mengen. Yol üstünde Müdür Restoran'da ne yediysek beğendik :)

001.jpg

Dosta tavsiye edilecek bir yer ;) Gökçebey'de malzemeleri Serkan'ın eve indirdikten sonra doğruca Bartın ve ardından Amasra.

010.jpg

Ben Amasra'ya ilk kez gidiyorum, henüz gitmemiş olup imkanı olanlara kesinlikle öneririm.
Yemeği Mustafa Amca'nın Yeri'nde yedik.

020.jpg

Şu gördüğünüz salata

030.jpg

Bu da ballı yoğurt

040.jpeg

Amasra reklamı gibi olacak ama bu fotoğrafları paylaşmadan da duramayacağım

050.jpg

060.jpg

070.jpg

080.jpg

090.jpeg

100.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

Akşam Bartın'da ufak bir yürüyüş yaptık. Ihlamur Hanı'nı öneririm.

120.jpg

121.jpg

Cumartesi sabah son kontrol sonrası yol

130.jpg

131.jpg

132.jpg

140.jpg

Bisiklet turlarının olmazsa olmazı, lastik patlaması

150.jpg

Bu kez dış lastikte 1cm boyunda bir kesikle birlikte iç lastikte küçük bir delik oluşmuştu. Dış lastiği içerden yamadık. O gün 50, ikinci gün 60Km sorun çıkarmadı. Dönüş yolunda araç üstünde kontrol ettiğimizde havası inmişti, nedenini anlayamadık.

Günün tek rampası sonrası gölgede dinlenme hali.

151.jpg

İhsanoğlu Köyü kahvesinde mola. Kahveye çok meraklı bir kahveci var, işini gerçekten aşkla yapıyor. Köy kahvelerinin en sevdiğim yanı fiyatları. 8 kişi, çay, soda, kahve içtik, hesabı sordum, 20 lira dediler :)

160.jpg

170.jpg

Öğle yemeğini Çaycuma çıkışında, Köftecim'de yedik. Sac kavurma öneririm.

180.jpg

Sonra yine yol

190.jpg

191.jpg

Ve son durak Gökçebey. İlçenin girişinde, Çanakçılar fabrikasının içinde bir müze ve hayvanat bahçesi var. Giriş ücretsiz.

192.jpg

Biraz dinlendikten sonra kamp alanına geçip hazırlıkları tamamladık.

200.jpg

210.jpg

220.jpg

Kamp alanımız ilginçti. Serkan Ada Düğün Salonu'nun bahçesini ayarlamıştı bizim için. Aynı akşam düğün de olduğu için biraz uzak bir noktaya kurduk çadırları. Yemek sonrası, ilerleyen saatlerde önce yerimizde başladık oynamaya ama kesmeyince "Kız tarafındanız" diyerek kenar bir masaya ilişiverdik. Sanırım piyanist üçüncü kez "Erik Dalı Gevrektir..." diye başladığında artık pistin bir kenarındaydık. İstanbul'da olsa hır çıkabileceğini sanıyorum ama şort, spor ayakkabı ve hatta fosforlu çorapla pistte oynayanlara kimse karışmadı. Seviyorum Anadolu'yu :) İzninizle bu kısımdan fotoğraf paylaşmıyorum ;)

Pazar sabah kampı toplayıp erkenden yola çıktık. Bu kez Serkan da bize eşlik etti. Bakacakkadı'da isteyene sabah çorbası, isteyene tereyağında yumurtanın ardından ikinci durak Perihan Abla.

221.jpg

Önceki günkü molada bizimle fotoğraf çektirmek istemişler ama grubun bir kısmı hareket etmiş olduğu için ikinci güne söz vermiştik.

Yola devam. Nebioğlu kasabasında yine çay, soda, ayran molası.

230.jpg

231.jpg

232.jpg

Kasabada bisiklet yolu var!!! Başkanı canı gönülden kutlamak isterim.
(link)

Bu fotoğrafı da siteden aldım

233.jpg

Hafif bir rampa ve iniş sonrası, Eskihamidiye kasabasında bir toplanma molası verdik. Çoğu yerde olduğu gibi, kasabanın bisikletli çocukları hemen yanaştılar sohbete. Biraz yorulmuş olmalıyız ki içlerinden birine "Şu karşıdaki bakkaldan bize su alır mısın?" diye sorup kendisine de istediği alabileceğini ekleyerek para verdik. Bizim sular geldi, ne çikolata var ne dondurma. Zor ikna ettik dondurma için. Anadolu çocuğunun gönlü tok.

240.jpg

Ve Bartın'a 10Km kaldı.

250.jpg

260.jpg

261.jpg

262.jpg

Öğretmenevi'nin önünde tur sonu pozu. Yemeği de orada yiyip yola çıktık.

270.jpg

Araçlarla döndüğümüz Gökçebey'de kalan malzemeleri yükledikten sonra, İstanbul'un gürültülü ve üzüntülü yaşantısına doğru yola koyulduk. Neyse ki mutluluğu yersiz heveslerden kurtulmakta aramak gerektiğini biliyoruz ;)

280.jpg

290.jpg

@SerkanH, herşey için teşekkürler.

Bir küçük not daha, fotoğrafların hiçbirini ben çekmedim. Ekip arkadaşlarıma destek için teşekkür ediyorum.

Scudo
Aksaçlıları bisikletin üzerinde birarada görmekten mutluluk duydum.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
@Kaan.Özçelik Büyük bir keyifle okudum ve fotoğrafları izledim. Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, bizim forum bunu duymasın, görmesin. Zira son dönemde buluşmalara iştirak sayını da göz önüne alınca atılması muhtemel tribi hakettiğini düşünmekteyim. :)

• Beğen
@soulless Ramazanın son günlerinde iftar için buluşalım dendiğinde söylemiştim, 1 aydır yaz bekarıyım. Öyle olunca her türlü buluşma ve toplaşmaya katılmam çok kolay oluyor ;)
Bu dönemi de yarın seninle veledromda kapatıyorum. Bekar olmasam akşam 9'da sana nasıl eşlik edeyim :D
Diğer yandan yiğidi öldür, hakkını yeme, (link) forumuna da devamsız sayılmam hani...

Çok keyifli geçmiş... :) Katılamamıştım ama sayende tura katılmış, o rampaları çıkmış o yoğurtları tatmış kadar oldum... :)

• Beğen
Neşeniz ve turlarınız daim olsun :harika:

3 Yıl önce Sakarya'dan Amasra'ya kadar konaklamalı bisiklet turu yapmıştım ve çok büyük keyif almıştım. Heryeri tarih kokan bir yer Amasra,sizde güzel ve keyifli bir gezi yapmışsınız. Ayaklarınız dert görmesin.

Askerliğimi Gökçebey'de jandarma olarak yaptım. Gözlerim Gökçebey'den daha fazla fotoğraf aradı ama neredeyse hiç yok :) Sağlık olsun. Gökçebey'in köyleri de çok güzel. Yemyeşil, üstelik her taraf su kaynağı. Bir gün fırsat bulursam mutlaka bisikletle gezeceğim oraları.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri