Scudo Sports

Alüminyum kadromda çatlak mı var?

Scudo
@Oks26
Cepten baktığım için mi bilmiyorum ama daha net bir fotoğraf daha iyi olacak sanki. Çizik ve çatlak değil ama ezik gibi görünüyor.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

@Kaan.Özçelik cevabınız için teşekkür ederim. bana da ezik gibi geldi.bu eziğin ileride büyüme gibi birşeyi olup kadroya zarar verebilir mi?

Bence ezikliğin büyümesi uzak ihtimal. Arka rublenin olduğu kısımda duruyor. Üst boruda vs. olsa belki sorun olabilirdi.

Merhabalar. Yeni konu açmaktansa yakın bir konuda sorumu sormanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Daha önce bisikletimi tanıttığım konuda alüminyum maşamda garip bir çatlak izi olduğunu ve ne olduğunu anlayamadığımı söylemiştim. O mesajda bulunan çatlak benzeri şeyin fotoğrafları :

174086 dosyayı görüntüle
174087 dosyayı görüntüle

Gelen cevaplar içimi rahatlatmış ve boya çatlağı olduğunda karar kılmıştık ama bilin bakalım ne oldu ? Çatlaklar hem daha da belirginleşti hem de yeni, geniş ve daha belirgin bir çatlak ortaya çıktı. Buyrun fotoğraflar :

20190610_155743.jpg
20190610_155844.jpg
20190610_171722.jpg
20190610_172032.jpg
20190610_172057.jpg
20190610_172106.jpg

Çatlakların dışında son çıktığım 2 antrenmanda ön fren sıkarken bisikletin titremeye başlaması ve yolda bisikletin, özellikle ön kısmın normalden fazla titremesi beni tedirgin etmeye başladı. Jantta akort ayarında bir bozukluk, fren yüzeyinde bir anormallik ve ya furç takımında bir gevşeme söz konusu değil. Hal böyle olunca çıktığım antrenmanlarda bisiklete karşı güvensizlik yaşıyorum ve antrenmanlar işkenceye dönüyor. Bu ay sonu bulunduğum takım ile birlikte yarışa gideceğim için hem zamanım kısıtlı hem de aksatmamam gereken bir antrenman programım var. Maşayı gösterdiğim bir bisikletçi maşanın çatlak olduğunu, garantisi varsa garantiden değiştirmem gerektiğini söyledi. Maşam gerçekten çatlak olabilir mi ? Yarışa az bir zaman kalmışken ve aksatmamam gereken bir antrenman programım varken olabilecek en uygun seçeneklerim neler ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosyalar

• 20190610_155839.jpg
    20190610_155839.jpg
    600,5 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Eren Sarp
Bence maşa çatlamış. Bu şekilde binmeyin derim. Hele ki inişte, ön fren kullanılıp maşaya ağırlık transferi olduğunda çok reiskli.

@Eren Sarp
Yani sonuçta bisikletçi çatlak dediğine göre muhtemelen çatlamıştır. Burada kararı siz vermelisiniz. Yarış canınızdan önemli mi?

@Eren Sarp
Bence hemen ilk fırsatta değiştir .

@Eren Sarp
Hemen uzaklas o bisikletten , sakin ve yavaş adimlarla

• Beğen
Tepkiler: gok ve MAERKEK
@Eren Sarp
Aslında sen de çok iyi biliyorsun ki o maşa çatlak ve asla o bisiklete binmemek gerekiyor. Sadece bizden de duyup tam anlamıyla ikna olmak istiyorsun. Hemen işini kolaylaştıralım. Dostum o maşa çatlak ve yeni maşa almadan o bisiklete binilmez :harika: ;)

accell bisiklet yolu görünmüş sana dostum.

Garantisi varsa direkt götür servise derim çünkü çatlak epey kötü. Ben bu şekilde düz yolda bils sürmezdim malum maşa kırılması kaynaklı bir kaza diğerlerine benzemez bir bakarsın asfaltla suratın bütünleşmiş olur.

• Beğen
Tepkiler: gok
Çatlamış ve binmeye devam ederseniz çatlak büyüyecek gibi.

@Eren Sarp
Çatlak olup olmadığına dair şüphen varsa o bölgeye boya sökücü veya ince zımpara ile giriş ve boya mı maşa mı çatlak gör derim. Ama her yana yürüdüğüne göre orada bir ek yeri var ve çatlamış gibi geldi bana da. Bir maşa bul derim acilinden. Hangi marka/model bu bisiklet bu arada?

@Eren Sarp
Evet dostum maşan kesinlikle çatlamış. Senin yerinde olsam bu şeklide asla ama asla kullanmazdım yüksek hızda kırılırsa ön teker kilitlenir ve takla atarsın ağzın burnun dağılır. Şimdi tatmin oldumu çatlak olup olmadığı konusunda hadi söyle. ?

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
@Yalnız Pedal
Ön teker kilitlenmez, bağımsızlığını ilan eder. :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadas çatlamadigina ikna edilmek istiyor .
"Sabah sabah yürek yemiş gelmis" diyordu galerici Kolpaçino filminde. O hesap

• Beğen
Tepkiler: frknltngl
Arkadaşlar bu maşa çatlak mıdır çizik midir tecrübesi olan var mı? Temizlik yaparken farkettim.

1743601489955.jpeg

Geri