Scudo Sports

almanya turist vizesi

@murat cömez

Ben de bildiğim hususları paylaşmak istedim. Yukarıda bazı arkadaşlarımız paylaşmış, vizeniz olsa bile ülkeye giriş anında dahi kontrol memuru sizi geri gönderebilir, ki bu olaylara bizzat şahit oldum. Schengen vizesi, yazılı olmasa dahi gidilmek istenilen ülkeden alınması uygun olacaktı. Alınmaması durumunda, örneğin siz Fransız konsolosluğundan vize aldınız ve ilk olarak Almanya'ya giriş yaptınız, girişteki memur size her zaman " Fransız konsolosluğundan vize aldığın için ilk olarak oraya giriş yapmalısın " diyerek sizi ilk uçak ile geri gönderebilir, veya diyelimki böyle bir durum yaşamadınız ve Fransız Konsolosluğundan aldığınız vizeler ile muhtelif zamanlarda farklı ülkelere giriş çıkış yaptınız ( hiç Fransa'ya gitmeden ), konsolosluklar " yalan beyanda bulunuyorsunuz " diye sizi reddedebilir. Tabiki benim bu dediklerim gerçekleşme olasılığı yüksek durumlar, sürekli böyle yapıp hiç sorun yaşamayan kişilerde olabilir, ilk yaptığında sorun yaşayarak mimlenmiş kişilerde olabilir. Biraz sizin basiretiniz ile alakalı bir durum.
Yunnistan vizesi konusunda da, Yunan konsolosluğundan alacağınız schengen vizesi ile diğer ülkelere girişte sorun yaşanıyor mu bilmiyorum ama başka ülkeden schengen vizesi almış olan Türk vatandaşlarını ülkeye sokmuyorlar diye biliyorum, muhakkak benim konsolosluğumdan vize alacaksın diyorlar.Yeşil pasaport ile bile giriş yapamayan arkadaşlarım var.

Scudo
@behcetatinc

Zaten burada soylenenler,paylasilanlar sadece kisilerin tecrubeleri ve buna istinaden ongoruleri.Kesin bir bilgiyi buradan konsolosluk dahi veremez,kisiyi bilmeden-degerlendirmeden.

Benim bahsetigim farkli ulkenin konsoloslugundan alinan schengen vizesi ile ulkeye giris-cikista sorun yasanmiyor.Bu ayni zamanda yasaldir.Fakat! Bu sekilde vize alinmaya devam edilirseki en fazla 2 kez yaparsiniz vesorun cikmaz.Ancak 3. Kez basvuru yaptiginizda kesinlikle! size bunun gerekceleri sorulacaktir.

Ama istisnai durumlar da soz konusu.Kati degil o kadar.Mesela ; Fransa dan 1. Kez vize aldiniz Almanya ya girdiniz.2-3 gun kaldiniz sonra Fransaya girdiniz.Bunu 2.-3. Kez tekrar edebirlirsiniz.Ama birde; 1. Kez Almanya ya girdiniz10-15 gun kalip Fransa uzerinden sadece ulkenize donus yapmak icin girdiniz.Bu da size ,bir sonraki vize basvurunuzda sorulacaktir.

Konsoloslugun kendisi dahi degerlendirmede tek bir yol izlemez iken ,bizlerin burada paylastiklari sadece fayda saglamasi icin genel karsilasilan olaylara istinaden ongoru.

Geri