@tekay
Bu klasik bir AliExpress satıcısı düzenbazlığıdır.
Aldığınız ürün muhtemelen satıcının listesinde kalmış düşük fiyatlı bir üründü. Satıcı o ürünü size o fiyattan vermek istemedi. Ancak AliExpress satıcıları siparişi verilen ürünü yollamakla yükümlüdür, "ben hata yaptım, fiyat yanlışmış kardeş, siparişi iptal et" diyemezler, yani derler de siz şikayet ederseniz, üyelik iptaline kadar gider.
Bu tip durumlarda satıcılar, size ürünü yollanmış gibi yaparlar, genelde son dakikaya kadar siparişe onay vermezler (siz sıkılıp iptal edersiniz belki diye), son dakikada onaylayıp kargo hazırlama aşamasına geçerler (bu da mümkün olduğunca uzun sürer), hepsini beklerseniz nihayetinde size de Türkiye'ye giden (sizle alakası olmayan, başka bir adres için başka bir ürün içeren ama sizin elbette bunları bilemeyeceğiniz) herhangi bir kargo takip numarası verirler. Siz uzun süre kargom yolda diye bekler sistemden takip edersiniz, ne zaman ki kargonuz Türkiye'ye giriş yapar alakasız bir yere gider, farkına varır dispute açarsınız. Satıcı hiç ikiletmez "aaa tüh, demek kargo size ulaşmadı kayboldu, neyse sağlık olsun, paranızı iade alabilirsiniz" der. AliExpress de paranızı iade eder, teknik olarak herkes sorumluluğuna düşeni yapmıştır.
Size kalan da ucuza bir ürünü almak için paranızı 30 gün bağlamanız, boşuna beklemeniz ve nihayetinde ürünü o fiyattan alamamanızdır.
Sık başıma geliyor, kanıksadım artık. AliExpress'e de yazdım, çakal satıcılarınız böyle böyle yapıyor diye, sağolun uyarı için falan dediler, bir halt değişmedi.