Scudo Sports

aliexpress pinarello kadro hakkinda

burhanozer

Forum Demirbaşı
Tepki
81
arkadaslar aliexpressten pinarrllo kadro getirmeyi planliyorum. kadronun orjinal olmadigini biliyorum. ama 55 kilo oldugum icin ve kayserinin dumduz yollarinda kullandigim icin sorun yasiyacagimi dusunmuyorum
peki daha once getirtip kullanan yada bilgi sahibi olan varmi bu kadrolar hakkinda detaylara ihtiyacim var

Scudo
Şimdiden hayırlı olsun Burhan. Bianchi yi elden çıkardın sanırım. Kaça getiriyorsun. Bende karbon yol bisikleti arıyorum. Bir irtibatlaşalım.

Uzakdoğu'da Gigantex, Farsport vb. gibi pek çok güvenilir üretici var. Bu firmalar büyük devlere üretim yaparken diğer taraftan kendi markalı yada no-name ürünlerini de pazarlıyorlar. Mesela bir Farsport veya Giantex üretimi PlanetX dururken, sıf üzerinde popüler bir marka var diye, ne olduğu belli olmayan saçma sapan şeylere bulaşmayın derim.

Mesela buyrun gayet makul bir fiyata şu var :
(link)

Bütçeyi biraz daha zorlarsanız şöyle bir aero kadro var (Şu aralar ihtiyacım olsa fazla düşünmeden alabileceğim kadrolardan biri)
(link)

bilginize ve emeğinize saygı duyuyorum ama gördüğüm kadarı ile pinarello lar orjinal pinarello açılarına ve kalıplarına sahip
hem içsel kablolar hem üst boru iniş ve çıkışa hitap eden eğimi.ön maşadaki kıvrımlar benim oldukça hoşuma gidiyor.
yarışta kırılan kadro sanırım biraz eski model tahminimce 2010 olsa gerek ve üzerindeki vatandaşın ağırlığı kondüsyonu sprinti kadroyu kırmaya yetmiş..
ben ortalama 30-35 km hızla maximum 100 km yollar gidiyorum
yorumlarınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim yinede pinarello konusunda daha detaylı bilgiye ihtiyacım var.

Fotoğraf konuşuyor...
http://cdn.mos.bikeradar.com/images/news/2014/05/16/1400236326681-172n3bszycgi-670-80.jpg

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Enes Çatal

kadrolar hakkında çok bilgim yok ama Pinarello benim için başlamadan bitmiştir :)

@Ahmet F.ELBİR

Çok talihsiz bir cevap olmuş. Gerçek Pinarello kadroları ve testlerini görseniz başlamadan bitmiştir demezdiniz. Bu başlıkta bahsedilen kadrolar "çakma" diye tabir edilen kadrolardır.

@Uğur S.

@yucel gulesenoglu

dedim ya çok anlamam ama bu arkadaşın yarışta kırıldığını blirtmesi ile yarışa katılan adamın replika kullanmış olacağını düşünmedim

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@Ahmet F.ELBİR

Uğur abinin de dediği gibi, bu PINARELLO değil CHINARELLO :D

@Ahmet F.ELBİR

Uğur abinin de dediği gibi, bu PINARELLO değil CHINARELLO :D

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
dostlar çok üst düzey bisikletçiler tanıyorum replika getirten ordan. ve hiç bir sorunlarıda yok. önemli olan site değil sitedeki satıcılar hepsi aynı yerde yaptırmıyor. çok dikkatli almak lazım. daha yeni bir arkadaşım getirtti hiç bir sorunu yok gayette sağlam. kırık fotolarına gelince. hiç bir bisiklet replikada olsa 2 yerden birden kırılmaz. kaza olmadan imkansız. he dersenizki sanane doğru. banane :) herkezin kendi parası kendi kararı. 3 bin € vericeginize 600 $ ile halledebilirsiniz. şunuda hatırlatim türkiyede gördüğünüz pınarello filan bunların % 98 i replika çok nadir orjinal var ve hani nerde kırılan fotolar ? 1 tane foto var oda yıllardır dolaşıyor :)

dediğim gibi aldıgınız satıcı önemli geri dönüş bildirimi % 98 in altında olanları tercih etmeyin...

iyi günler :)

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Üzerindeyken gerçekleşmesini istemeyeceğimiz ilk şey olsa gerek... Chinarellolar..

http://2.bp.blogspot.com/_V54WWNeyyp4/TAVrMWstx6I/AAAAAAAACU0/n_sfrEy6H_U/s1600/pinarello-broken.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_V54WWNeyyp4/SawtdIcVeSI/AAAAAAAABIU/Q1xL8zkNp-I/s1600/27112008.jpg
http://i212.photobucket.com/albums/cc125/Starnutspics/fakepina2.jpg
http://forum.mtbiker.sk/resources/image/thumb/131471

@Enes Çatal

Elbette orjinali kadar kaliteli değildir ancak bunlar ne böyle yav :D

İşin özü replika kelimesinde gizli. Bunlar replika değil çakma.
Forumda bir yerde kırılan kadrolarla ilgili bir başlık vardı. Dikkat ettim çoğunlukla şu toplama bisiklet amacıyla yapılan kadrolar kırılmış.
İşin içinde marka olunca dayanım testlerinden geçmiş bir bisiklet alıyoruz. Çakma bir kadro aldığımızda da bilmediğimiz tanımadığımız bir atölyede yapılmış, neyidüğü belirsiz, tabiki de hiç bir testten geçmemiş bir kadroyu.

Evet bu konu konuşuldu çakma farklı replika farklı . Replika asıl firmanin üretim izni verdiği fakat orjinali kadar kaliteli olmayan ürüne denir.

IMG-20220113-WA0013.jpgIMG-20220113-WA0018.jpgIMG-20220113-WA0017.jpg

Almayı planladığım kadrolardan biri de f14 pinarello.. Yeri değil ancak alternatif olarak trek madone 800 slr var 1-2 resim de ondan ekleyeyim

IMG-20220114-WA0003.jpgIMG-20220114-WA0004.jpg
IMG-20220114-WA0002.jpg

Şimdi bunlar orjinal değil ama mağazada görsek orjinal mı Demeliyiz? Bunu samimi olarak soruyorum, dalga geçmek ya da tiye almak için değil. Ne Çin malı değil ki?

282018 dosyayı görüntüle282019 dosyayı görüntüle282020 dosyayı görüntüle

Almayı planladığım kadrolardan biri de f14 pinarello.. Yeri değil ancak alternatif olarak trek madone 800 slr var 1-2 resim de ondan ekleyeyim

282022 dosyayı görüntüle282021 dosyayı görüntüle
282023 dosyayı görüntüle

Şimdi bunlar orjinal değil ama mağazada görsek orjinal mı Demeliyiz? Bunu samimi olarak soruyorum, dalga geçmek ya da tiye almak için değil. Ne Çin malı değil ki?
Bence sorun tam olarak üretenin kim olduğunu bilmemizden kaynaklanıyor. Açıkçası mümkün olduğunca orjinali yeğleyenlerdenim. Şu noktada çok haklısınız Çin malı olmayan ne kaldı? O yüzden direkt bir markanın kopyası olan ürünleri değil de Dengfu, Hongfu, Litespeed, Velobuild gibi üreticileri aliexpress ürünlerine tercih ederim. Bu üreticilerin bir çok kadrosu da diğer büyüklerin benzerleri lakin bir çok kişi tarafından kullanılmış ve diğerlerine nazaran kendilerini kanıtlamışlar. Salcano'nun Xrs modeli Dengfu tarafından yapılan bir kadro. Fiyatı 629dolar. Amerika, Meksika, Asya pazarında bulunan popüler bir marka olan Yoeleo'da R9 modelinde aynı kadroyu kullanıyor. Üstelik aynı kadroyu kullanmasına rağmen Yoeleo kadronun stress testlerini de sitesinde paylaşıyor. Kısacası; marka değeri aynı ürüne gerçekten çok fazla fiyatlandırma katıyor. Yine de aliexpress pinarellosunu dengfu r06sına tercih ederim demek istiyorum. Bu arada gerçekten bir mağazada şunu görsek ayırt etmesi bir hayli zor olurdu.

Geri