Scudo Sports

Alamanya'da ilk kez bisikletim çalındı :(

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.914
Bisiklet
Cervélo
Selamlar. Bu sabah işe gitmek için evden çıkıp, evin bodrumuna indiğimde bisikletimin olmadığını farkettim... Etrafa (arka bahçeye vs.) bakınmama rağmen ve birkaç komşuya sormama rağmen bir izine rastlayamadım. Binamızın altında bir dükkan olduğu için kameraları var. Belki çıkaranı görebiliriz. Olay cumartesi günü oldu. Burada cumartesi ve pazar ortalık çok sakin. Oturduğumuz yer Düsseldorf'a bağlı. Buralarda hem göçmen nüfusu fazla hem de hırsızlık da yaygın. (Özellikle Duisburg tam bir Bayrampaşaymış)

Bakalım sonuç alabilecek miyiz. Bisiklet bir şehir bisikletiydi, 10 ay kadar önce 80 euroya 2. el almıştım. Her işimizi görüyordu bu yüzden oldukça üzgünüm. Manevi değeri de var desem yalan olmaz çünkü buraya geldikten sonra satın aldığım neredeyse ilk şey o bisikletti :(

Bakalım... Gelişmelerden sizi de haberdar edeceğim. Bisikletin fotosunu bulursam yüklerim

Scudo
hem göçmen nüfusu fazla.

Kafanızdaki önyargıları kaldırın. Bu arada bisiklet hırsızlığı bazı avrupa ülkelerinde meslek gibi bir şey, şehir olarak özellikle paris bu işin artık normal olarak sayıldığı yerlerden birisi diyebilirim. Şehir merkezlerinde gezerken sadece kadrosu kalmış onlarca bisiklet görebilirsiniz, maalesef insanın olduğu çoğu yerde bu tarz durumlar olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
hem göçmen nüfusu fazla.

Kafanızdaki önyargıları kaldırın. Bu arada bisiklet hırsızlığı bazı avrupa ülkelerinde meslek gibi bir şey, şehir olarak özellikle paris bu işin artık normal olarak sayıldığı yerlerden birisi diyebilirim. Şehir merkezlerinde gezerken sadece kadrosu kalmış onlarca bisiklet görebilirsiniz, maalesef insanın olduğu çoğu yerde bu tarz durumlar olabiliyor.
Genel yargılar bu yönde ama. Göçmenlerin çoğunlukta olduğu yerlerde gerek fikir çatışmaları gerek kültür çatışmaları sonucu anlaşmazlıklar kolayca çıkabilir. Belki rastlamamışsınızdır ama durum bu şekilde.
Ayrıca @Road_Runner gerçekten adınıza üzüldüm. Daha iyilerini almak için bir fırsattır belki de?

Genel yargılar bu yönde ama. Göçmenlerin çoğunlukta olduğu yerlerde gerek fikir çatışmaları gerek kültür çatışmaları sonucu anlaşmazlıklar kolayca çıkabilir. Belki rastlamamışsınızdır ama durum bu şekilde.
Ayrıca @Road_Runner gerçekten adınıza üzüldüm. Daha iyilerini almak için bir fırsattır belki de?

Amsterdam'in afili mahallerinde otururken 2 kez bisikletim calindi. Bir tanesi apartmanin icinde, evin kapisinin onunden.
Son 5 yildir gocmen mahallesinde ( Cogunlugu Turk ve Fasli ) yasiyorum, gerizekali gibi anahtari kilidin uzerinde unuttugum dahi oldu ama hic bisikletim calinmadi. Baskalarina zorluk cikaran bickin delikanlilar kendi mahallelerinden olanlara dokunmuyor gibi bir his var icimde. Avrupa'da racon buymus demek ki.

@Road_Runner gecmis olsun bu arada. Bundan kacisi yok malesef, bu yuzden guncluk kullanim icin en iyi bisiklet en ucuz bisiklettir.

Geçmiş olsun,

Mesajları okudum ama aklım hâlâ 80 euroda kaldı.

Geçmiş olsun. Bodrum katının kapısı veya koyduğun yerin kapısı kilitli değilmiydi?

Ben göçmen mahallesinde kuzenim ise strazburg da yaşıyor. Sorsan avrupanın en güzel şehirlerinden birisi ama sokakta arabasının ayna kapaklarına kadar çaldılar. Bisikletimi birkaç sene boyunca giriş kapısı sürekli açık olan bir apartmanın merdiven boşluğuna kilitledim, kimse alıp gitmedi. Galiba yukarıdaki forumdaşın dediği gibi, mahalle ortamında kimse kimsenin eşyasına dokunmuyor. Normal şartlarda kimse pahalı bisikletini sokağa bırakmaz, çalınsa bile polis falan uğraşmaz istemiyor. Bilmiyorum, hırsızın milleti falan olmaz. Çalan çalıp gidiyor, insanın içerisinde kötü niyet varsa ırkı farketmiyor.

Zorunlu ev sigortanız yok mu? Genelde ev sigortası zararı karşılıyor en azından benim yaşadığım yerde böyle. 2 sene önce benimde bahçeden çalındı. Polise rapor tutturdum, sigorta şirketine yolladım bisikletin üzerindeki zile kadar bütün ücretleri sigorta 2 gün içinde ödedi bende yeni bir bisiklet aldım.

Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. Hayır, kilitli değildi. Bodruma apartman sakinlerinden başka kimse girmediği için, bisiklet de çalınacak bir bisiklet olmadığı için rahattık. Ama çalmışlar :D Zorunlu mu bilmiyorum ama ev sigortamız da yok.

Benim oturduğum muhidi benden daha iyi bilip, ahkam kesen, ders veren forumdaşın yazdıklarına cevap vermek de istemiyorum. Gerçekten sıkıldım artık gereksiz kişilerle gereksiz şeyleri tartışmaktan. Haklısın kardeşim göçmenlikle, yoksullukla ne alakası var. Benim kıytırık şehir bisikletimi çalsa çalsa hali vakti yerinde bir Hans çalmıştır :snzdglsn:

@Road_Runner
Geçmiş olsun.
Ayrıca hayırlı olsun.Yeni bisikletinizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Forumdaki çalıntı haberlerinin altına defalarca yazıldı, çoğunu da bizzat siz yazmıştınız.Çalınan bisikletlerin yüzde 50 si apartman boşluğundan ,diğer yüzde 50 si de ortak kullanım alanlarından(bodrum,otopark vb) çalındığını biliyordunuz.
Sağlık olsun.

Geçmiş olsun... Eminim ki oralarda 80 euro'ya başka bisikletler bulursun...

Benim yeğenimin bisikleti de İstanbul'da site içinde çalınmış. İnsanın bazen güvenli olarak gördüğü alanlar demek ki çok da güvenli değil :)

Geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler. Hayır, kilitli değildi. Bodruma apartman sakinlerinden başka kimse girmediği için, bisiklet de çalınacak bir bisiklet olmadığı için rahattık. Ama çalmışlar :D Zorunlu mu bilmiyorum ama ev sigortamız da yok.

Benim oturduğum muhidi benden daha iyi bilip, ahkam kesen, ders veren forumdaşın yazdıklarına cevap vermek de istemiyorum. Gerçekten sıkıldım artık gereksiz kişilerle gereksiz şeyleri tartışmaktan. Haklısın kardeşim göçmenlikle, yoksullukla ne alakası var. Benim kıytırık şehir bisikletimi çalsa çalsa hali vakti yerinde bir Hans çalmıştır :snzdglsn:
Almanya için kesin birşey diyemem ama yaşadığım yerde olan hırsızlıkların %90 gibi bir kısmı Polonya, Romanya, Litvanya gibi buraya yakın ülkeye giriş çıkışlarda sorun yaşamayan orta avrupa ülke vatandaşları tarafından oluyor. Hatta adamlar işi ilerletmiş botların motorlarınıda çalıyorlar. Geçtiğimiz aylarda 2 polonyalı belirli noktalara konan kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyacı olanlara/afrika ülkelerine gönderilmesi için toplanan kutuları boşaltırken yakalandı, koca kamyonla gelmişler ve kamyonda yaklaşık 600 bin euroluk ikinci el/sıfır kıyafetler vardı.

Bulduk :D

Sabahtan beri sormadığım komşum kalmadı görmediniz mi duymadınız mı diye. Biryandan da şaşkınız, kim tenezzül etsin. Gerçekten alınıp götürülecek bir bisiklet değildi arkadaşlar. Uğraşmaya değmez yani :D Bulundu! Ev sahibimiz değişti yakın zamanda. Bodrumu toplattırıp temizlettirmiş ve bisikletimizin de ayak altında durmasından rahatsız olup kilerlerden birine atıp kilitlemiş. Henüz anahtarı bulamadık ama kapı deliğinden fener tutarak yaptığımız kontrollerde bizim düldülün içerde aslanlar gibi yatmakta olduğunu tespit ettik :D Ne sevindim arkadaş! Kilerden çıkarınca bir fotoğrafını da atarım emektar düldülün :harika:

Teknik özelliklerini duysanız dudağınız uçuklar. Full çelik kadro, göbekten 3 vites. Shimano vites kolu. Made in Germany çelik jantlar. 5 euro değerinde arka sepet, 7 euro değerinde kilit de bisikletin üzerindeydi :D Daha geçen hafta fren teli kopmuştu, 2€'ya bimilyoncudan alıp değiştirmiştim. En çok da ona üzülüyordum :ssrtcbya: Düldül çok korkuttu bizi.

Tüm forumdaşlara selamlar :koptum:

Sabahtan beri sormadığım komşum kalmadı görmediniz mi duymadınız mı diye. Biryandan da şaşkınız, kim tenezzül etsin. Gerçekten alınıp götürülecek bir bisiklet değildi arkadaşlar. Uğraşmaya değmez yani :D Bulundu! Ev sahibimiz değişti yakın zamanda. Bodrumu toplattırıp temizlettirmiş ve bisikletimizin de ayak altında durmasından rahatsız olup kilerlerden birine atıp kilitlemiş. Henüz anahtarı bulamadık ama kapı deliğinden fener tutarak yaptığımız kontrollerde bizim düldülün içerde aslanlar gibi yatmakta olduğunu tespit ettik :D Ne sevindim arkadaş! Kilerden çıkarınca bir fotoğrafını da atarım emektar düldülün :harika:

Teknik özelliklerini duysanız dudağınız uçuklar. Full çelik kadro, göbekten 3 vites. Shimano vites kolu. Made in Germany çelik jantlar. 5 euro değerinde arka sepet, 7 euro değerinde kilit de bisikletin üzerindeydi :D Daha geçen hafta fren teli kopmuştu, 2€'ya bimilyoncudan alıp değiştirmiştim. En çok da ona üzülüyordum :ssrtcbya: Düldül çok korkuttu bizi.

Hadi kutlu olsun. 😅

Nasıl bir karaktersizliktir başkasının malına izin almadan dokunmak sahiplenmek.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.

Bizim komşu da ön jantım çalınmasın diye kendi bisikletiyle birlikte benimkini kitlemiş.
Sabah işe bisikletle gidemedim : D

Geri