Scudo Sports

Akvaryum hobisiyle uğraşan var mı?

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Merhaba,arkadaşlar var mı forum da Akvaryum hobisi ile uğraşan benim gibi ?

Scudo
yalnız degılsın bende hem balık hem kaplumbaga beslıyorum :D

Ben varım. Bölümüm sebebiyle merak salmıştım, Su Ürünleri Mühendisliği 4.sınıftayım, bir adet 70 cm'lik akvaryumum var. Malawi Cichlid besliyorum, yaklaşık 40-50 adet Yunus.

@Çağatay Çağlar

Yalnız 70 cm lik bir akvaryum yunuslara çok çok küçük gelecektir bilirsiniz :D Ben de Tropheus besliyorum 270 litre'de bir de başka akvaryumum da Lepistes var. Evde yer olsa set yapacağım ama :)

Uzun zaman uğraştım şimdi üç tane boş takım halinde akvaryumum var. Belki yeniden devam ederim.

@Selami53

Ben yunusları kendim kusturdum arkadaşımın anacından yavruları alıp akvaryumuma attım. İlk kusturulduklarında pirinç kadardılar dersem yalan olmaz. İlk olarak artemia üretip evde onunla besledim, kayıp vermedim. Şuan en ufağı 2,5 cm ve en büyüğü 4 cm olmak üzere sayamıyorum ama 40-50 arası yavru var. Şuan için yer sıkıntıları yok ama biraz daha büyüdüklerinde anaç sahibi arkadaşımla bölüşeceğiz. Benim alma sebebim onun akvaryumlarının full dolu olmasıydı, maksat ben bir süre büyüteyim :) Çok da iyi büyüdüler. İkinci akvaryum istiyorum, akvaryum kendim de yapabiliyorum dersini aldığımdan ancak yer bulmak, ekstra vakit vs zor yani :D

bende su kaplumbagasi besliyorum adı : HINZIR
50 cm lik bir akvaryumum var kaplumbaganin boyuda 5 cm

@Çağatay Çağlar

Hayırlısı olsun ama uzun vade de sıkıntı olacağı kesin,bende malawi'den sıkıldım amerikan türlerine geçtim sonra ondan da sıkıldım tropheus besliyorum.Bir anlamda hobide son nokta Tropheus :)

Atıl,o nasıl isim öyle :D

Talha, inşallah başlarsın :)

3 yıldır akvaryum olayından uzaklaştım okul mokul vs :( en son frontosa kolonisi kurmuştum. tekrar düşünüyorum kurmayı ama ufak bir akvaryum. neydi o eski günler ilk amatörlük günleri lepistesler doğursun da yavrularını yemeden kurtaralım diye elimizde file ile akvaryum başında beklerdik :D bu arada, Selami hocam, akvaryumda son nokta discuslar diye biliyordum ama , ... :)

@ahmet can baydar

Mesajı biraz geç gördüm kusura bakmayın :) Bence hobide son nokta F0 tanganyikalardır.Resif akvaryumlarını saymazsak :) He tabi f0 discus bulabiliyorsanız amenna :eek:

Ben de varım.
Önce 20 litre karma, sonra 450 litre deniz, şimdi de en rezili 10 litrede 8 neon 1 vatoz :)

Arkadaşlar, eskiden forumda bir geleneğimiz vardı; RESİM,

Benim yok ama akvaryumun çok güzel bir şey olduğunu biliyorum. Lütfen bu güzel hobinizin resimlerini paylaşınız. Gözümüz gönlümüz açılsın.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Arkadaşlar, eskiden forumda bir geleneğimiz vardı; RESİM,

Benim yok ama akvaryumun çok güzel bir şey olduğunu biliyorum. Lütfen bu güzel hobinizin resimlerini paylaşınız. Gözümüz gönlümüz açılsın.
Resim ile fotoğraf arasındaki farkı artık toplum olarak kabullenmemiz gerekiyor galiba. Siz büyük harflerle resim yazınca hah dedim resim çizmeyi sevenler de varmış forumda. Mesajın sonuna geldiğimde ise bahsedilen şeyin aslında bir akvaryumun fotoğrafı olduğunu anladım. Resim çizmek büyük bir okyanus, fotoğraf da başka bir okyanus. Gerçi bazıları için fark etmez ama, bizim gibi bazı konularda bilgi, tecrübe ve en önemlisi ilgi ve merak sahibi kimseler için bunu bir adım öteye taşıyalım :)

Resim çizmek boş bir kağıda bir şeyleri aktarmak ise, fotoğraf yapmak dolu bir kağıttan bir şeyleri atmaktır. Biri boş başlar ve kişinin yorumuyla dolar. Diğeri dolu başlar ve kişinin yorumuyla sadeleşir.

Ben bu konuda biraz dertliyim sanırım aslında bugün biraz canım sıkkın. Hiç yazmasa mıydım acaba bilemiyorum. Kişisel bir şey değil yanlış anlaşılmayacağını ümit ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Eski akvaryumumdan bir tek kare kalmış internette. Yüklediğim siteler artık yok, 8 yıl geçmiş üzerinden. Bilgisayarda var ama şimdi kim arayıp bulacak.
Web deki tek fotoğrafım. Screenshot_20191216_231037.jpg

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Deni akvaryumları gerçekten muhteşem oluyor. Ben lisanslı balıkadam olduğum için denizi evin odasına taşımanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.

Hele de tanesi 300-500 dolar olan balıkların vefat ettiklerinde ne hissedeceğinizi de :agla:

İlk akvaryumum buydu sonra bir hata ettim küçülttüm sayıyı arttırdım falan derken 4 taneye kadar çıktı ama hiçbiri bunun zevkini vermeyince bıraktık tamamen ama hala bu aklımda
C781538D-3FF0-408D-AEA3-9CF6CFD6EEC2.jpeg
4C7CAEAD-DED3-4D64-BBBB-0EDBD8261857.jpeg

Büyük hevesle kurduğum 120'lik. Bunda işler umduğum gibi gitmedi, tankta bir sıkıntı var çözemedim. Tankı tasfiye edeceğim ama içinde kıza geçen sene karne hediyesi olarak aldığım bir tanecik melek var, ellettirmiyor. O da mübarek ilgilenmedikçe inadına keyif çatıyor.
IMG-20180723-WA0003.jpg

35*35*35 Nano. Başka geniş açı fotolarım da vardı ama şu an bulamadım. Şu an aynı kondisyonda değil tabii. Nanom uzun süre capcanlı ve heyecanlıydı. Benimle beraber o da duruldu şu an, içerideki gelişim çok yavaşladı. Siyah yosun sıkıntısı var ve bende ilgilenmiyorum açıkçası. Helenalarım ölünce minareler istila etti. Karides popülasyonu sinusoidal formda, bir azalıp bir çoğalıyorlar. Saldım çayıra modundayım ama yıkılmadı ayakta.
IMG-20171015-WA0000.jpg
IMG-20171015-WA0001.jpg

Geri