Scudo Sports

Akülü Matkap/tornavida tork değerleri

Atacan

Daimi Üye
Tepki
376
Bisiklet
Giant
Akülü/şarjlı/kablosuz matkap veya tornavidaların üzerinde vida sıkım gücünü ayarlayabileceğiniz bir bölüm var ya hani kiminde 1-5 kiminde 1-10 arasında değişen, oradaki aralıkların tork karşılıkları konusunda bilginiz var mıdır?

Web sitelerinde genelde aletin uygulayabileceği max tork'u veriyor, mesela 17nm diyor. 10 aralıklı bir matkap ise 1->1.7, 2->3.4 gibi orantılı mıdır?

Scudo
Kullanma kılavuzunda yazabilir belki. Bende 27 nm`lik akül vidalama var Einhel marka. Bosch ya da Black Decker` ların 1/3 fiyatına almıştım. Çok güçlü ve sağlam. Kılavuzuna unutmazsam bakarım akşam.

• Beğen
Tepkiler: Atacan
@Yusufclp

siz söyleyince birkaç markanın web sitesinden indirerek baktım fakat kullanma klavuzlarında da rakamsal açıklama yok. sadece seçime göre tork ayarı yapılır demişler.

Kalibrasyon laboratuarında görevli bir eş dost varsa her rakamın kaça denk geldiğini ölçtürebilirsin. Onun dışında, kullanma kılavuzlarında bu bilgilerin olacağını sanmıyorum.

İstediğiniz torku vermesi pilin performansına bağlı , katalog değerlerini vermesi küçük ihtimal. Evde nadiren kullanılan, ömrünün çoğunu beklemekle geçiren bir üründe bu iyice zorlaşır.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
O bahsettiginiz urunlerle herhangi bir tork degeri almaniz mumkun degildir , sanirim gidon bogazi vs sikacaksiniz ve 5 nm yaziyor sizde olceklerle ayarlayayim diye dusundunuz ama o olcekler aslimda devirdir ve siz elinizi tetikte tuutugunuz surece sikmaya devam eder bahsettiniz tork ayarli tornavida motorlari ise endustriyel urunlerdir %99 bisiklet satici ve servislerinde yoktur. Bahsedilen 17 nm de makinenin max sikabilecegi guctur.

Geri