Baris Yuce
Üye
- Tepki
- 20
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Geçenlerde Aktif Pedal sitesinde bir kampanyadan faydalanarak sipariş verdikten sonra sipariş hazır olunca yolumun üzeri olduğu için geçerken elden teslim almaya karar verdim. Mağazaya (İstanbul, Gayrettepe) vardığımda siparişi verirken ödeme sayfasında eklenen 7.5 lira kargo ücretini geri alıp alamayacağımı sorunca görevli arkadaş, alamayacağımı çünkü o kargo firması ile yurt dışı transferler dahil devamlı çalıştıklarını ve kargo firmasının yurt içinde yaptıkları kargo işlemlerinden kendilerinden ücret talep etmediğini belirtti.
Yani kargo firmasına kendileri para ödemiyor, ama kargo ücreti müşteriden alınıyor.
Ebay gibi sitelerde çeşitli ufak satıcılar ürününü fiyatını düşük göstermek için ürün fiyatını düşük gösterip kargo ücretine eklerler, ama aktif pedalın bunu yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
7.5 lirada değilim ama binlerce müşteriden bu ücret alınıyor.
Kargo için tahsil ettikleri tutarı ürünlere yansıtmaları ve aslında olduğu gibi kargoyu da ücretsiz göstermeleri daha etik bir davranış olurdu.
Yani kargo firmasına kendileri para ödemiyor, ama kargo ücreti müşteriden alınıyor.
Ebay gibi sitelerde çeşitli ufak satıcılar ürününü fiyatını düşük göstermek için ürün fiyatını düşük gösterip kargo ücretine eklerler, ama aktif pedalın bunu yapmasına gerek olmadığını düşünüyorum.
7.5 lirada değilim ama binlerce müşteriden bu ücret alınıyor.
Kargo için tahsil ettikleri tutarı ürünlere yansıtmaları ve aslında olduğu gibi kargoyu da ücretsiz göstermeleri daha etik bir davranış olurdu.