Scudo Sports

Akort Çok Çabuk Bozulan Bir Şey Mi?

Tepki
11
Merhaba arkadaşlar,
Bisikleti alalı yaklaşık olarak 1 falan hafta oldu gayet memnunum hemen hemen aldığım günden beri her gün sürdüm denebilir. Ama geçen gün biraz hızlı gidiyordum ve durmam gereken yere yaklaşmadan önce arka frene basıp yavaşlatmak istedim ama biraz geç kalmışım ve baktım duracak gibi değilim ve mecburen ön frene de basmak zorunda kaldım arka teker haliyle yukarı kalktı ve o hızla da aşağı indi. daha sonra baktım ki teker 8 çiziyor. Doğru bisikletçiye götürdüm akort ayarı yapılması gerekiyor dendi.

Şimdi soruyorum size, bu bisiklet çift amortisörlü bir bisiklet (geotech x-force 26 Jant) ve bu bisikletin asıl kullanım amacı doğada, arazide şehre göre kısmen daha zorlu şartlarda kullanmak ise (ki ben öyle tahmin ediyorum, dağ bisikleti sonuçta :D). Henüz arazide kullanmadım ancak bu bisikleti arazide kullandıktan sonra yine akortu bozulacak mı böyle sürekli?

Scudo
Bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın..:)

Yeni alınan bir bisiketin sağında solunda gevşemeler olur ilk kullnımda..:rolleyes: Bisikleitnizi kullanmadan önce işinin ehli birisine götürüp fren-vites-teker ayarlarını kontrol ettirmek en doğrusu.:eek:

Mesela vites telleri yapısından dolayı zamanla boyunda minik uzamalar olacaktır bu da arka vitesin ses yapmasına neden olur. Zaten satıcıda bisikletinizin garantisi için 6 ayda bir getirmenizi istemiş olması lazım bu sebeplerden dolayı.:rolleyes:

Akord ayarı bazen çok çabuk bozulan bir durumdur.:p Hele sizin gibi dağ taş gezenler için daha çok geçerli bu durum. Elbette teker setinde kullanılan malzeme ve akord ayarınında kimin yaptığı önemlidir. Biraz deneyim gerektirir ayar için. Ancak kullandığınız bisiklet arazide dikkat gerektirir çok fazla zorlarsanız daha büyük hasarlar oluşabilir.:eek:

Keyifli sürüşler.:in:

(link)

Gereken açıklamayı Tolga Bey yapmış sağolsun :) Bisikletinizi herhangi bir mağazamıza getirebilirseniz gerekli ayarlamalar yapılacaktır.

• Beğen
Tepkiler: tolga1976
bu arada durmayı %70 ön fren sağlar yani sadece arka freni sıkarak duramazsınız..arkanın kalkmaması içinde frenlerde ağırlığınızı selenin arkasına doğru itin ;) kazasız sürüşler

• Beğen
Tepkiler: Barış Özaydın
@barış topcu

"Barış topcu" doğru söylüyor. Bisikleti arka frenle değil ön frenle daha rahat ve kolay durdurursun. Ön freni bir anda sıkarsan riskli olabilir. Anladığım kadarıyla da henüz bisikletine alışamammışsın. Alıştıktan sonra fren yaptığında arka kalkmaz merak etme..:) :rolleyes:

Şu anda zaten Delta Bisiklet'te bisikletim :) Akort ayarlarının yapılması için bekliyor da. Bu sırada da biraz bilgi edinmek istedim akort ayarları ile ilgili. Aslında çok fazla arazide süremiyorum ama elimden geldiğince gitmeye çalışıcam. Arazide sürenler sık sık akort ayarını yaptırmak zorunda mı kalıyorlar?

Bu arada fren için öneride bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. henüz alışma aşamasındayım, yavaş yavaş keşfediyorum da denebilir. Bundan sonra sadece arkayı değil biraz da önü sıkarak durmaya çalışıcam, teşkkür edrim önerileriniz için.

@Barış Özaydın

Bende de 26" bianchi hunter var muhtemelen aynı seviyede bisikletlerimiz. Ben araziye de gidiyorum şehir içinde de biniyorum. Fakat akort ile ilgili bir sorunum olmuyor. Senin dikkat etmen gereken şeyleri yazayım. Bisikletin üstündeyken yüksek yerlerden kaldırımlardan felan aşağı inme. Tekeri biryere çarparsan da akort bozulur. Bisiklete çok ağır 2 kişi olarak felan binersen de belki zararı dokunabilir. Kısacası böyle sen zamanla alışır öğrenirsin zaten. Kolay gelsin..

• Beğen
Tepkiler: Barış Özaydın
Akort ayarı gerektiği gibi yapıldığı takdirde, kaza vs gibi bir durum olmadıkça bozulmamalıdır. Tabii bu makul kalitedeki parçalar için geçerli..

Büyük ihtimal bu ayardan sonra problem yaşamazsınız.

duvara taşa vurma çukurlara hızlı girme akorduna hiç birşey olmaz. ;)

Geri