Scudo Sports

akıllı saatler hakkında bir soru

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Tepki
1.380
Bisiklet
Ghost
forumdaşlar, ben 4 adet bisikleti olan , her bisikletin üzerinde de km saati mevcut zira kat ettiğim mesafeyi bilmek yıllık olarak kendime koyduğum hedefe ulaşmak açısından- ki hiçbir zaman o hedefe varamamış olsam da- benim için önemli.
Şimdi eğer xiaomi mi band 4 gibi bir saat alacak olursam bu saat verileri gps üzerinden alıyor, bu durumda saatte her bisikletim için ayrı kayıt yapmam mümkün müdür, her bisikletim için toplam mesafe, ortalama hız, maksimum hız gibi verileri muhafaza edebileceğim 4 ayrı klasör oluşturabilir miyim? Amacım her bisiklet için km saati bulundurma, pili tükendiğinde yeni pil alma külfetinden kurtulmak, bütün verileri tek bir cihazdan takip etmek.

Scudo
Strava kullanmıyorsunuz sanırım? Her kayıtlı bisiklet için ayrı mesafe hesaplayıp kaydedebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Miband 4te gps yok diye biliyorum.

Xiaomi amazfit pace var bende 1.olan.tavsiye ederim. Strava ile koordineli çalışıyor. Nabizi bilekten ölçüyor yanlış olabilir diye bisikletin km saatinin nabız olcusuyle karsilastirdim. Ortalama nabız aynıydı. Bu fiyatlar içinde alınabilecek en iyisi. Ve koşarken de kullandım. Pil ömrü de gayet başarılı. Uygulaması da iyi

@Arkockutay evet yokmuş , e o halde bisikletle kat edilen mesafeyi nasıl ölçüyor, pedal çevirme eylemini algılıyor olabilir fakat pedal çevirmeden kat edilen mesafe nasıl tespit ediliyor?

@emir yakup bulut
Telefona bagladiginizda telefon gpsinden mesafe olcumu yapar ayni zamanda akilli saatten de kalp hizinizi olcup kaydeder.

Ben de samsung galaxy watch kullaniyorum. Saate strava yukledim. Saatten stravayi acip kullanabiliyorum. Ayni anda bisikletin km saatini de actigimda stravaya ikisini ayri ayri da kaydediyor.

Mi band 4 te nabzı anlık olarak takip edebiliyor muyuz peki?

Geri