@Murat Çiftci
Rica ederim, sabit bir sayı vermek güç, tamamen altyapınıza bağlı, aynı zamanda amacınıza da bağlı. Haftada 1-2 gün fena olmaz bence, diğer günler dinlenme ve uzun yol antrenmanları uygun olacaktır, ben genelde ısınma ve inişlerim de dahil bir günde 2-5 saat olmak üzere yokuş çalıştığım olabiliyor. Bahsettiğiniz tepenin özellikleri gayet güzel. Ben en iyi etkiyi max nabzın %85 in üzerine çıkmadığım ve çok fazla tekrar yaptığım şekilde aldım, eskiden daha yüksek nabızda ama daha az tekrar yapıyordum istediğim performans artışını sağlıyamıyordum.
Yokuş çalışmaları için bir kaç püf de vereyim bari en iyi verimi alabilmeniz için.
*Yokuş çalışacağınız gün dinlenik olun.
*İdeal çalışma süreci şudur; kendiniz tamamen bitirmeye 1-2 tekrar kala bırakın: Yokuş programınızda diyelimki 12 tekrarınız var 10. tekrarda bir set sonra tamamiyle biteceğinizi düşünüyorsunuz, antrenmanı hemen o an bırakın ve soğuma işlemine geçin, ideal olanı budur. Eğer kendinizi tamamen bitirirseniz toparlanma süreniz çok uzuayacak, diğer antrenmanlarınızdan yeterli verimi alamayacaksınız.
*Antrenman öncesi en az 20dakika ve sonrası 20 dakika ısının-soğuyun.
*Antrenman sırasında mataralarınızı isostar, gatorade tarzı (veya ev yapımı) veya hiç biri yoksa sulandırılmış ve bir parça tuz katılmış meyva suyu vs şeklinde şekerli bir içecekle doldurun. Cebinize hurma, kuru üzüm kayısı, muz, müsli bar vs atın gereğince tüketin.
*Yokuş antrenmanın bitmininin hemen sonrasında en kısa sürede proteinli bir gıda (yumurta beyazı, ton balığı konserve vs) tüketin. Yorucu bir antrenman sonucu protein sentezi en üst seviyededir, aynı zamanda bu şekilde kas yıpranmanız en hızlı şekilde onarılacaktır. Yine antrenman sonrası 2 saat içinde de aşırı olamamak kaydıyla meyva, makarna vs tüketin, bu şekilde de glikojen depoları en hızlı şekilde geri dolmaya başlayacaktır.
*Antrenman oldukça uzun ve sıkıcı olacağından mp3 vs dinlemek iyi olabilir.
*İlk setleriniz en kolay viteste ve en az eforda olsun, 2. setten sonra fix nabzınıza ve vitesinize ulaşın onu koruyun, son sette daha büyük vites ve nabız, yokuşun bitimine doğru 2-3 sprint efor (haliniz kaldıysa

)uygulayabilirsiniz.
*Yokuş antrenmanını takip eden gün toparlanma antrenmanı (yaklaşık 15-20 dakika çok düşük bir eforda çevirin) yapın
Başarılar