Scudo Sports

Adını fazla duymadığımız bir seri; shimano linkglide

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
1.016
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm;

Aramızda bu serilerden herhangi bir grup seti kullanan arkadaşlar var mı?

2021 yılının 4. ayında tanıtılan ve zincir harici herhangi bir parçası standart hg ile uyumlu olmayan bir seri olduğu söyleniyor.

Aktarıcı olarak 5130 ve 8130 var, işin garibi bu yeni xt 11 vites olarak tasarlanmış. Daha da garip olan şey ise 10 vites olan 5130 arka aktarıcı ile 8130 arka aktarıcı aynı zinciri kullanıyor.

İki aktarıcının hg serisiyle uyumlu olarak kullandığı tek şey ise zincir ki 10 vites olan 5130 arka aktarıcıya da 11 vites uyumlu hg zincir takabiliyorsunuz.

Bu da kişisel görüşümce linkglide serisindeki 10 ve 11 vites uyumlu kaset dişlilerin aralarındaki mesafenin aynı olması anlamına geliyor. Yani 11 vitesli sistem kadar geçiş hassasiyetine sahip bir 10 vites sistem, işin bir de dayanıklılık kısmı var. Akıcılık kısmı ise bir başka konu, shimano vites geçişlerinin hg uyumlu sistemlerden çok daha akıcı olduğunu söylüyor. Konfor dediysek orada bir tık performans ve ağırlık kaybı var.

Bu serinin kaset dişlilerinin ömrünün standart bir hg dişliye göre 3 kat dayanıklı olduğunu söylüyor shimano, bu ciddi rakam diye düşünüyorum. Dayanıklılık kavramı diğer lg parçalarda da geçerli ki zincir vesaire gibi parçaların hg parçalara göre ne kadar dayanıklı olduğunu bilmiyorum.

Dayanıklılık vesaire güzel şeyler ama bir lg 8130 arka aktarıcıyı standart bir 11 vites uyumlu vites kolu ile kullanamamak garip gibi duruyor. 5130 kol ve aktarıcın tel çekme mesafesi standart shimano 10 vites uyumlu sistemden farklı gibi görünse de 8130 serisinin 11 vites uyumlu hg kollarla neden çalışmadığına anlam veremedim. Seri hakkında çok fazla bilgi var ki işin içine bir de elektrikli bisikletler girince iyice karışıyor.

Neyse, konuyu görsellerle ve tablolarla güncellemeyi düşünüyorum. Biraz mesai ile tekrar konuya dönmeyi düşünüyorum. Uyumluluk tabloları vesaire zaman alan konular maalesef.

Scudo
Geri