Scudo Sports

Adenoviral konjonktivit

hsngrms

Aktif Üye
Tepki
150
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Giant
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sabah uyanmamdan itibaren gözümde rahatsızlık hissediyordum. Batma, yanma, kızarıklık, ağrı, sulanma, hararet/ateş yapma vb. bir çok sorunu birlikte hissettim.

Ne sizi gereksiz detaylarla boğmak ne de kendim öyle uzun uzun yazmak istemiyorum. Onun için enteresan olsa da doktora gidiş hikayemi paylaşmayacağım.

Ciddi ve bulaşıcı bir rahatsızlıkmış ve bugün sadece benim muayene olduğum doktor aynı belirti ve hastalığa sahip 8 kişinin geldiğini söyledi. Bu yüzden size tavsiyem etrafınızda gözü kızarık biri varsa yakın temas kurmayın ve onların kullandığı havlu gibi kişisel eşyaları kullanmayın onlardan bozuk para bile almayın doktor bizzat bunu örnek vererek bulaşabileceğini belirtti.

Bana kimden bulaştı bilmiyorum en son etrafımda gözü kızarık birini 2 hafta önce görmüştüm, doktoru ona çalıştığın ortamdaki tozdan dolayı demişti.

Benim doktorum muayene sonrası hemen ellerini dezenfektan ile yıkadı. Etrafınızda bir veya iki gözü kızarık biri varsa sizler de ellerinizi bol bol sabunlu suyla veya varsa dezenfektan ile yıkayın.

Aşağı yukarı 25 gün sürüyormuş, bünyenin durumuna göre şiddeti değişir dedi, bünye zayıfsa başka hastalıkları da tetikleyebilirmiş.

Maalesef etkin bir tedavisi yok! Sadece rahatlatmak/acıyı dindirmek için 2 tane damla ve 1 tane jel verdi. Onun için dikkat edin kendinize.

Scudo
Geçmiş olsun.
4 gün önce havuza gözlüksüz girince içindeki kimyasallar sağolsun gözümü açamadım bir gün :D baya baya da kızarmıştı yani her gözü kızaranda hasta olmayabilir :D :D (sadece uykusuzluk veya fazla bilgisayar yüzünden kızaranlarda baya fazla) tabi yinede dikkatli olmak lazım :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Hocam bu ciddi bişeymi benim her zaman kızarıkda kendimi bildim bileli yani

Dün muayene + ilaçlara 150 TL vermiştim. Doktor beni baya korkuttu. Aynen burada yazdıklarımı + daha fazlasını söyledi. Fakat çok şükür bugün dünden eser yok sabah uyandığımdan beri hiçbir şey yok. İyi olduğum için giden paraya üzülmüyorum tabiki fakat dün akşamki halimi düşününce doktora kızgınım. bugün arayacaktım ama kendimi tutamam da ters bir şey söylersem diye vazgeçtim.

Verdiği ilaçları kullanmadım bile kendi kendine geçti çok şükür.

@hsngrms

temmuz ayında ankarada salgındı. toplu taşıma araçlarında tutamaklardan da geçebiliyormuş. anti bakteriyel mendil kullanmanızı yada anti bakteriyel jel ile dezenfekte etmenizi öneririm topluma taşıma araçlarından indikten sonra. kalabalık ortamlardan da bulaşıyormuş. geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: hsngrms
@mehmetlevent
@mehmetlevent teşekkür ederim iyiyim abi Allaha şükür. Muhtemelen doktor beni yanılttı çünkü gerçekten adenoviral konjonktivit olsaydım sanırım bir günde iyileşemezdim. Biraz araştırdım 3 hafta falan sürüyor doktor da 25 gün dedi, yani o virüsü kapsam bir günde atlatamazdım büyük ihtimalle. (Belki de kaptım ve atlattım bilmiyorum elimde bilimsel bir veri yok o_O)
Tabi yine de tavsiyelere kulak verip bundan sonra dikkatli olmak şart, bir gün bile böyle zor geçerken 25 gün aynı şeyi yaşamak, hem kalıcı görme bozukluğu yaratma riskini bile bile sadece geçmesini beklemek zulüm olur. Bunu yaşamaktansa baştan önlem alıp hiç o duruma gelmemek lazım.

Merhabalar , bu adenoviral konkjoktivit benden 2 senemi çaldı. Önce 2 haftada geçer ama o süre içinde virüsün şekil değiştirebilme ihtimali var dedi doktor ve tabii ki sekil değiştirdi. Bu süre zarfında Ankara ve İstanbul da bir sürü doktora gittim. Hepside farklı yöntemlerle gecistirdi beni en son Ankarada Avrupa Göz hastahanesinde bir doktorun yoğun uğraşları ve denediği yöntemlerle biraz kendine gelebildi gözüm lakin hala tam anlamıyla geçmemişti. Sürekli akma, kızarma, aşırı şişkinlik devam ediyordu. Yabancı sitelerde ne kadar makale yazı varsa okumaya başladım iyice kafayı yemiştim çünkü göz bu diğer hastalıklara benzemiyor. Okuduğum makaleler neticesinde kendime bir sürü test yaptırdım yine bir sonuç alamadım. Gazi Üniversitesinde bir doç. doktorun yanlış yönlendirmesi dolasıyla bir 4 ayım daha heba oldu. En son bu konuda uzman Ankara'da profesör bir doktor buldum. O sağolsun özel olarak ilgilendi 700 tl vermem karşılığında ve şuan son 1 senedir idare ediyorum.

Sonuç : 2 senem çöpe gitti. Özel hastanelere ve ilaçlara akla hayale almayacak paralar verdim. Bütün süreç sonunda gözümde lekeler kaldı onların geçmesi de 4-5 sene sürecek.

Hızlı yazdım biraz noktalama hatası varsa kusura bakmayın. Hiç hafife alınacak bir hastalık değil az kalsın kör olacaktım. Dikkat edin önemsememezlik yapmayın.

(Ankarada ki arkadaşlara özelden ilgilenen doktorlarımın ismini verebilirim.)

@hsngrms

Merhaba adaş,

Çok geçmiş olsun en kısa sürede tam anlamıyla kurtulursun umarım bu illetten.

Gerçekten ciddi bir hastalık.

Benim gittiğim doktor çok güleryüzlü anlatıyordu şöyle olacak böyle olacak, ben şaştım tabi çünkü söyledikleri çok ciddi ve ağır şeyler ama adam o kadar rahat ki garipsiyorsun. Bu enteresanlığı algılayabildiğimde aramızda şöyle bir konuşma geçti:

- Bu ciddi bir rahatsızlık değil mi
+ Evet (Aynı rahatlıkla)
- İlaç kullanmaktan başka da yapacak bir şey yok bekleyeceğiz öyle mi?
+ 20-25 gün kullan ilaçları sonra bakalım (Hadi artık git havaları)
- Tekrar kontrole gelecek miyim?
+ 1 hafta sonra daha büyük sıkıntılar da olabilir tamamen bünyene bağlı gelmene gerek yok ama sen bilirsin. (Boşuna gelme havaları)
- İlaçlar bittiğinde gelmeme gerek var mı? (İnadına ayak üstü sorular)
+ İlaçlar 25 günde biter. Sonra bir şey yapmana gerek yok.
- İyileşip iyileşmediğimi nasıl bileceğim?
+ Gelmek istersen randevu alabilirsin ama gerek yok. (Sen git hadi git boşver havaları)
- Teşekkürler, kolay gelsin. (2 dk önce dezenfektan ile elini yıkamıştı bilerek elimi uzattım elini sıktım bir daha yıkasın diye)

Konuşmaları okudunuz bu şartlar altında böyle ciddi bir rahatsızlığa çözüm bekliyoruz, medet umuyoruz.

Ne diyim Allah beterinden saklasın ve böyle tedavisi bilinmeyen hastalıklarla sınamasın bir daha inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
@hsngrms O yazdiginiz şeyleri ben çok yaşadım ne yazık ki. Soru sordurmaz hemen kaçarlar ilgilenmezler, bugün git 2 ay sonra gel derler, konjonktivit olduğumu söyleyince temizlik yapılacağı ayri havalara girerler. Allah korusun herkesi bunların eline düşmemek lazım. Her merak ettiğinizi sorabilirsiniz bana umarım kısa sürede iyileşirsiniz.

@hsngrms @Hasan Ç. 3.sinifta tip okuyorum,1 hafta sonra girecegim sinavin esas konusu da bilin bakalim ne?Viruslar!Baslikta adenovirus gorunce hemen atladim.Burada doktorun sizi basindan savdigini,ilgilenmedigini soylemissiniz ama bu konuya aciklik getirmek isterim:
Bu virus fekal yolla bulasir yani insanlarin tuvaletten sonra elini temizlememesi vs.sonra dokundugu yerlere sizin de degmeniz vasitasiyla bulasir.Hastalik etmenleriniz olusmadan 1 hafta once aslinda virusu vucudunuza almis,bu 1 hafta suresince vucudunuzda buyutmussunuzdur.Bu virusun tedavisi ise semptomatiktir.Yani tedavide virusa saldirmayip sadece virusun vucuda olusturdugu kotu etkilerini onlemeye calisirsiniz.Ayrica virusun tanisi icin 2-3 hafta lab.da hucre kulturu calismasi yapilir ki lab.sonucu gelene kadar aslinda siz iyilesmis olursunuz.Bize prof.hocalarimizin da bizzat onerdigi sey bu virus hakkinda,sadece virusun vucuda etkilerini engellemek.Peki diyeceksiniz ki neden virusla savasilmiyor.Egerki bu virusla ilgili bir ilac uretilmis ve vucuda zararsizsa inanin tum hekimler bunu yazardi ancak bize ogretilen tedavi yontemi bu.
Bir de bu virusun reinfeksiyon yapma(yeniden hastalanma) olayi var ki bunun icin normal hastaneleri veya aile hekimlerine degil egitim arastirma hastanelerine gitmeniz sizin icin daha iyi olur.Cunku egitim-arastirma hast.nin esas isi boyle spesifik hastaliklarla ilgilenmektir.
Umarim en yakin zamanda iyilesirsiniz,gecmis olsun

@kobalamin Teşekkürler. Siz de bilirsiniz bu hastalığın cesiti çok fazla ne yazık ki doktorlarimiz bu hastalıkta bilgi yönünden çok zayıf. Birçoğuna hastaligimi ben anlattim. Yeni tedavi yöntemleri vs benim bahsetmemle o zaman şöyle boyle yapalım dediler. Gazi üni hastanesine de gittim orda bir doç. sallamadı yine senin hastalığın farklı dedi 4 ayım boşa gitti ne yazık ki. Son olarak gittiğim prof a elimde makaleler ve sorularimla gittim ve 2 senenin sonunda anca tatmin edici sonuçlar alabildim. Gazi üni de yapılan tedavi gözlerimi yordu ve lekeler birakti. Prof artik gözümün iyilestigini lekelerin 5 senede gecegini söyledi. İşin özü doğru doktoru bulabiseydim. 1 senede tedavi olabilecektim. Doktorlarimizin kendi geliştirmesi lazim. Hiçbiri de bana senin hastaliğin spesifik bir hastalık eğitim araştırmaya yonlendireyim demedi ne yazik ki

@Hasan Ç. aynini ben de 1.sinifta okurken gastritin,derslerde b12 vit.eksikliginden kaynaklanabilecegini,bu vitamin eksikliginin gastrite neden olabilecegini ogrenmistim.Yazdigim rahatsizligin gorulme olasiligi %1 bilemedim %2.Derhal uzman doktora gittim,iceride asistani vardi,bunun cok dusuk bir olasilik oldugunu bende gorulmeyecrgini vs soyledi.Ben de o sirada basini bayagi agrittigim icin istedigim tum testleri yaptirdi.Neticede testlerde bende %1-2 lik olasiligin gerceklestigini egitim arastirmadaki uzman doktor kendi agziyla soyledi.Maalesef boyle sorunlarla karsilasabiliyoruz haklisiniz ancak bu aslinda doktorun bilgisizligi vs.degil bizzat tecrubesiyle ve saglik politikasiyla alakali.Diyelim o doktor yillarca kucuk bir ilcede uzmanlik yapti,fazla cesitlilikte hastalik gormedi bu yuzden spesifik hastaliklari gormedigi icin bunun uzerine tetkik yapmiyor.
Ayrica size saglik sistemimizin basamaklarini anlatayim daha yararli olur:Ulkede saglik sistemimiz 3 basamaktan olusur.Birincisi aile saglik ocaklaridir,bu basamagin amaci kucuk,fazla onemli olmayan hastaliklari,gribal enfeksiyonlari veya ilac yazdirmaya gelenlerin hastaneleri gereksiz yere kalabalik etmemesi icin vardir.
2.basamakta aile saglik ocaklarinin cozemedikleri sorunlarla(aile saglik ocagindaki doktor kotudur demiyorum sadece hastanede cok cok daha fazla tetkik yapilabildigi icin imkanlar daha genistir) devlet hastaneleri ilgilenir.Buradaki hastalarin rahatsizliklari ciddidir.Devlet hastaneleri toplumda gorulme sikligi fazla olan hastaliklarla daha cok ilgilenir.
3.basamakta devlet hast.cozemedigi spesifik hastaliklarla ise universite egitim arastirma hastanelerindeki akademisyenler ve uzmanlar ilgilenir.
Siz hasta gozuyle doktorlarimizin kendini gelistirmesi gerektigini soylemissiniz ben de size doktor adayi gozuyle sunu soyleyebilirim.Doktorlarin receteye vs.yazdigi her yazi resmi oldugu ve bunun bir sorumlulugu oldugu icin her kuskulandigi testi yaptirmakta serbest degil.Bu testi yaptirmasi icin objektif kanita ihtiyaci var,eger her ihtimal icin test yaptirirsa bakanlik veya hast.yonetimi buna sikinti cikariyordu yanlis hatirlamiyorsam.En bariz ornegi de aslinda kadin dogum doktorlarinda.Şoyleki bakanlik cok sezaryen yaptiran doktora ceza mi ne veriyordu.Neymis normal dogum yapacakmis.Hasta sezaryan istiyor diye doktor sikintiya giriyor.
Son olarak eger sikintiniz devam ediyorsa yildirim beyszit uni. tip fakultesine bagli olsb Ataturk Egitim Arast. hast.ne(Ankara) gitmenizi tavsiye ederim.

@kobalamin Ankara'da en ünlü hastanelerin çoğuna gittim. Belirttiğim gibi Türkiye'nin en iyi hastanelerinden Gazi Üniversite Hastanesine de gittim. Genel sıkıntı doktorların hastaya alelacele tanı koyup sallamak istemesi ne doğru düzgün soru sorarlar ne de soru sormaya izin verirler.(hepsini kastedmiyorum tabii ki) Benim hastalığiım da testten ziyade hastalığın seyri önemliydi. Sağolsunlar onlar sayesinde 2 sene içinde bunu öğrenmiş oldum. Genel tavırları ben bu hastaligi biliyorum benle muhatap olma tavrı ama işte tıp öyle bir alan değil ne yazık ki. Sizin ısrarla neyi savundugunuzu anlamadım ama durum böyle.

@Hasan Ç.

Kardeşim merhaba benim de gözümde leke kaldı senin Ankara'da ki doktorun adını öğrenebilir miyim mesaj atamadım sitede bir sorun var sanırım yazabilirsen sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Eliffa
@Hasan Ç. Adenoviral konjoktivit dendi bana da. Sanki iyileşmiş gibi görünüyor göz. Fakat en son gittiğim doktorun verdiģi damlalardan sonra iyice bulanık görmeye başladım. Ne önerirsiniz. Damlaları kullanmasak mı? Ne yapsak.

@Hasan Ç. Şaşırmayınız lütfen burası türkiye nice doktorlarımız var başımızın üstünde kadın veya erkek genç veya yaşlı ama böyleleri de var maalesef.

@Eliffa sakın kullanmadan geçmez kullanın durumunuzu da anlatın tekrardan ben de bu hastalık kalıtsal oldu arada gelir yakar, kavurur sonra geçer hatta,hatta artık uzmanlaşınca doktora gitmeden ilaçlarımı kendim alır ve tedavimi olurum.

@bcycleizm Teşekkür ederim cevabınız için. Korneada lekelenme oldu mu sizde? Su an yarım metre ötesini göremiyorum.

.

Son düzenleme:
Geri