Dinçer ÜNSAL
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 461
Yeni bir sorun, bu kez ön frenimde baş gösterdi.Ön freni sıkıyorum; tutmada fln bir problem yok, ama kol kendini tamamen geri çekmiyor.Sanki kolda, kolu geri çekmesi için bir yay varmış da o yay kırılmış gibi davranıyor.Belli bir yere kadar kendi kendine çekiyor, çok az bir mesafe kala çekmeyi bırakıyor ve kol orada kalıyor(kolu ittirdiğimde kol geri gidiyor ve normalpozisyonunda kalıyor).Uzun sürekli fren kullanımında ya da freni 7-8 kez pompaladığımda sorun daha da barizleşiyor.(Geri toplaması için elimle ittirsem bile çok hızlı bir şekilde tekrar kaldığı hizasına geri geliyor.)
Gelelim denediğim şeylere:
Pistonların kirli olabileceğini düşündüm.Hakikaten de kirliydi.bir güzel temizledim ve yağladım(yay olarak asitsiz olmasından dolayı shimano minarel yağını kullandım.)Ama bi fark olmadı.
Balataların arasındaki yayın işlevini kaybettiğini düşündüm.Yayın bacaklarını penseyle iyice açtırdım ve bayağı sertleşti.Ama gene sorun düzelmedi.
Denediğim şeyler bunlar.Son olarak da kolu geri çekmemesinin nedeni olarak kablolardaki yağ basıncının düşük olduğunu düşünüyorum(Sistemde hava olmayabilir ama vakumlu bir boşluk olabilir).Bunun için de tüm frene tekrar yağ basmam gerekecek.Ama şırıngalarım yok.O yüzden henüz deneyemedim.
Sorun acildir.Bisiklet sökülü vaziyette duruyor.Yarın da düzenlenecek bir tur var.Oraya yetişmesi gerekiyor.
Yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...
Gelelim denediğim şeylere:
Pistonların kirli olabileceğini düşündüm.Hakikaten de kirliydi.bir güzel temizledim ve yağladım(yay olarak asitsiz olmasından dolayı shimano minarel yağını kullandım.)Ama bi fark olmadı.
Balataların arasındaki yayın işlevini kaybettiğini düşündüm.Yayın bacaklarını penseyle iyice açtırdım ve bayağı sertleşti.Ama gene sorun düzelmedi.
Denediğim şeyler bunlar.Son olarak da kolu geri çekmemesinin nedeni olarak kablolardaki yağ basıncının düşük olduğunu düşünüyorum(Sistemde hava olmayabilir ama vakumlu bir boşluk olabilir).Bunun için de tüm frene tekrar yağ basmam gerekecek.Ama şırıngalarım yok.O yüzden henüz deneyemedim.
Sorun acildir.Bisiklet sökülü vaziyette duruyor.Yarın da düzenlenecek bir tur var.Oraya yetişmesi gerekiyor.
Yaratıcı fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...