Scudo Sports

700 tl'e mal olan karbon bisiklet toplanması..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Bu bisiklet,yalnız karbon kadrosuyla hurdacıdan 50.tl alınmıştır.
Bisiklet Alman AC SCHNİTZER markadır.IMG_0014.JPG
maliyet;
-vites+fren sistemi(mekanik disk fren balata+kaliper+takım).=130 tl (düşük kaliteli çok önceden alınmıştır.
-aşınmış lastikleriyle+7'li rublesi+jantı+rotoruyla bir çift teker hurdacıdan.=70 tl
-orta göbek değişimi(sekiz köşeli oktalink göbek karemile dönüşüm).=100 tl
-karemil aynakol değişimi+işçilik.=250 +25 =275 tl
-arka aktarıcı kulak eğriliği nedeniyle bozulma ve değişim.=50 tl
-sele borusu+sele.=50 tl
-benzin masrafı=25 tl

Ön ve arka amartisörlere hava basılmış,şimdilik bir sorun gözükmemektedir.

Toplama 2-3 sene sürmüştür..

TOPLAM MALİYET; 700 TL

Selamlar,saygılar..

Son düzenleme:
Scudo
Helal olsun valla parçalar çok güzel denk gelmiş hurdacıdan . Ara ara bakmak lazım artık hurdacılara :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
İlginç, uzaktan bildiğin market bisikleti ama gövdeye bakınca karbon görünümlü. Belki çelik kadro üzeri gerçek karbon elyaf reçine kaplamışlardır... Kaplama folyo gibi durmuyor(en azından bu fotoğrafta birleşim yerlerinde kırışıklık, kıvrım yok gibi duruyor)

Ağırlığını merak ettim, bakalım konu nerelere varacak.
EEg2lsrWkAE3xVd

Alt çatal ve üst çatal harici bana karbon gibi geldi.

1. Bu bisikletin markasi Ac Schnitzer degil.
Evet Ac Schnitzer bir alman markasi ama bisiklet markasi degil. Bildiginiz gibi Mecedesin bir tane kendine ait AMG modifiyesi vardir ve birtanede özel bir sirket tarafindan Lorinser modifiyesi vardir iste AC Schnitzer de lorinser gibi özel bir sirket ve BMW nin modifiye firmasi.

2. Bisikletin ana gövdesi fotograflardan karbon gibi görünüyor, vernik atmalarida sanki öyle ama tabiki tam olrak anlasilmiyor.

3. Kaynak yerleri var ama onlar ana gövede degil, schwinge diye adlandirilan parcada yani arka catalda bu parcalar ise fully bisikletlerde ayri oluyor. Fully bisikletlerde ana gövde karbon ve arka catal alu yada celik olanlari var.

4. Rock Shox Psylo masasinida iyi bulmussunuz, degerini bilin.

Market bisikletine bezenten arkadaslara da sunu söylemek isterimki bu bir Retro bisiklet ve önceden yani zamaninda fully bisikletler böyle üretiliyordu. Bunu Cannondale raven 4000, Cannomdale Super 700, Trek Y22 yada Votex gibi marka ve modellere baka bilirsiniz.

Biraz araştırdıktan sonra yanılmış olabilecegimi anladım. Bergwek Moonraker isimli bir kadro var ve bayağı benzesiyorlar.

images.jpeg

Evet inceledim ve gercekten Berkwerk Moonraker. Bu kadroyu hurdacidan bulmak gercekten büyük mucize. Bu kadronun ana gövdesi karbon ve elyapimi. Zamaninda yani 2008 de komple fiyati bisikletin 3000€ civari oldugunu yazmislar.

Arkadas aslinda gercekten bir retro gecirmis eline ama malesef galiba degerini bilmiyor. Bu kadroyu hurdacidaki parcalarla toplmanmasi yanlis olmus. Buna Shimano XTR 960 serisi gider. Tabiki önce kadronun vernigini tazeletmek gerekiyor.

Mevcut başlıkta alay edilen bisiklet toplama hikâyesi tam olarak bu:

650 ₺ Bütçeyle Gravel Toplamak (2020)

Hani olur da asıl konu başlığı altında alay etmek, yerden yere vurmak, küçümsemek, linç etmek isterseniz diye paylaşıyorum.

Hurda karbon bisiklet

Üç sene önce açtığınız başlıktaki resimlerde çatlak görünüyor.
Bunu bende hatırladım konuyu görünce ama bulamamıştım :)
Çatlağı mevcut değildir.Çatlağı olsa yatırım yapmazdım.Görüntü tozdandır,inanın bu kadroyu silmedim bile, Bakımını nasıl yapacağımı bilemiyorum.Forumdan vernik demişler.
Toplama uzaması bir nedeni; havalı maşa pompasının bulunamaması nedeniyle yatırıma karar veremedim.Kırşehir'de bisikletçilerde bu pompa bulunmuyor.Taşındığım Ankara'da bile bulmak zor.Bu bisikletin ön maşasının havalı olması lazım.İlerde pompa da almayı düşünüyorum.
Selamlar,saygılar..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Veto8
Konuyu 10 gün geç görmüş birisi olarak merak ettim doğrusu. Bir silseydiniz de çatlak var mı yok mu görseydik, 50 liraya bırakın kadroyu üzerinde rotorları vermezler onun için her türlü karda sayılırsınız.

Geri