Scudo Sports

7 li ruble vidalı sallanıyor işi bitmiş mi??

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.885
Halil' cim, Çağrı'cım merhaba

Sanırım siz birşeyler dersiniz.
Geçen pazar tandemle gezimde pedal çevirirken tıkırtılar gelmeye başladı. Vitesler, tam oturmadı diye değiştirdim, gene ses kesilmedi, gene pedal göbeklerinden geliyor diye durup pedalları ve göbekleri kontrol ettim, hiçbir boşluk ve anormallik yoktu.

En son arka dişliyi tesadüf elimle elledim sarhoş adam gibi sallandığını gördüm. yapacak birşey yok diye devam ettim vitesleri değiştiriken ses kesildi.
Sonra durduğumda yeniden rubleyi dişliyi elledim bu sefer hiç sallanmadı. Bu rublenin vida kısmından gevşemesi imkansız. Çünkü pedal dönüş yönüne göre otomatik sıkılıyor. Elimde de başka ruble olmadığından , daha doğrusu rubleyi elime alıp hiç incelemediğimden, bu vidalı rublelerin içinden ayrı biryerden gevşeme yapabileceği bir yer olup olmadığını da bilemiyorum.

Eğer bu konuda yardım ederseniz, tekerden göbekten , sökülüp, müdahale edilecek bir yeri olup olmadığını, bildirirseniz ona göre uğraşacağım. Yok bu ruble kafa sallamaya başlamış, yenisini al derseniz, 7 li vidalı yeni bir ruble alacağım. Ya da alırken şunu al daha iyi olur derseniz öyle yapacağım.
Nasılsa 8 Aralıkta İstanbul' a geleceğim ordan alırım.
Sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Hoşçakalın.

Scudo
Ender Abi merhaba
Öncelikle şunu hatırlatıyım, arka tekeri havaya kaldırıp çevirdiğinde vidalı tublenin sağa sola yalpa yapması normal. Bu yönde bir endişen varsa için rahat olsun.
Ancak bunun dışında bir boşluk varsa bu anormal bir durum.
Ruble, içi açılabilir bir alet :). İçerisinde 2 sıra ince bilya ve 2 adet de çekişi sağlayan tırnaklar var, hani şu boşa dönerken çarrrr sesini çıkartanlar :).
Ancak rublenin açması zor, toplaması ise başa bela bir alet olduğunu, fiyatının da düşük olduğunu düşünürsen fazla masraf yapmaya değmez diye düşünüyorum.
Şunu bir dener misin Ender Abi; Arka tekerini sök, rublenin zincir veya attırıcı ile bir alakası kalmasın. Bir dene bakalım, elinle zorla herhangi bir boşluk var mı? Zaten vidalı ruble olduğu için sabitlendiği yerden gevşemesi senin de dediğin gibi söz konusu dahi değil.
Zaten çok pahalı bir parça olmadığından eğer bir sorun varsa direk değiştir derim. Yalnız dikkat et, eski zincirinle yeni rublen atlamaya neden olabilir. Öyle bir sorun olursa bir de yeni zincire ihtiyacın olacak.
Daha iyisi için de bir öneri yapamıyorum, çünkü bir adım ötesi 8'li sistemler. Ancak bu sefer de bir sürü parça değiştirmen gerekecek, gerek yok bence.

Halil'cim
İlgine teşekkürler . Bisikletim depoda olduğu için dediğini ancak yarın deneyeceğim. Ama geçen gün durduğu yerde elimle oynadığımda , sağa sola acayip sallandı tekeri çevirmeden. ama sonra yolda bu ses kesildi. Durup yeniden salladığımda sert ve sallanmaz haldeydi . Olması lazım gelen halde.

Demek içinde bilya ve tırnak sistemi varsa , demek ki bunlarda bir bozulma var. Yakın bir zaman da herhalde boşa çıkacak tırnaklar. Dediğin gibi, yarın bir bakayım ve 7 li yeni bir ruble alayım.
Kaset rubleye geçmek 8 li-9 lu yapmak dediğin gibi çok şeyin değişmesine gerek duyacak. Vites kolları, göbek, belki arka attırıcı, teller yeniden dizilecek, çok iş ben gene 7 li sisteme devam diyeyim.

Çok teşekkür ederim. Yarın bakıp gene haber veririm.

Hoşçakal.

Önemli değil Ender Abi :). Yarın için haber bekliyorum... Ama o boşluğu bir kez yaptıysa sonrası pek hayırlı değil :D.

Geri